reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

reklama
u mnie przed ciążą było 67 kg, dobiłam do 86 gdzies jak szłam na porodówkę, a tam zostawiłam 11,5 kg :szok: Czyli miałam 74,5 jak wrociłam do domu, a teraz jest jakies 72 także mam nadzieje, ze waga systematycznie bedzie spadała. Do tego pozniej duzo spacerków z mała i siłownia. I mam nadzieje dojść do 58 kg. Moje marzenie to 55kg, więc jak sie uda to bedzie super. Ja mam tylko 164cm... I czuję się jak klopsik.

Zeberka spokojnie, moze waga jeszcze ruszy w dół!

Ja teraz mam 53kg. Czyli 10 w dół, 6 zostało :) Tylko, że ja te 6 chcę zostawić i teraz za każdym razem truchleję przed wejściem na wagę, czy przypadkiem nie schudłam ;) Hehe! Ale mimo karmienia wyłącznie piersią, waga stoi w miejscu :)
Dziewczyny, a kiedy jakieś brzuszki można zacząć?

Ja przytyłam ponad 20kg z 49 na 60, teraz mam 57 i 8 dni po porodzie więc idzie nieźle :)
ćwiczenia 6 tygodni po porodzie a pas poporodowy jak przestanie leciec z nas cokolwiek :)

lazy butterfly bo najlepiej sie chudnie jak sie nie odchudza:) apetytu w ogole nie mam, raczej nie mam kiedy jesc nawet, dieta rosołkowa, zero slodyczy czy tluszczow, czesto jestem glodna ale jestem jeszcze bardziej spiaca wiec wybieram spanie, ponoc pokarm mam pelnowartosciowy i mala przybiera ksiazkowo wiec nie marwie sie moim niejedzeniem, ruchu za to mam raczej malo. W ciazy jadlam za 3 osoby a teraz znow tyle co przed ciazą. Ciekawa jestem kiedy waga stanie w miejscu mimo karmienia... Powodzenia w zrzucaniu balastu! Uda sie uda, nam wszystkim:) Mi po samym porodzie spadlo tylko 4 kilo, jak czytalam ze niektorym nawet 8 to sie balam co to bedzie, a jest ok:)

ja 6 dni po porodzie w domu wazyłam 8 kg mniej, od tamtej pory straciłam dodatkowe 3 kg, ale mam jeszcze sporo do zrzucenia, bo nie dość że przytyłam ponad 20 to jeszcze mam 'stare' kg:zawstydzona/y:

Dziewczyny,
Jestem tydzień po cesarce i nadal mam ogromny brzuch:wściekła/y: Martwię się czy to zejdzie:no: To nie jest tłuszcz, bo mam taką kulkę na środku- wielką macicę, czy to na pewno się obkurczy????? Boziu wyglądam jakbym była nadal w ciąży:szok:

Z dobrych wieści, schodzi ze mnie opuchlizna, na porodówce zostawiłam 6kg, a przez ostatnie 2 dni w domu dodatkowe 2kg (wody najprawdopodobniej), czyli jeszcze 7 i będzie waga sprzed ciąży.

reklama
Pauletta ja tez mam brzuch po cesarce a najgorsze jest to ze nie mozna pocwiczyc. Ja w szpitalu zgubilam 10kg a w domu kolejne 2kg. Jeszcze mi zostalo 8kg ale cos waga stanela.

Do góry