reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

reklama
Dziewczyny, a u mnie inne atrakcje :crazy:
W nocy 2 razy budziłam się z bólu w dole pleców... Boli mnie nisko z prawej strony od kręgosłupa. Więc to chyba nerka :-( Tylko w nocy miałam takie 10-minutowe "ataki". A dzisiaj od rana non stop czuję jak boli, a może raczej ćmi bo jest to jeszcze do wytrzymania. Na razie ratuję się żurawiną, no-spą forte, piję dużo i mam nadzieję, że coś pomoże. A jak nie to trzeba będzie jechać na izbę.. Jacie i znowu w sylwestra :crazy: W tamtym roku leżałam sylwestra i nowy rok z termoforem bo miałam bardzo silne zapalenie pęcherza, a teraz to. Tylko teraz jest dzidziuś i się martwię...
Miała któraś z Was takie problemy?? Co pomaga?? Może urosept sobie kupić?? Bo furaginum to chyba nie można w ciąży...???

ewela to na pewno nie jest nerka nerka jest wyżej. Mniej więcej poniżej połowy pleców i bardziej na zewnątrz nie przy kręgosłupie. Na takie bóle to jedynie może pomóc Ci no-spa a jak nie to lekarz.

Witaj Ewela. Jestem na tym samym etapie ciąży co Ty i od paru dni mam taki sam problem. To jest nerka. Zrobił Ci się zastój moczu i to powoduje ból. Robi się on przeważnie w prawej nerce. Byłam już u mojego lekarza i oto zalecenia jak sobie z tym radzić: Po pierwsze bardzo dużo pić wody + żurawina pod każdą postacią. Ale najważniejsze jest ćwiczenie aby odblokować nerkę. Musisz pare razy dziennie wykonać pozycję kolanowo łokciową, tzn. klęczysz na kolanach tak jak piesek i opierasz się łokciami o podłogę, tak aby pupa była luźno w górze. Utrzymujesz taką pozycję przez 15 minut. Jest to bardzo ważne ćwiczenie i powtarzasz je pare razy dziennie. Już nie jedna osoba mi kazała to robić oprócz mojego gina. Bóle miałam starzsne ale pilnuje sie zalecen i przeszło. a i jeszcze jedno: jak są takie powtarzające ataki to po wykonaniu tej pozycji trzeba jak najwięcej leżeć na lewym boku - jesli boli prawa strona. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam.

Ewela, mam tutaj dziewczyne na sali ma podobnie jak Ty i lezy z nami - jest w 20 tygodniu. lekarze robia jej co chwile badania dostaje lekrstwa itd - zglos sie na IP najlepiej, bedziesz miala pewnosc co do tego co Ci jest - a czesto okazuje sie, ze to jakies deformacje, zgrubienia i guzki pecherzowate na macicy ( tak jest w przypadku tej kolezanki) ....

...Ewela zapomniałam jeszcze dodać, że oczywiście nospa forte 3 razy dziennie. Mnie na początku bolało tylko w plecach na dole po prawej stronie, a póżniej już cała prawa strona łącznie z jajnikiem, bo ten ból promieniuje.

ollussia w życiu nie słyszałam o podobnej pozycji. Mam chore nerki od 20 lat i przechodziłam różne dolegliwości ale raczej na pieska nikt mi nie kazał stać.
Ewela ty nie słuchaj nas tylko jak Ci coś dolega to idz do lekarza bo to może być wszystko. Ból może promieniować i może się okazać że to coś związanego z macicą tak jak pisze Reniuszek.

Edytka wpisz w google pozycja kolanowo łokciowa na zastoj w nerce. Jest tam mnostwo informacji na ten temat. W ten sposób odciąża się nerki. To jest taka pierwsza pomnoc. Oczywiście jeśli ból będzie się utrzymywał natychmiast na szpital. Tak też kazał mi moj ginekolog.

Dzięki dziewczyny za rady!
Jeździłam właśnie z bratem do apteki, kupiłam nospe-forte bo mi się akurat kończy i urosept- na bazie ziół więc raczej nie zaszkodzi...
No, a teraz leżę...
edytka ja może źle opisałam umiejscowienie bólu, bo boli tak jak piszesz- z tyłu pleców ale tak na zewnątrz, na wysokosci mniej więcej pasa... Chyba nerka (?)
Sikam dużo, ale nic nie piecze... Kurdę badania moczu do tej pory były też ok. Ojojoj....
A zaczęło się tak raptownie w nocy, a teraz w ciągu dnia cały czas boli... Zobaczymy do wieczora co będzie, mąż wróci z pracy to chyba podjedziemy na IP...
Ech, że też do mnie zawsze się coś przypałęta :angry:

reklama
Ollussia rzeczywiście znalazłam. I w tej sytuacji to Ewela spróbuj tej pozycji co pisze ollussia ale jak nie pomoże to idz do lekarza. A o pozycji nie słyszałam bo raczej jest polecana dla kobiet w ciąży aby tą pozycją odciążyć nerki. Mi w takich sytuacjach to kazali na płasko na dywanie leżeć. Ale wtedy nie byłam w ciąży.

Do góry