reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Reniuszek
owszem na nospę trzeba uważać w ciąży jak na większość leków ale czasem nie ma wyjścia i jak są prawdziwe skurcze to nie ma wyjścia tylko niestety trzeba się faszerować

Lene
a może chodziło ci o xenea błonnik a nie xennę? bo to chyba można

ps. u mnie od popołudnia lepiej, oby jak najdłużej....

reklama
dziewczyny miałam się nie udzielać, bo to za duże ryzyko jak coś za dużo napiszę, albo nie temat:baffled::baffled::baffled:, ale odpowiem Wam jeszcze na pytanie odnośnie xenny extra... mój gin mi ją zalecił na zaparcia! powiedział, że każdej kobiecie w ciąży to zaleca... ja wzięłam w tej ciąży co prawda tylko 2 tabletki, bo nie poczułam ulgi ale na 100 % chodzi o xennę extra- nawet sprawdziłam, na szczęście moje zaparcia odpuściły same i mam nadzieje, że i u Was tak będzie, a jak mam mały kryzys to pod ręką zawsze czopek gliceryn. Raz jeszcze życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za każdą kwietniówkę 2012:-):-):-)

robaczek tak to prawda, sama lece poki co teraz tylko na duphastonie ( w razie potrzeby- tak mi zalecal lekarz)

i do Was wszystkich: tak jak robaczek napisala kazdy lek jest w jakims stopniu szkodliwy, moj lekarz zalecil mi branie duphastonu tylko wtedy kiedy bede odczuwala silne skurcze , mowil ze to nie ma wplywu na przebieg ciazy tylko rozluznia miesien maciczny, w przypadku nieczestych, sporadycznych skurczy :)

I dowiedzialam sie, ze ten moj smieszny gul ciagnacy pod pepkiem to MOJ KOCHANY MAKSYMILIAN, a raczej jego dupka !!! Bedac wczoraj w szpitalu po moja siostre spotkalam lekarza poloznika i potwierdzil, ze to dzidzius sie wypycha - skurcze sa nizej :) Ale jestem szczesliwa !!!! :D:D:D

No z lekami trzeba uważać, ale wiadomo że czasem zysk jest większy niż ewentualne skutki uboczne - mam nadzeje :sorry2: bo sama musze brać dufaston, luteine i no spe...cała apteka...

I jeszcze z ważnych rzeczy a propos skurczy to bardzo ważne żeby brzucha nie dotykać i nie masować bo to może spowodować akcję porodową nawet, mi juz kilku lekarzy na to zwracało uwagę a nie jest to takie wcale oczywiste...

Reniuszku dobrze że to nic poważnego tylko takie słodkie rozpychania :-)

Julianna masz absolutną rację z tym dotykaniem brzuszka...Moja kuzynka o której pisałam, że ma rozwarcie w 7 miesiącu do dziś ma zakaz dotykania brzucholka i głaskania go, bo wywołuje to u niej skurcze porodowe...Ja póki co tak nie mam, więc zdarza mi się podotykać brzucha, no ale wiadomo, że w wypadku skurczy nie wolno!!

reniuszku takie rozpychanie to cudo:) Maksymilianek po prostu chce być bliżej:-D

hej dziewczyny :) mi też lekarz przepisał nospę, coś od ciśnienia (ale nie brałam tego, bo ile można brać leków) asmag i urinal. Nic mi to nie pomaga :) Jak się wybiorę na spacer to odrazu zaczyna mnie boleć podbrzusze :/ Mówiłam lekarzowi o tym , a ten tylko nospa. Macie może taką dolegliwość?

olajo- ja też po krótkim spacerze mam bóle podbrzusza, i brzuchol staje się taki twardy. mi pomaga magnez (magnaB6) rzeczywiście odczuwam poprawę, a nospe biorę doraźnie jak np mnie taki ból chwyci w nocy. może spróbuj z magnezem, on nie powinien zaszkodzic, a kto wie może pomoże odorbinke:-) pozdrawiam

darucha wlasnie ten asmag to magnez i nic mi to nie daje, mam to łykac 3 x dziennie .... eh chyba mi pozostaje siedzieć w domu, albo przemieszczać się autem :sorry2:

reklama
odnośnie xenny extra... mój gin mi ją zalecił na zaparcia! powiedział, że każdej kobiecie w ciąży to zaleca... ja wzięłam w tej ciąży co prawda tylko 2 tabletki, bo nie poczułam ulgi ale na 100 % chodzi o xennę extra- nawet sprawdziłam, na szczęście moje zaparcia odpuściły same i mam nadzieje, że i u Was tak będzie, a jak mam mały kryzys to pod ręką zawsze czopek gliceryn. Raz jeszcze życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki za każdą kwietniówkę 2012:-):-):-)
Lene-to ze lekarz zapisuje cos ktorejs z nas nie oznacza ze jest to dobre dla wszystkich. Powtarzam jeszcze raz (choc moze nie powinnam juz tego robic) ze ten lek nie jest dobrym wyborem dla kobiet w ciazy, sa inne preparaty znacznie bezpieczniejsze w czasie ciazy. I przyznam szczerze ze nie wierze za bardzo ze lekarz poleca ten srodek KAZDEJ kobiecie w ciazy, a jesli faktycznie tak jest to dupa a nie lekarz. Pisze to juz tylko po to zeby ktos nie zrobil sobie krzywdy :baffled::baffled::baffled: Mamy fajny watek o poradach i juz ktos napisal sporo o zaparciach (chyba Reniuszka), polecam przeczytac.

Do góry