reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciazowe dolegliwosci

Mnie ostatnio zgaga niestety męczy:eek: Co zjem to mnie rurka pali;-) Może jakieś sprawdzone sposoby na zgagę macie?
Ja narazie stosuję tylko miętę, ale pomaga bardzo umiarkowanie.

reklama
Bidulki, chyba nie ma złotego środka przeciw mdłościom-ja w pierwszej ciąży do końca piątego m-ca obejmowałam czule kibelek i nic mi nie pomagało. W tej ciąży o dziwo mdłości ustąpiły już chyba dobre 3 tygodnie temu. Bardzo Wam współczuję, bo to cholernie wyczerpujące. Lilijka nie rób sobie wyrzutów, przecież to nie z lenistwa nie możesz się zająć synkiem tak jakbyś chciała. Siła wyższa-jeszcze mu to wynagrodzisz, nie martw się:tak:

Stokrotta-mnie się wydawało, że któraś z dziewczyn pisała, że możemy manti, ale oczywiście trzeba się upewnić u gina na wszelki wypadek

Ja też o rennie słyszałam nawet na wszelki wypadek kupiłam bo nie dość że zgada to jeszcze odezwał się refluks :/
Słyszałam też o migdałach na zgagę,ale sama nie stosowałam...Ktoś tu na forum pisał o szklance mleka na zgagę.
Do tego zdaje się że nie powinno się kłaść zaraz po jedzeniu no i unikać ostrych/tłustych potraw. Jeśli o mnie chodzi to także słodkich w dużych ilościach.

To ja sie udziele jako farmaceuta :-) Na zgage w drugim semestrze mozna spokojnie brac rennie, maalox, mylanta itd. wszystkie te srodki ktore sa na bazie weglanu wapnia (CaCO3), wodorotlenku glinu (Al(OH)3) lub wodorotlenku magnezu (Mg(OH2)). Z tym ze trzeba pamietac ze zarown preparaty z wapniem jak i glinem maja dzialanie zapierajace wiec lepiej unikac przy ostrych zaparciach. Magnez natomiast ma dzialanie rozluzniajace. Poza tym z domowych sposobow to tak jak juz pisala Madziarra-mleko, midaly itd.

izka! super że mamy w gronie specjaliste, bo w zasadzie mam pytanie... koleżanka mówiła mi że lekarka zaleciła jej w ciąży przyjmowanie w kapsułkach kwasu OMEGA 3... byłam w aptece ale mi p. farmaceutka kategorycznie odmówiła, tłumacząc że w ciąży się nie powinno... no i zdębiałam.. ogólnie wiem że kwas jest dobry i pożyteczny, a nie mam okazji za często jeść ryby... więc chciałam się zapytać co ty o tym myślisz? ;-)

reklama
Do góry