reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
robaczku oj na pewno nie bede nic robi oprocz lezec najlepiej w calkowitym bezruchu! wlasnie bylam w toalecie i zaczal puls skakac do tego mega szum w glowie i dudnienie :) wlaczam filmik zaraz i lezaczkuje :)

ja nic nie używam, z Matim używałam różnych cudów a popękałam niesamowicie, uda, tyłek, piersi w paski jak u zebry, brzuch jedynie samym dołem także nie widać poza linię majtek;-) teraz już nic nie robię co ma być to będzie

Ja używałam olejku eucerin i kremu elancyl.. ten ostatni kosztował aż 110 zł ale skusiłam się bo piersi i pośladki są całe w rozstępach niestety bez zmian i uważam, że pierwszy olejek był lepszy.. Jak ma się mieć to się będzie miało nie ważne co się używa.. Zauważyłam, że robi mi się cellulit.

A co do dolegliwości miałam fatalny dzień, po stosowaniu 10 dniowej kuracji clotrimazolum dopochwowe na 4 juz grzybice w ciąży nic nie podziałało a było coraz gorzej. Dzwoniłam do mojego lekarza, pisalam i nawet łaskawie nie odpisał9
może wyjechał). Pojechałam więc na izbę przyjęć gdzie nikt mnie nie zobaczy bo moja sytuacja nie zagraża życiu. W przychodni nie było kontraktów więc co się z tym wiąże również miejsc na przyjęcie. W końcu zadzwoniłam do prywatnej przychodni gdzie okazało się Lekarz który prowadzi moją ciąże przyjmuje!! Babka zapisała mnie na wizyte jedynie za 30 zł bo stwierdziłyśmy, że przepisze mi jedynie nową receptę na nowy lek. Oczywiście lekarz wpisał dodatkowo konsultacje ( w którą też wliczana jest recepta za 120 zł) dał recepte i łaskawie zrobił posiew za wszystko zapłaciłam 180 zł mimo, że przy konsultacji nie powinnam za recepte.. Takie bezsensowne wydadki naprawde dołują a do tego poczucie, że mój własny lekarz mnie olewa! P. zwrócił mu uwage a on zamiast przeprosić tylko spalił "buraka"... Przepraszam, że Was męcze ale musiałam się wyżalić.
Ja, Haniulka i WIELKA GRZYBICA :(już mam dosyć tego pieczenia,swędzenia i bólu!

reklama
kliki kochana wspolczuje Ci troche lekarza, jak widac to materialista,a nie zaden specjalista. Szkoda, ze dopiero teraz wyslal Cie na posiew, powinien zrobic to od razu przy pierwszym zapaleniu. Moze powinnas rozejrzec sie za innym lekarzem ? dobrze , ze Twoj faect zwrocil mu uwage, no ale jak burak to chyba jednak burak, co ?
ja bym Ci radzila zrobic posiew i isc od razu do innego lekarza z wynikami i cala reszta. mi lekarz za wystawianie kwitkow nie kasuje zadnych pieniedzy.... raz zdarzylo mi sie jechac na IP bo mialam plamienie / jak sie okazalo norma po stosunku/ na poczatku ciazy, mijalam sie w windzie ze swoim lekarzem, skierowal mnie do dyzurki lekarzy, a sam lecial na pociag. Ku mojemu zdziwieniu jak czekalam na polozna lekarz wrocil i stwierdzil , ze mnie przyjmie osobiscie:)
tak wiec szukaj szukaj i zmieniaj lekarza :) bo jak widac nie ma sensu sie meczyc - tymbardziej, ze lekarz nieskuteczny i przeciaga. Powinien byc z Toba w stalym kontakcie i szybko reagowac . mam nadzieje, ze dacie rade ! :) noski do gory buziak! :)

Do góry