reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

dziekuje reniuszku! Jeśli chodzi o specializacje to ten moj lekarz jeat najlepszym polożnikiem ale z zapaleniami to ciężko a pozatym to mój 4 ginekolog w ciąży i szczerze to nie ma m juz sily szukac :( Jak przejdzie mi ta grzybica to nie zmienie bo ile jeszcze wizyt mi zostalo a prawda taka ze przy porodzie i tak będe sama! Chociaż wiadomo, że lepiej mieć takiego który Cie wspiera..

reklama
kliki kochana!!! współczuję ogromnie! sama miałam problem z nawracającą grzybicą w ciąży... jak tylko uda Ci się ją zaleczyć (bo w ciąży środki, które można stosować, raczej zaleczają niż leczą) zdobądź sobie żel do pielęgnacji intymnej Baifem K, z Herbapolu. To taka niby maść- żel. Mnie ratuje życie od dwóch miesięcy! Żadnych (odpukać) nawrotów :) Do tego od czasu do czasu Lactovaginal, żeby flora bakteryjna hulała, jak trzeba :) Powodzenia!!!

kliki współczuje kochana. Ja na szczęście jak narazie nie mam tych problemów i oby juz tak zostało.
A co do rostępow to mi został już tylko brzuch bez tego paskudztwa;) ale jakoś do tamtych sie przyzwyczaiłam. I mam je z okresu dojrzewania.

kivinko mi lekarz raczej odradzał. Zresztą mnie strasznie wszystko swędziało i piekło, więc ani myślałam o współżyciu. Ale później jak już stan zapalny przeszedł to powiedział, że można ale lepiej z prezerwatywa.

Dziewczyny!
Jakich kremów na rozstępy używacie? Mi się już robią te cholerstwa:wściekła/y:

Cześć,
dziewczyny, co prawda rzadko się tu odzywam (częściej Was tyko czytam), a udzielam się na innym wątku. To moja druga ciąża - po pierwszej 9 lat temu żadnego rozstępu, teraz na razie też nie, używałam do tej pory kremu z Mustelli, ale jakoś ciężko mi się rozmasowywał i kilka dni temu zmieniłam na olejek Eucerin. Super się wchlania, jest delikatny w zapachu. Bardzo bym chciała teraz też uniknąć rozstępów, ale nie wiem, jak to będzie, w końcu jestem dużo starsza, skóra też już nie ta.
A co do dolegliwości, to niestety dopadły mnie kłopoty z nerką (kolka, zastój, stan zapalny) i przed świętami spędziłam tydzień w szpitalu, teraz mam nawrót, ale opanowany. W poniedziałek mam wizytę u pani nefrolog, mam nadzieję, że uda się coś zrobić, zeby to paskudztwo nie wracało, bo ból jest koszmarny.

Ostatnia edycja:
kasiagaw​ chodzi o to, ze ja wlasnie nie odczuwam ani pieczenia ani swedzenia ani nic z tych rzeczy, a moj D. juz taki wyposzczony, ze az mi go szkoda :(

Lepsze to niż nic, ale jak pomyślę, że będziemy się "zabezpieczać" jak jestem w ciąży to już mi się śmiać chce :)

reklama
my sweety współczuje bardzo przejść z nerkami...

kivinko ja bym Ci zdecydowanie odradzała współżycie, bo jak masz grzybice to męża zarazisz i będzie się musiał leczyć... Ja nie wiedziałam że mam grzybicę i męża własnie zaraziłam, mój miał ten problem w pachwinach i na udach, więc żadna prezerwatywa by nic nie dała. Ale zrobisz jak uważasz ;-)

Do góry