reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

augustynka swojego czasu też miałam taki pomysł, ale tylko przez pół dnia zapisywałam:)
odkąd mam wage w domu chyba lepiej sie pilnuje. przez dwa tyg od wizyty przytyłam 700gram to chyba jest ok:) aczkolwiek wynik daje 7+.
ja sie staram zjeść kolacje(i się najeść)o 18.30 i zupełnie mi to wystarcza do rana. aczkolwiek mam czasami takie napady żarłości że masakra a później wyrzuty sumienia;/

ewela, kasia, madziaka piękne brzuszki:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziękuję Wszystkim za miłe komentarze!

ewela taka już moja natura. Choć z domu nie wychodzę, to oko pomalowane być musi :)

augustynka jak masz wyrzuty sumienia to faktycznie może zacznij sobie zapisywać. Ja w sumie zjadam 5 posiłków dziennie. Śniadanko(kanapeczki plus warzywka), drugie śniadanko(jogurt z płatkami albo jakiś owoc), obiad(w zależności od ochoty, ale zawsze warzyw jem najwięcej), podwieczorek(owoc, coś słodkiego) kolacja( i tu pojawia się problem bo jem ją za późno, ale z reguły jest lekka-kanapeczki i warzywa). Do tego wypijam codziennie szklankę lub dwie soku warzywnego lub owocowego wyciśniętego świeżo no i czasem zdarza mi się napad na szafkę ze słodyczami, ale staram się to robić jak najrzadziej. Życzę powodzenia i wytrwałości:)

a mówiłas, ze ile masz na plusie?

Mi np lekarz powiedział, zeby na owoce tez uwazasz bo maja bardzo duzo cukru

augustynka ja mam 5 kg na plusie. Ja aż tak dużo owoców to nie jem-raczej więcej warzyw niż owoców. Staram się jeść jedno jabłko dziennie i parę mandarynek. Ja generalnie zawsze miałam długie zęby na owoce i warzywa. Wolałam opychać się chlebkiem, makaronami i kluskami wszelkiego rodzaju, ale przy tym dużo się ruszałam, więc spalałam wszystkie węglowodany. Gdybym tak jadła do teraz, to pewnie miałabym już 2 razy tyle na plusie. Póki co wydaje mi się, że 5 kg jak na koniec 6 miesiąca to całkiem ok. Nie?!?!

Byłam zupełnie zaskoczona wczorajszym wynikiem na wadze. Pilnuję się raczej i nie objadam. Gin zalecił mi kilka przykazań:
1. 3 regularne posiłki + 2 przekąski ( np. jogurt naturalny , owoce- cytrusy , jabłka ; nie dla bananów , winogron , bo zawierają dużo węglowodanów. )
2. Pieczywo razowe, makaron pełnoziarnisty, kasze. Unikać ziemniaków i smażonego miesa.
3. Ostatni posiłek 3-4 godz. przed snem.
4.2 litry wody.
5. Duzo spacerów , ew. basen.

słodycze - rozgrzeszenie w weekendy , ale też rozsadnie

Zoabczymy co z tego będzie

kasiagaw a jakie np jesz warzywa i w jakiej postaci bo ja to sie przyznam, że jakoś szczególnie ich nie ma w mojej diecie. A z owoców to tylko mandarynki sporadycznie banan.

martolinka ja już jakiś czas temu zrezygnowałam z białego pieczywa chyba że zapomnę kupić razowego to wtedy podjadam mężowi zwykły. ogólnie to raczej żyje wg tych zasad.ale fajnie że napisałaś to będą nam przypominały.

reklama
a to ja w sylwestra, troche nie widać brzuszka ale nie mam innego zdjęcia,
ja już przytyłam 11 kg, i nie moge przestać jeść a rozstępy dosłownie wszędzie!
Przeziębiłam się a do tego jeszcze sesja...
Pięknie wyglądacie dziewczyny!

Uploaded with ImageShack.us

Do góry