reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga :-)

Wzrost 164 waga startowa 57kg. Przez mdłości w trakcie zrzuciło mi się 2 kg a le teraz waże 59 :-( mam nadzieję,ze dużo nie przytyję no ale przede wszystkim trzeba zrezygnować z codziennego batonika, podjadania chipsów brata i smażonych ziemniaczków (na które ciagle mam ochotę)
Brzuszek też mam naprawdę wzdęty chociaż nie jest taki okrąglutki ciążowy, narazie nie mam rozstępów chociaż biust rośnie w naprawdę szybkim tempie :-) zaczełam juz używać kremów jak tylko zobaczyłam że biust i brzuszek mi rośnie chociaż są niby od 4 miesiąca.
Te wzdęcia mnie zabiją. Aha i juz od dwóch dni nie mam mdłości mam nadzieję, że już tak zostanie :-)

jagoodka brzuszki tych mam są naprawdę duże jak na ten 8 czy 10 tydzień i takie prawdziwie ciążowe. jestem pod ogromnym wrażeniem.

reklama
PACYNKA jaka ty jestes drobinka ;). A propos brzuszka ja też mam już pokaźny, ponoć szybciej się pojawia z każdą kolejną ciążą :) w pierwszej ciąży nie miałam brzuszka do 5tego miesiaca :) pozdrawiam

Julianna dzięki za info :) W takim razie dzisiaj kupię bo wyglądam jak beczuszka, nie mówiąc o wieczornych bólach brzucha przez te wzdęcia. Myślę,że te kremy sa od 4 miesiąca bo dopiero wtedy wszystko powinno się rozciągać jednak siostra poradziła mi już teraz przygotowywać skórę, żeby było mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia rozstępów. Myślę,że skoro te kremy są używane podczas ciąży to nie szkodzą dziecku. Tym bardziej, że czytałam, że się nie wchłaniają do krwioobiegu. Niektóre dziewczyny w ogóle się nie smarują i nie maja rozstępów. Wszystko zależy od skóry.

Alexis już cosik wystaje! :D Ależ z Ciebie drobinka
pacynka myślę, że spokojnie możesz się smarować, jak dla kobiet w ciąży to w żaden sposób zaszkodzić nie może a piszą o 4 bo tak średnio zaczynają rosnąć brzuszki.

reklama
AlexisL napisz ile wazysz i ile mierzysz, bo po Twoim rozmarze cos mi sie wydaje, ze wreszcie jest tu ktos chudszy odemnie:D Ja osiagnelam juz wage 46 kilo (wzrost 160), przy takiej ilosci jedzenia powinnam przytyc conajmniej 5 kilo juz, nic tylko jem i jem. Brzuszek mam juz troszke wiekszy niz Alexis, musze zrobic jakas normalna fotke to wrzuce:)

Do góry