reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

kasia ilooonka SZOK ! uroslam ! MASAKRA ! musialam dzisiaj stanik kupic bo moje duze E juz staly sie za male :zawstydzona/y: a brzuszek to wielka kula

reklama
murka pięknie :) cudowny kształt brzuszka :)
kinga ja przy 172 waże już 78 :/ a tyję od 65 to jest dopiero.... ja już budzę się w nocy jak pozycję zmieniam a mój D. mówi że mam włączać jakiś alarm ostrzegawczy :/

kivanko najlepiej sprawdz sobie BMI jakie mialas przed ciaza, jesli to byla niedowaga organizm nadrabia.
Ja zaczelam z kilkukilowa niedowaga, lekarz powiedzial, ze moj przyrost wagi - 10 kg jest naturalny i pewnie na koniec ciazy zamkne sie w normie BMI :)

tu fajny link, pokazuje od razu przedzial wagowy :)
Kalkulator BMI; Waga idealna; Obliczanie nadwagi; - Kalkulator BMI

reniuszek widzę, że kivanko zamiast kivinko weszło Ci w krew :D Kochana dziękuję za linka, właśnie BMI przed ciążą idealne... Boję się, że za szybko tyję, bo ostatnią wizytę u gina miałam 22.11 i wtedy ważyłam 62kg, a dzisiaj ( O ZGROZO) waga pokazuje mi prawie 66!

Kivinko weszlo weszlo, ale juz sie oduczam :) Zobacz sobie jakie sa normy "tycia" w ciazy dla poszczegolnych przedzialow wagowych i sprawdz ile Ci jeszcze zostalo do konca, powinno byc ok :) ja wazylam 46 teraz 56 :-( ale ginek powiedzial, ze nawet do 8 kg moge przytyc i bedzie to uznawazne za "norme" :)

reniuszek​ właśnie gdzieś wyczytałam, że do 13kg powinnam przytyć przy tej wadze początkowej... I trochę się martwię bo do 13 mi tylko 2 kg brakuje..... :(

reklama
kivinko u mnie też 11 kg na plusie. W sumie nie wiem, czemu tak przybieram, bo jem cały czas tyle samo. Fakt na początku ciąży jadłam więcej, ale teraz się to zmieniło.

Do góry