reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze ciążowe brzuszki oraz waga...

reklama
Świetne to zdjęcie - ale się uśmiałam :-) a jak u Was z wagą? Jest ktoś kto też tyle przybrał co ja?

Nescafe ja mam +10 i gina który mnie wyzywa na każdej wizycie, że ważę ile ważę:)
ostatnio stwierdził, że wg wagi powinnam już rodzić ale co tam:) nie czuję, że tyle przytyłam nie jestem jakaś ociężała nie zrobiłam się XXXXXXXXXXXL brzuch mi rośnie do przodu nie na boki więc się nie przejmuję byle Michaś był zdrowy... jedyny mój problem to rozstępy które mi wychodzą mimo tego, że codziennie się balsamuje no ale na to chyba nic nie poradzę bo odkąd pamiętam jak tylko chudłam albo tyłam to zaraz miałam jakieś pojedyncze tu i tam;/

Nesca ja zaczynałam ciążę z wagą 79kg przy wzroście 175cm. Początkowo schudłam do 76kg i taką wagę miałam długo, aż zaczęłam powoli wracać do "normy" - w połowie 5 mies ważyłam już 80kg. Teraz ważę 82,5 i od 2 tyg waga stoi w miejscu, ale nie łudzę się, że na długo... ;-)

Nescafe - u mnie przy wzroście 176cm waga początkowa wynosiła 77kg. Na chwilę obecną ważę 88,5kg, więc mam podobny przyrost do Ciebie. Na szczęście moja ginka jest tolerancyjna:-p

Przy wzroście 158 zawsze ważyłam 50kg, od początku ciąży dobiłam do 56kg, czyli nie jest źle. ;-) Choć mam nadzieję, że dobiję tylko do 10kg na +, bo i tak wyglądam już jak kulka, na szczęście wszystko idzie w brzuch.:-)

Ja zaczelam ciaze z waga 68kg,przy wzroscie 174cm. Teraz waze 75kg,wiec mam 7kg na plusie. Pare miesiecy przed ciaza zaczelam sie odchudzac i wlasnie 7 kg zrzucilam w 2 miesiace.Nie bylo to dla mnie zbytnio trudne,wiec mam cicha nadzieje,ze i po ciazy szybko zrzuce zbedne kilogramy,a moze nawet i ciut wiecej:tak:

DSC01416.jpg A to my w 27tc ;-)

reklama
Ja zawsze byłam szczupła i raczej miałam problem żeby przytyć. Przed ciążą przy wzroście 168 cm ważyłam 51 kg teraz 56 kg. Od praktycznie miesiąca waga stoi w miejscu, bo od ostatniej wizyty przytyłam 0,5 kg.

Do góry