reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

A u mnie po sobotnim siedzeniu w szkole nogi jak banie i ręce to samo. Dziś już z nogami ok. ale dłonie jeszcze nie. Ciśnienie dobre więc wykluczam nerki. Raczej pozycja siedząca mi nie służy. Jeszcze jeden zjazd i przerwa świąteczna to odpocznę.

reklama
Hej dziewczyny! :)
Ja po ogólnym badaniu, glukoza w normie.. Ale niestety hemoglobiny i hematokrytów mam za mało, któraś z Was tak ma?
A do tego kołatanie serca i skurcze nóg w nocy.. Koszmar!! A malutka coraz bardziej sie pcha i nawet Tatuś ją poczuł :)

Kliki ja mam taka sama sytuacje jak Ty - hemoglobina i hematokryt ponizej :) To co mam zalecone:
wcinam tabletki z zelazem plus witamina C ( polykam min 1 godz przed posilkiem, popijajac sokiem z cytryny - paskudztwo ale da sie przezyc), mam dietke wysokozelazowa tj jajka, czerwone miesko, duzo zielonych warzyw, ziemniaczki, swiezy sok marchwiowy itd, zalecane conajmniej 45min spaceru dziennie. Do tego mam zwiekszone dawki magnezu ot i tyle:)

olajo- a widzisz nie wiedziałam, że asmag to magnez:-) w takim razie nic tylko się oszczędzac;-):-)

lene- w tym wątku( z reszta jaka sama nazwa wskazuje) wskazane jest pisanie o dolegliwościach, więc nie masz się co stresowac:-)

kiki- ja podobnie jak reniuszek, tez mam zalecone tabletki z żelazem i witaminę c. tylko że z tym spacerkiem to u mnie nie do zrealizowania:-)

edytkaa 78- te opuchnięcia to chyba trzeba skonsultowac z lekarzem..

Kiki-tak jak juz dziewczyny pisala masz anemie i powinnas lykaz zelazo z witamina C a takze nie zapomiac o kwasie foliowym. Dopytaj lekarza, niech spojrzy na Twoje wyniki i oszacuje jak mocna jest ta Twoja anemia i jaka dawke zelaza Ci zaleci. Witaminy C nie przedawkujesz wiec z tym nie ma klopotu.

No właśnie jutro idę do lekarza. W czwartek robiłam badania więc dowiem się też jakie wyniki. Dziś po wstaniu ręce też baloniki. Ostatnio lekarz mówił że to normalne bo zbiera się woda ale chyba już w takich ilościach to nie jest dobrze. Zobaczymy.

edytka to zupełnie "nienormalne" jeżeli budzisz się po nocnym odpoczynku i ręce dalej spuchniete.. Daj znać co lekarz powiedział!!!;-)

dziewczyny a mnie bierze jakieś choler*** przeziębienie;/ od wczoraj pije herbate z sokiem malinowym i miodem i wcinam kanapki z czosnkiem. Dzisiaj siedze pod kocem w mieszkanku cieplusio i dwie pary skarpet;)
może któraś da mi jakaś rade na naturalne leczenie. Dodam, że gardło meeeegaaa boooli:(

reklama
Do góry