reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga;)

no tak, ale nasza waga również może wpływać na zdrowie malucha (np. nadwaga jest jedną z podstawowych przyczyn cukrzycy ciążowej)... więc lepiej żebyśmy tych norm nie przekraczały o zbyt dużo kg :tak:

reklama
Asze PrzyszłaMamusia -zgadzam się z wami póki lekarz nic nie mówi to jest dobrze ja się tam nie opycham za dwóch a i tak swoje już ważę widocznie już taka moja natura o wagę będziemy dbać po porodzie
a czy w ciąży można mówić o nadwadze?:dry: tak ja wszędzie pisze że każda ciąża jest inna tak przyrost wagi jest różny

... poczatek 33 tyg +14kg :sorry2:
Przyszla Mamusiu - wlasnie dzisiaj przegladalam zdjecia z przed ciazy ... i po co ja narzekalam...
Tak wlgle to mam wrazenie ze jestem w ciazy cale zycie
Wg kazdego kalkulatora mam "za duzo" :confused:

Ninja- nadwaga nie jest wskazana w każdym stanie, ja niestety ją miałam przed ciążą a cukrzycy (o dziwo i na szczęście:-)) nie mam.
Szczerze mówiąc strasznie się bałam przed jak będe wyglądać w ciąży - że przytyje i będe wyglądać jak słonica, ale nie jest tak źle, oprucz brzuszka raczej sie nie roztyłam. Tak że nie jest źle, choć jeszcze 2 miechy przedemną :zawstydzona/y:

Ninja moim zdaniem każdy organizm jest inny i kazdy inaczej tyje wiec moim zdaniem kazda z ans tez ciąze inaczej przechodzi ejdne z dolegliwościami inne bez;-)
ja uważam ze nei trzeba sie przejmowac aż tak tą waga i jej trzymac na siłe bo po co jak gin nic nie mówi ze jest źle ;-)
Weronika dobrze napisała ze nadwaga w kazdym stanie jest groźna nie ma reguły ot co;-)
ja jzu przytyłam pewnie w ok 20 kg i nie mam żadnych przez to skutków jak cukrzyca czy inne dolegliwości;-)
wiec po co sie martwić teraz jak w tej chwili mozemy legalnie sobie tyc;-):-D

mroweczko- oczywiście, że nie trzeba mieć cukrzycy jak się za dużo waży, ale ryzyko wzrasta.
A ty to akurat jesteś taka "drobnica", że pewnie każdy Ci mówi, że przytyłaś z 10 kilo góra :-D

Kurde a ja nadal 4+ w poniedzialek mam wizyte to zapytam czy wszystko ok:szok: i ile dzidzia wazy! W sumie to przy Arusiu przytylam 12kg ale w 28tygmialam juz 8+ a teraz to nie wiem co tak malo tyle ze fika w brzusiu i to rowno:-)

Mnie mierzyli iwazyli dzisiaj urosłam 2cm heheh i 28tydz.i ..+7kg niby w normie ,ale mam to gdzies.Jak bobas sie urodzi bedzie prawie kwiecien czyli juz w miare ciepło.Bede brała wózio, dzidziola i ganiała z nimi waga sama spadnie.No i karmiąc cycem tez sie chudnie bo takiej matce prawie nic nie wolno(kolki)
Wiec spoko laski bedzie ok:-)
Kasik ile wzaysz normalnie i jaki wzrost masz ,Ty to chyba raczej chudzielec co??:-)

reklama
Do góry