Dzięki za pocieszenie, jakby było mało doszła jeszcze niedokrwistość, ale najprawdopodobniej przez zbyt małą ilość kwasu foliowego. Sprawdziłam dziś skład witamin które przyjmuje dla kobiet w ciąży i tak jak sugerował lekarz mają o połowe za mało kwasu w składzie. Spróbuję taką dietę jak Twoja, może będzie lżej Dzięki
reklama
Kasiek1981
Zaciekawiona BB
Sianka wiem co czujesz niestety mam podobnie, w poprzedniej ciąży też tak miałam, wydaje mi się, że żołądek mi w ogóle nie pracuje i nic nie pomaga tylko częste i lekkostrawne jedzenie przynosi chwilową ulgę. Na zaparcia to lekarz zalecił mi czopki glicerynowe, ale to w ostateczności bo mogą rozleniwić jelita. I trzeba czekać aż w końcu będzie lepiej. :-)
Załączniki
jeny... dziewczyny... nie mogę sobie tego wyobrazić... że jeszcze was trzyma... :/ u mnie jest w miarę, chociaż wczoraj leciałam rano do kibelka gdy wypilam dwa lyki wody tuz po wstaniu
niby dzis jest ok., ale jak czytam o waszych mdłościach, to jakos i mnie zaczyna mulic...
ja zo to cierpie na inne schorzenia ciezarnych... rowniez toaletowe...
trzymajcie się kobitki! oby mdłości szybko minęły!
niby dzis jest ok., ale jak czytam o waszych mdłościach, to jakos i mnie zaczyna mulic...
ja zo to cierpie na inne schorzenia ciezarnych... rowniez toaletowe...
trzymajcie się kobitki! oby mdłości szybko minęły!
kingaa1415
Fanka BB :)
A ja dalej mam mdłości ale już takie delikatne
Mi na nie pomagała herbatka imbirowa i od lekarza mam czopki torecan<nie lubie ich no ale cóż>
Trzymajcie się dziewczyny damy rade
Mi na nie pomagała herbatka imbirowa i od lekarza mam czopki torecan<nie lubie ich no ale cóż>
Trzymajcie się dziewczyny damy rade
A mi pomaga w miarę woda w dużych ilościach. Tylko to przekłada się również na częstsze siku :/
Nie wiem czy was to pocieszy,ale ja już zapomniałam co to mdłości
Sianka ja zostałam właśnie uświadomiona przez Stokrotte która napisała że w witaminkach (nie wiem jakie stosujesz,ale ja mam femibion natal 2) rzeczywiście kwasu foliowego jest dwa razy mniej, ale! zawiera także metafolinę która przynajmniej w składzie moich tabletek ma (cytuję z pudełka) "ilość równoważną z 200 ug kwasu foliowego". Dodając ilość kwasu foliowego i metafoliny wychodzi tyle samo co w Foliku
Nie wiem czy was to pocieszy,ale ja już zapomniałam co to mdłości
Sianka ja zostałam właśnie uświadomiona przez Stokrotte która napisała że w witaminkach (nie wiem jakie stosujesz,ale ja mam femibion natal 2) rzeczywiście kwasu foliowego jest dwa razy mniej, ale! zawiera także metafolinę która przynajmniej w składzie moich tabletek ma (cytuję z pudełka) "ilość równoważną z 200 ug kwasu foliowego". Dodając ilość kwasu foliowego i metafoliny wychodzi tyle samo co w Foliku
Lilijka
Grudnióweczka 2009
Witajcie:-)
U mnie potworne 24 h mdłości zaczęły sie od 6 tygodnia ciąży i trwają do dziś... Do kuchni wchodzę tylko by zrobić synkowi śniadanie i podgrzać obiad (mąż musi gotować bo ja nie jestem w stanie..ani gotowac ani jeść:-(W poprzedniej ciąży tez czułam ię źle, ale teraz to już przegięcie..schudłam 8 kg.. jedyne co mogę jeść i to nie codziennie to siemię lniane, pestki dyni, domowa kapustę kiszoną, domowy chleb z miodem..i świeżego ananasa..mi super pomaga na mdłości, ale na chwilę..lepiej niż imbir. Mam nawet problemy z piciem..robiłam wyniki, strasznie się bałam, że będą okropne, przez to niejedzenie (byłam karmiona nawet specjalistycznie jedzeniem w płynie, ale jeszcze gorzej sie czułam:-(Wyniki uff..wyszły ok!Nie wiem, czy któraś z Was mnie zrozumie..ale wyczynem dla mnie jest podgrzanie zupy dla synka i nakarmienie go.. ledwo wstrzymuję wymioty...te 3 miesiące praktycznie przeleżałam przez mdłości, bóle głowy i osłabienie..kiedy to się skończy..najgorzej, że zaniedbuje synka:-(
U mnie potworne 24 h mdłości zaczęły sie od 6 tygodnia ciąży i trwają do dziś... Do kuchni wchodzę tylko by zrobić synkowi śniadanie i podgrzać obiad (mąż musi gotować bo ja nie jestem w stanie..ani gotowac ani jeść:-(W poprzedniej ciąży tez czułam ię źle, ale teraz to już przegięcie..schudłam 8 kg.. jedyne co mogę jeść i to nie codziennie to siemię lniane, pestki dyni, domowa kapustę kiszoną, domowy chleb z miodem..i świeżego ananasa..mi super pomaga na mdłości, ale na chwilę..lepiej niż imbir. Mam nawet problemy z piciem..robiłam wyniki, strasznie się bałam, że będą okropne, przez to niejedzenie (byłam karmiona nawet specjalistycznie jedzeniem w płynie, ale jeszcze gorzej sie czułam:-(Wyniki uff..wyszły ok!Nie wiem, czy któraś z Was mnie zrozumie..ale wyczynem dla mnie jest podgrzanie zupy dla synka i nakarmienie go.. ledwo wstrzymuję wymioty...te 3 miesiące praktycznie przeleżałam przez mdłości, bóle głowy i osłabienie..kiedy to się skończy..najgorzej, że zaniedbuje synka:-(
Ostatnia edycja:
Julianna*
szczęśliwa :)
Lilijka współczuje, ja też miałam mdłości, 3 kilo mniej, nawet woda wywoływała u mnie mdłości i niic nie mogłam jeść. Odwodniłam się i wylądowałam w szpitalu, dobrze że Twoje wyniki są OK.
Czy któraś z Was ma taki kwaśno gorzki smak w ustach? To nie jest zgaga, tylko taki wstrętny smak, mam go non stop i tylko czekolada mi na niego pomaga ale tylko na kilka minut. Nie wiem jak się tego pozbyć....
Czy któraś z Was ma taki kwaśno gorzki smak w ustach? To nie jest zgaga, tylko taki wstrętny smak, mam go non stop i tylko czekolada mi na niego pomaga ale tylko na kilka minut. Nie wiem jak się tego pozbyć....
zeberka363
jestem szalona :-D
lilijka to straszne że tak długo cię trzymią mdłości ale miejmy nadzieję że w najbliższym czasie pójdą precz! dużo wytrwałości ci życzę!
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Ja mam tak od kilku dni, do tej pory bylo w miare okey, mialam mdlosci ale jakos wytrzymywalam. Od 3 dni nie wychodze z kibla, po sniadaniu, po obiedzie, po kolacji, non-stop, co zjem to laduje w kiblu. koszmar. Wczoraj mnie tak glowa od tego bolala ze myslalam ze jajo zniose. Dziwne bardzo bo przeciez to jest czas w ktorym mdlosci i wymioty powinny przechodzic a u mnie teraz ze zdwojona sila :-( nie mam zadnych rad, bo jestem na etapie ze nic na mnie nie dziala, oby przetrwac jeszcze 2-3 tygodnie i liczyc na to ze samo przejdzie. Lacze sie w bolu babeczki :-(
reklama
Lilijka
Grudnióweczka 2009