reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Maniaa ja też tak miałam swego czasu.. ręcę a najbardziej nogi. Lekarz przepisał mi magnez i przeszło całkowicie po dwóch tabletkach.

Ja ogólnie jakaś dziwna jestem :) Od dwóch tygodni prawie nic mi nie dolega :eek:
zgagi już nie miewam, nogi mi nie puchną ani nie drętwieją, nie mam skurczy, kręgosłup nie boli, duszności to w ogóle nie odczuwam, przesypiam całą noc (góra dwa razy budzę się na sikanie :) ), ucisk na pęcherz też jakoś mniej wyczuwalny...
jedyne co to ból w pachwinach, ale to jest nawet przyjemne uczucie rozciągania :) i niekiedy ból brzusia jak przy miesiączce.
Żyć nie umierać :) Zdaje się, że nieróbstwo mi służy :)

reklama
izka01 jeśli chodzi o ciśnienie to je codziennie kontruję i jest ok. Właśnie o to chodzi że to drętwienie paluchów u dłoni potrafi mnie trzymać cały dzień a najgorzej jest rano:( na następnej wizycie spytam gina czy to normalne
adasza magnez biorę, może spróbuję zwiększyć ilość i przejdzie. Ja ze spaniem też na szczęście nie mam większego problemu :)

Lene zdaje mi się, że ja mam podobną dolegliwość. Nie wiem co to może być, nawet trudno opisać to uczucie. Tak jakby spinał się najpierw brzuch a potem to tak narasta i jest uczucie takiego duszenia i takie pulsowanie, ja mam to dość często, ale nie mówiłam nic lekarzowi, bo nawet nie wiem jak mu to opisać...:eek:

adasza tobie służy to lenistwo ;-) mania mi puchną tylko nogi a dłonie mam ok więc nie pomogę...:sorry: mój ból w miednicy powiększył się niestety bo wczoraj "poszalałam"
shocked.gif
wywinęłam orła w łazience
shocked.gif
na szczęście wylądowałam na boku ale naciągnęłam jakiś mięsień w pachwinie i boli jak diabli...ledwo chodzę...w nocy przechodziłam koszmar bo chciało mi się siku a wstać z łóżka nie umiałam-dopiero mąż mnie uratował
baffled5wh.gif
na szczęście siedzę bez problemu...ale aż się boję co jeszcze narobię przed porodem...
baffled5wh.gif

maniaa mój ginek mówił kiedyś, że drętwienie rąk i bóle w stawach dłoni (które z kolei mnie paskudnie męczą) dopóki nie są połączone z dużą opuchlizną lub swędzeniem, mogą się zdarzać. Tak samo, jak częsta podobno w ciąży przypadłość: zespół cieśni nadgarstka. Więc nie martw się na zapas, ale przy najbliższej okazji zapytaj gina :)

zeberka oż Ty orlico nasza! uważaj :)

reklama
Ja wczoraj zauważyłam, że mam opuchnięte stopy - nie widać mi kostek u nóg. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Wizyta dopiero w środę.

Do góry