reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Kivinko-nie wiem co to moze byc ale ja mam podobnie, to znaczy to nawet nie jest bol tylko maluch tak mi wygniata prawa strone ze cala skora mnie swedzi, jakby boli, tak jakby prad po niej przechodzil, chyba jest za duze obciazenie na tej czesci ciala.

reklama
Oj dziewczyny a ja sie chyba juz totalnie sypac zaczynam z dnia na dzien coraz gorzej:-(
Spojenie tak boli ze ani spac ani chodzic nie moge bujam sie jak pingwin:eek:od kilku dni plecy wysiadaja i kazda pozycja zla i w dodatku ostatnio mam wrazenie ze brzuch mi sie obnizyl i maly strasznie ciazy a brzuch coraz czesciej twardnieje czy myslicie ze powinnam zaczac sie martwic i pakowac torbe? ktoras z was tak ma?

Hej Andzik maly tez mi strasznie ciazy i generalnie mam wrazenie, ze mi zaraz wypadnie...brzuch tez twardnieje niestety.
Widze, ze Ty tez w UK, a gdzie mieszkasz? Pracujesz jeszcze? Czy juz na maciezynskim?
Pozdrawiam

Emilia ja w Huddersfield mieszkam west yorkshire nie wiem czy to blisko ciebie:eek:
No i niestety jeszcze pracuje za dwa tyg ide na miesiac urlopu a pozniej dokladnie w termin porodu zaczynam macierzynski chociaz teraz strasznie zaluje ze tak dlugo sie zdecydowalam pracowac bo juz na ryjek padam.

No za blisko to do siebie nie mamy;) ja w warwickshire, srodkowa anglia. I tez jeszcze pracuje, niestety! Dopiero na Swieta Wielkanocne odchodze, myslalam, ze tam rade jeszcze dluzej pracowac oh jaka ja naiwna. Juz mi ciezko a gdzie jeszcze 4 tygodnie....
Jak Ci sie prowadzi tu ciaze? Zadowolona jestes?

Emilia jak dla mnie tragedia albo gorzej ,totalna olewka na szczecie w Manchesterze jest polski gin wiec w razie czego tam chodzilam :wściekła/y: A ty jak?

U mnie bardzo podobnie, tez bylam 2 razy u polskiego gina prywatnie. Midwife niestety niezbyt pomocne, o wyniki badan to trzeba sie naprosic...szok! Ja tylko na szczescie jeszcze dodatkowo jestem prowadzona przez ginekologa bo mialam zabieg w Marcu usowania CIN III wiec maja na mnie baczniejsze oko, ale puki co tylko raz maialam z nim spotkanie> Za 3 tygodnie dodatkowy scan do boje sie, ze moge wczesniej urodzic przez ten zabieg.
Oh i my nie mamy tego szczescia z L4 tutaj....

No wlasnie szkoda gadac ale jakos tak licze ze chociaz podczas porodu bedzie lepiej z ta opieka...
A l4 to cholernie zazdroszcze dziewczynom chociaz z drugiej strony dzieki pracy jestem mega aktywna i nie mam za duzo czasu na rozkminianie wszystkiego i zamartwianie sie. Ale teraz juz wymiekam i jesli po weekendowym wypoczynku nie bede sie lepiej czula to we wtorek pytam polozna o zwolnienie chociaz na tydz

reklama
Mnie też brzuch często twardnieje, ale na tym etapie ciąży juz sie tym zupełnie nie przejmuje, taka fizjologia, bolą mnie bardzo biodra, pośladki, całe nogi po nocy i plecy jak dłużej postoje... Wiele z was pisze o tym bólu spojenia, ja go chyba jeszcze nie doświadczyłam...na szczęście ;-)
PS Mamy wątek dla mam z zagranicy :cool2:

Ostatnia edycja:
Do góry