reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

Zaczynałam od 60,80 kg i dwa tygodnie temu ważyłam 64,75 kg , teraz na wizyte ide 04/09 więc sie okaze, ale myslę że max przybylo mi 1-1,5 kg.
W pierwszej ciąży przytyłam 11 kg a po sześciu tygodniach karmienia piersią, diety lekkostrawnej i litrach wypijanej wody spadło mi tyle że miesciłam sie w ciuchy sprzed ciąży o których właściwie już zapomniałam :-) Głowa do góry, zaczniecie sie martwić po 2-3 miesiącach po porodzie jak faktycznie utkniecie w miejscu , chociaż myslę że nie będzie tak źle :-)

reklama
Ja zaczynałam od 52kg przy wzroście 160 wczoraj na wadze było już 61kg Czyli w 26 tyg 9kg+

Oj to ja podobnie jak Dombar zaczelam od 67 potem schudlam do 65 a teraz mamy 73 przy wzroscie 172 , ale tez przychylam sie do tego ze piociazy mozna szybko schudnac ja jak maly mial 3m-ce to wazylam mniej niz przed ciaza a w aclej poprzedniej to takie wachniecia 13-14kg najwiecej mi wpadlo w 8m-cu ciazy chyba ze trzy kiloski.... ale to mi sie wydaje ze teraz musze sie zdecydowanie wiecej ruszac niz w pierwszej ciazy i teraz mniej mam czasu na smazenie nalesnikow o 4 rano co mi sie zdazalo wczesniej hihihihihi:tak:;-):-D:-D:-D

No tak,tego watku najbardziej się bałam, nie oszczędziłaś mnie Anetko:(
Ja przybrałam jakieś 17 kg.,szok,zaczęłam od 55kg przy wzroscie 160cm i mam nadzieję,ze nie przkroczę 20kg, ale teraz juz mi maluch nie pozwala jeść dużo,bo zaraz minie cofa,nawet jak czuję lekkie ssanie,to w zołądku jest ciasno i teraz owoce i sałatki.
Nie mierzę się, bo będę się martwić zrzucaniem po porodzie,moze przed samym końcem się zmierzę,a później do roboty:-), choć mój M mówi,ze nie widać po mnie,ze jestem w ciaży dopiero jak wypnę brzuch,a tak to wygladam jak bym przytyła, nie wiem na ile to pociszajace:-)

witajcie:) dzis zaczynam szczesliwie 30tc, dawno sie nie odzwyalam ale czytuje codziennie.

zaczynalam od 60kg teraz mam okolo 71 czyli 11 do przodu, mam nadzieje, że zmieszcze się w 15:)

poszło głównie w brzuch i cycki ale niestety tyłek też swoje przybrał. bedziemy sie tym martwić po porodzie:)

Witam wszystkich.
Ja już mam na koncie 22 kilo:-D ( 29 tydzień ciąży)
Ważyłam 48 a teraz już 70. Na szczęście trochę zwolniłam z tym tyciem bo już na prawdę ciężko się robiło.

reklama
u mniejest podobnie jak u Antili. zaczynalam od 52 przy wzroscie 158 teraz mam rowne 60 czyli 8 kg na plusie w 31 tyg. a odwod w pasie , mierzac na wysokosci pempka to 91cm

Do góry