reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze brzuszki :)

reklama
ja dziś znowu wyłam. dobrze, że teraz mój dział wali nadgodziny, bo w weekend mają event urodzinowy, to przynajmniej wieczorem poszłam się "wyluzować" do pracy. i od razu człowiekowi lepiej :-D

Ja pierdacze. Coraz gorzej ze mna :p
Czasem jak tak rycze i sobie pomysle jeszcze o baby blues to juz w ogole
Nie przeraza mnie tyle porod co wlasnie to ze nie bede umiala sobie z wlasna psychika dac rady :-(

Aulqa_b łacze się z Tobą w bólu....ja to mam takie napady, mojego to już kilka razy wrzucałam z domu.....a najgorsze jest to, że wkurzam się a później racze jak bobr i żadna siła nie jest w stanie tego powstrzymać. Boje się co będzie po porodzie. Mój T po tacierzynskim wróci do pracy, mama do PL a ja zostane sama.....masakra jakaś.

Dagi ja nie wiem czy moj ł wezmie tacierzynski w ogole
Musimy tez z ksiegowa pogadac jak to jest z opieka na mnie po porodzie skoro ma wlasna dzialalnosc
No i rodzicow mam 130km stad a tesciowadobra kobieta ale raz zeinne podejscie do wielu spraw mamy a dwa ze to nie to samo co np mama

U nas właśnie musi tacierzynskim wykorzystać, ale wiadomo, że z własną działalnością może być inaczej. Moja teściowa na szczęście mieszka jakieś 1900km ode mnie więc nie mam problemu, bo to wiekowa kobietka i o czym kolwiek byśmy jej nie mówili to za każdym razem słyszymy to samo.....za moich czasów.....wiec używam temat mówiąc ale te czasy się dawno skończyły u juz nie wrócą. Masz rację co mama to mama. Gdyby nie to ze pracuje to wzięła bym na do siebie na dłużej a ona z kolei młoda babka wiec msc urlopu sobie załatwiła i przylatuje żeby mi pomóc.

Dziewczyny wy piszecie o ojcowskim. Taciersynski jest wtedy kiedy żona wraca do pracy, a mąż zostaje z dzieckiem. Ojcowski to są te dwa tygodnie wolnego :)

Jezyk bo daja takie nazwy ze jak tu sie nie pogubic :p ja myslalam ze jest macierzynskixa pozniej rodzicielski i macierzynski musi matka a rodzicielski obojetnie ktpre z nich plus dwa tyg tego wlasmie typowo dla ojca

reklama
Macierzynskiego jest 20 tygodni (przy jednym dziecku) z czego 14 musi wziąć matka, a resztę czyli te 6 tygodni bierze ojciec jeśli matka wraca do pracy. Potem jest rodzicielski, który też może wziąć tylko jedno z rodziców. Ale mogą się zmieniać np. 6 tygodni ojciec, a potem 6 tygodni matka. Łącznie wychodzi macierzyński i rodzicielski bodajże 52 tygodnie. Musiałabym sprawdzić.
Ojcowski to są dwa tygodnie wolnego dla taty i matka może wtedy tez przebywać na urlopie.

Do góry