reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Ja na wagę nie wchodzę od trzech tygodni bo się boję, widzę że sporo przytyłam i co gorsza inni też to widzą najbardziej te oto fragmenty - piersi, BRZUCH!!!!! (wyprzedza już i tak duze piersi), pupa - w zasadzie bardzo poszerza swoje horyzonty.... :/

reklama
Mamuśki i tak jesteśmy piękne!!!!A te krągłości...ach.....
Szybko wrócimy do "normalności". U mnie kiedyś waga była ciężka - ponad 80!!!!Udało mi się skutecznie schudnąć i utrzymać wagę przez ponad 1,5roku, aż do ciąży. Pierwsza myśl, nie powiem - znowu będę gruba!!!! Teraz jednak jakoś to sobie wytłumaczyłam - chciałam ciąży, dziecka pomimo "efektów ubocznych" i skoro udało mi się wtedy i i teraz mi się uda schudnąć. Ważne aby posiadać sprytny plan na siebie. Ja postawiłam na wizytę u dietetyka i było warto. Teraz wiem co jeść aby nie głodować.
Kwietnióweczki kochajmy nasze krągłości!!! U mnie brzuszek już wyraźny a biust wyszedł poza wszelkie normy (obecnie 70H!!!!). Reszta jakoś w normie. Na wagę nie wchodzę ale regularnie się mierzę (to taka pozostałość z diet) i choć tyję na wadze wymiary poza brzuszkiem i bustem bez zmian.

Kochane jak Wasze brzuszki? Powiekszaja sie?
Moze wrzucicie jakies zdjecia? Bo ja mam wrazenie ze mam tylko tłusty brzuchol, miekki a dzidzi to gdzies tam głeboko pod fałdami jest schowana :(

augustynka moge smiało powiedzieć , że mój się powiększa. Dosadnie uświadomiłam to sobie jak nie dopięłam się w swoją ukochaną marynarkę.;-) zdjecie wkleję jak brzusio bedzie wiekszy

U mnie 48 kilo, czyli waga zaczyna isc do gory. Uslyszalam od mojego narzeczonego, ze nie mam juz figury modelki, a jeszcze miesiac temu mialam. No jak mam miec 60 cm w talii jak mi juz talia zanika? No faceci sa czasami komiczni...:)

Moja waga sprzed ciąży to 51,3 kg a teraz ponad pół kilograma do przedu. W pierwszej ciązy przytyłam 14kg niby w normie ale brzuszek było mi bardzo ciężko zrzucić, teraz też muszę sie pilnować bo nie pracuję, mam dużo leżeć i się oszczędzać a to wiadomo, że pomaga w tyciu ;-)

reklama
o bony ja mam już 2 kg na +. zaczynałam z wagą 50 teraz już mam 52. Jak w takim tempie bede szła to po ciąży będzie płacz i zgrzytanie zębami:/

Do góry