reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Reniuszek no pięknie!

Ja mam 10kg na plusie. Ale przestałam już tak szaleńczo przybierać. Myślę, że organizm nadrobił braki i zaległości i teraz już tylko Felek będzie rósł :) Za to brzuszek dość pokaźny... 90cm!!!:szok: I tyle samo w biuście, hehe! I biodra 96 ;) Tak mnie wczoraj na mierzenie wzięło i ważenie :))) I jak na razie rozstępów brak jakichkolwiek :happy2:

reklama
cobra nie ma jeszcze tragedii z Twoją wagą. Dopiero masz 7kg na plusie. ja mam 6. Nie martw się;)
ja bym chciała nie przytyć więcej niż 12kg. daje sobie do końca ciąży po 2kg na miesiąc;) a co bedzie to się okaże.

iloonka może geny, a nie kremy na rozstępy - ja przytyłam 13 kg, nie smaruję się niczym i też póki co (odpukać:p) żadnych rozstępów nie widać :)
Coś mi się zdaje, że chyba wygrywam w kategorii waga na plusie? :p

dziewczyny ja was nie chcę straszyć ale najwięcej rozstępów pojawia się w 8-9 miesiącu kiedy brzuch napina się do granic możliwości :baffled: -przynajmniej ja tak miałam...

Ja mialam tak samo jak Zeberka-rozstepy wyszly mi dopiero w 9 miesiacu, a tak sie cieszylam ze to mnie calkiem ominelo. Na szczescie znikly po porodzie takze nie ma problemu. Teraz mnie strasznie swedzi skora, szczegolnie z bokow i mam wrazenie ze cos sie tam pojawia, oby nie :no: Mimo ze brzucha nie mam jakiegos bardzo duzego a przytylam okolo 5 kg (wg domowej wagi).

Witam Was kochane,

już na innym wątku napisałam o moim brzuszku, ale tu też wkleję zdjęcie. Moja waga wyjściowa 60kg, aktualnie skończony 24 tc, waga 69,5 kg, obwód brzuszka 95cm :-) Martwiłam się tym obwodem, bo każdy kto mnie widzi to robi wielkie oczy, że taki duży. A mi weszło tylko w brzuch, mały ma dużo miejsca ;-) i jestem z niego dumna. Tyle czasu się staraliśmy, a jakieś głupie docinki o brzuszku psuły mi humor. Ale koniec z tym, wkońcu brzuszek w ciąży ma rosnąc, to nie są wybory najmniejszego brzucha ;-) Ale wiecie jak to jest, w ciąży docinki bolą bardziej. A oto mój brzuch i synuś w środku:

reklama
Witam,
coś dziwnego się stało z moją wagą...jak wychodziłam ze szpitala, jak się tam zważyłam, to było 60,2kg (to było 20 grudnia, czyli dwa tygodnie temu), a dzisiaj moja waga pokazuje 62,5kg - ani nie widzę, ani nie czuję żebym przytyła ponad 2 kg w dwa tygodnie. Może to kwestia wagi. Nie podoba mi się...oj nie podoba. Jutro wizyta u gina, zobaczymy co pokaże waga w gabinecie.

Do góry