reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Mi też puchną stopy i dłonie głównie wieczorem ale w pierwszej ciąży było podobnie, zresztą za tydzień wizytka to zobaczymy co gin powie

reklama
Widzę że puchnięcie dopada coraz więcej z nas:( ja mam wrażenie że mam bardzo spuchnięte stopy z rana. Wizyta u gina dopiero w następnym tygodniu narazie pokombinuję z domowymi sposobami.

Ja puchnę i wyglądam jak wieloryb, żadne kozaki już mi nie wchodzą na nogi...Mam zabronione używać soli i śpię z nogami do góry, ale to nic nie daje. Tyle, że ja mam też lekko podwyższone ciśnienie...

Co do problemów z rozstępami to mój własny eksperyment dowodzi, że najgorszy krem to Ziajka i nigdy więcej go nie kupię. Polecam Palmersa (mają fajne zestawy 2 w 1- emulsja do brzuszka i biustu+skoncentrowany krem na pośladki i uda) oraz mamamil (świetnie nawilża i o dziwo skóra taka pozostaje cały dzień, wczoraj mężul pytał mnie czy ja mam mokry brzuch, a to było kilka godzin po wklepaniu emulsji- jak dla mnie ekstra!)

kurcze ja szukałam u siebie w mieście tego kremu z palmersa i nigdzie go nie ma!

Maniaa jakie masz domowe sposoby na puchnięcie ? Ja leże często z nogami do góry i tyle. Może nie puchne jakoś tak strasznie ale tak zapobiegawczo to robie no i pije dużo

Ostatnia edycja:
g_agnes w aptece szukałaś?jeżeli nie ma to nawet na allegro znajdziesz:tak:

u mnie na razie żadnego rozstępu i nie wiem teraz , czy to zasługa mleczka z rossmana dla ciężarnych , czy po prostu moja skóra po poprzedniej ciąży jest już maksymalnie rozciągnięta.. mam mnóstwo rozstępów po Antku a teraz nic

Pauletta jakie leki bierzesz na obnizenie cisnienia?

u mnie na razie żadnego rozstępu i nie wiem teraz , czy to zasługa mleczka z rossmana dla ciężarnych , czy po prostu moja skóra po poprzedniej ciąży jest już maksymalnie rozciągnięta.. mam mnóstwo rozstępów po Antku a teraz nic

U mnie to samo. Przy Jagodzie całe posladki i biodra miałam poorane (+ trochę na udach...), a teraz tylko jeden na brzuchu mi się pojawił :eek:
I NIECH TAK ZOSTANIE! :tak:

Agnes mocze kopytka w zimnej wodzie z dodatkiem oleju lawinowego przynosi ulgę ale też leże z nogami do góry i pije dużo wody ale czy to pomoże to wątpię ale lekka ulga jest;-)

Dopegyt wzięłam, ale lekarz kazał tylko dwa dni po tabletce i tyle...Mam mierzyć codziennie ciśnienie, bo u lekarza to mi zawsze szybuje. A Ty brałaś coś w poprzedniej ciąży?

dokładnie też dopegyt , ale dawki nie pamiętam . Zaskakuje mnie , ze tylko 2 dni kazał Ci brać?u mnie dopiero około 3 tyg. po porodzie odstawiono ten lek

Afi oby oby już tak zostało:tak:

reklama
Ja też dopegyt tylko 3xdz.
Pauletta jakoś dziwnie Ci ten lek przepisał. Tak naprawdę jeśli ciśnienie skacze Ci tylko u lekarza a w domu jest ok.To ja bym nie brała.

Do góry