reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

MamiDo
ja się całkiem nieźle czuję, brzucha prawie nie odczuwam i to już ponad tydzień jest tak dość dobrze, ale np dziś byłam na glukozie i poszłam na krótkie zakupy i jak próbowałam szybciej iść to brzuch się odzywał, także muszę prowadzić tryb życia jak staruszka a wtedy jest ok;) no i mam nadzieję że szyjka stoi w miejscu

reklama
MamiDo dokladnie to jest ciagly rwaco- klujacy bol - boli cholera jak dluzej posiedze, boli cholera jak leze i noga rusze, boli cholera jak mam przyciasne rajtuzy :/ mam dosc. dosc dosc dosc . zastanawiam sie jak na uczelni przezyje jutro 12 godzin ;/ wkurza mnie wszystko. Jeszcze facet w Auchan, ktory naliczyl mi 6xzgrzewka cukru - wyszlo ponad 500zl . I mowi pa****t jeden ze sie wszystko zgadza , myslalam, ze go zabije krzyczac, zeby ku***a sprawdzil ceny, bo wiadomo, ze towaru innego by nie wbil przy pomocy czytnika ......

dziewczyny, dość wstydliwy problem... Wczoraj zaczął mnie pobolewać brzuch, w nocy dostałam takiej biegunki, że w sumie spałam nie więcej niż godzinę, resztę czasu spędziłam w łazience:zawstydzona/y: Teraz brzuch boli mnie bardziej i biegam do łazienki co 10 minut. Poradźcie coś, myślicie, że się czymś strułam? Czuję się na prawdę masakrycznie :(

kvinko współczuje dolegliwości, ale raczej trudno powiedzeić czy sie strułaś... Ja miałam biegunki ostatnie 2 miesiące i najprawdopodobniej było to spowodowane zbyt dużą ilością wypijanych soków z kartonów. Dużo pij, jedz coś lekkiego, jabłko gotowane, banana. Jak ci nie przejdzie po 3 dniach to idź do lekarza :tak:

Kivinko- przy biegunce pomagają ryż, budyń, banany, gotowane jabłka bo chłoną wodę i przez to zagęszczają to co zjemy- może też to być jelitówka przez którą już kilka dziewczyn niedawno przechodziło- tak jak pisze Julianna, do lekarza idź jeśli przez weekend nie przejdzie, albo jeśli będziesz miała dreszcze, czy gorączkę, albo się odwodnisz.

Robaczek
- szybkie chodzenie to objaw choroby cywilizacyjnej, więc staraj się z tym walczyć niezależnie od Brzuszka:tak:-a chodząc jak "staruszka" powolutku będziesz zauważać dużo więcej pięknych rzeczy wokół siebie:rolleyes:
Reniuszek- wyluzuj troszkę, nie chodź na zakupy jeśli to możliwe, bo w dużych sklepach najłatwiej o jakąś przykrą sytuację. Trzymam kciuki, żeby bóle minęły:-)

MamiDo dziekuje :) ah wstalam i humorek mi sie poprawil- podbrzusze dalo mi spokoj w duzej czesci, ale w zamian zaczela mnie swedziec skora na brzuchu- wiec jestem przekonana, ze Maksymilian zazyczyl sobie nagle wiecej miejsca. Do tego bol bioder.
Z powodu moich wczorajszych zaparc rozmawialam z mama o pokrzywie, ze chyba wypije na noc. W nocy bedac w kuchni widze kubek z jakimis ziolkami, waham pachnie jak pokrzywa, wiec w 99% przekonana, ze to to wypilaj 1/4 kubka.
Rano myslalam, ze z bolu brzucha umre - okazalo sie, ze byla to xenna ziolowa i juz mi tak lekko blogo i przyjemnie. Dzwonilam dla pewnosci do lekarza czy te bole to rozciaganie i dlaczego tak bolesne - wypytal o moja budowe i stwierdzil, ze przy moich drobnych, waskich biodrach taki bol jest mozliwy, tymbardziej, ze nie tylko wiezadla ale rowniez miednica sie rozpycha co jest dosc niekomfortowe i promieniuje mocno na podbrzusze- tak wiec mi ulzylo:) dziekuje za wszelka pomoc - szczegolnie MAMI .

kivinkojak masz biegunke to tak jak pisza dziewczyny wyzej. Pamietaj zeby pic mega duzo wody i uzupelniac sie w witaminy, bo organizm wyplukuje sie z elektrolitow i zabiera dzidziusiowi to co niezbedne. Dasz rade w razie czego lec do lekarza !

dziękuje wam za rady! dzwoniłam do mojej ginki, kazała brać węgiel i pić miętę, a jak nie przejdzie do jutra to na pogotowie :(

reniuszku dobrze, że już mniej Cię boli

kivinko stosuj się do zaleceń lekarza i 3mam kciuki żeby było dobrze:*

A mnie tak od wczoraj raz na jakiś czas coś zakłuje na końcu pochwy. Macie pojęcie co to może być? Mam nadzieję, że ta cholerna szyjka nie skraca się dalej. Jak myślicie skąd takie odczucia?

Dziewczyny jak do tej pory nie dostałam od gine żadnych witamin. Mam brać kwas + DHA. Stwierdził , ze wyniki mam świetne a on nie jest za chemicznym futrowaniem matki i dziecka jak morfologia w normie. Nawet mnie przekonał , ale... Wczoraj w nocy złapał mnie mega skurcz w łydce. Zawsze tak mam przy niedoborze magnezu. Jestem teraz w kropce? zacząć brać jakieś witaminy na własną rękę , czy kupić magnez?
Izka liczę m.in. na Ciebie;-)

reklama
Do góry