reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze Ciążowe brzuszki-oraz waga....

to ja razie z was chybamam najwiecej na +...bo 13:-:)zawstydzona/y:ale rozstepow brak i oby tak dalej...a ja tego nie kumam jak przez ciaze nie mialyscie rozstepow a potem wyszly?? na czym to polega? wie ktos?

juz kiedy chyba komus o tym pisałam ze to jest tak iz w ciazy gwałtowie tyjesz skóra ci sie naciaga baardzo mocno a po porodzie waga nagle spada praktycznie w 1 dzien tracisz kilka kg........... rzadko sie zdarza ze dziewczyny nie maja nic po porodach duzo tez jest genetycznie uwarunkowane no i odżywianie sie tez ma swoje znaczenie

ja tez z wiki do koca ciazy nie miałam nic ale jak sie po porodzie tydzien w lustrze zobaczyłam to wyłam jak najeta............

reklama
pinka- masakra:szok:az mi sie slabo zrobilo...
futrzak- a co do kilogramow to dobrze ze nie jestem sama bo myslam ze wywszystkie od 7 do 10 macie tylko takie wagi widzialam a ja jak slon:-(w skladzie porcelany:-D

u mnie w tej chwili 9,5 na +
i teraz troche sie boje bo chcialam dojsc tak max. do 12 kg, a spojrzalam w rozpiske z poprzedniej ciazy i zoaczylam ,ze przez ostatnie 2 miesiace przytylam 4,5 kg :szok: ehh a te wszystkie slodycze napewno mi nie pomagaja.
No ale w sumie to najbardziej boje sie nie tych kilogramow, ktore jakos tam da sie potem zgubic tylko obwislej skory na brzuchu..... po ciazy z Bartkiem mialam ladny plaski brzuszek,ale wiem,ze niektorym zostaje taka 'dodatkowa' falda skory....
no i to,ze rzadko zdarza sie,ze ktos wychodzi z ciazy bez zadnego rozstepu, ale jesli bede w paski po tej ciazy to napewno bede ryczala jak bobr ;-)

no widzisz a ja to nawet tak slodyczy nie jam normlnie jem jak przed ciaza...a i tak 13 przytylam...pamietam jak wazylam 55 i mialam 65 w tali:) ciekawe czy da sie to jakos przywrocic potem....tzreba sie bedzie ne silke zapislac znowu:eek:i saune zwiedzac

jem tyle co przed ciąża z pierwszym synkiem przytyłam 26 kg ;/ ale w tedy miałam apetyt mega a teraz to nie wiem dlaczego ;/

dziewczynki ja mam na plusie 9 kg i od 3 dni na kolację owoc/jogurt już bez pieczywa żeby nie przybrać więcej niż 15:no: śniadania jemmmm bardzo solidne, obiady też, coś słodkiego zawsze na deser a w międzyczasie owoce i dużżoooo wody:tak:

a co do swędzenia to powiedziałam dziś o tym gince i ona mówi, że to może być oznaka niewydolności wątroby:szok: dostałam więc skierowanie na próby wątrobowe, drapię się jak oszalała...

reklama
hmm mnie swedzi jak cos to skora na brzuchu ale to nie non stop a jeszcze czasami mnie swedzi nad kostkami w nogach. choc to tez juz przestaje...wlasnie o tym mowilam ze wiekszosc z was nie ma wiecej jak dyche a ja juz 13...fajnie sie zapowiada bo na poczatku myslalam ze do dychy dobije i koniec.....

Do góry