reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga, wymiary w ciąży.......i po ciąży

reklama
... czy da się to potem jakoś w miarę sprawnie zrzucić???
To zalezy kochana...niektorym udaje sie to zaskakujaco szybko.....a niektorym np mnie - nie....:baffled:
Ja przed ciaza z Kuba mialam 67 kg....przytylam 14, czyli do 81 kg....Zaraz po porodzie ubylo do 76............i potem mimo usilnych staran, diet, cwiczen jedyne co udalo sie osiagnac to 72 kg...i z taka waga startowalam teraz....
Tyle ze ja mam problemy z tarczyca....wiec pocieszajmy sie ze tu wlasnie lezy wina ;-)

aneta23 wiem ile kosztowało mnie zrzucenie 10 kg. 6 miesięcy wyrzeczeń i ćwiczenia choć też nie było z górki, bo wcześniej miałam problemy z jajnikami i tyłam i tyłam i tyłam. Faktycznie dopiero jak hormony się farmakologicznie opanowało to mogłam zacząć działać w kierunku zrzucania zbędnych kilogramów. Wydaje mi się, że przy tarczycy to mega trudne zadanie więc na pewno nie miałaś łatwo :) ale może tym razem będzie lżej pozbyć się balastu. W każdym razie będę trzymać kciuki!

J przed ważyłm 72 kg a na pierwszwj wizycie u gina 68 kg i długo nic nie przybierałam teraz waże 75kg i niewiem jak patrzec bo jak od pierwszej wizyty to 7kg wzrostem też nie grzesze bo ma 163cm nie widac zbytnio pomnie bo brzuch mi sie rozlał na boki i tak śmiesznie wyglada. Z pierwszym przytyłam 25kg i zrzucałam 4 lata do 53 kg do porodu szłam z wagą 70kg mam nadzieje że teraz bedzie lepiej.

Ja miałam przed ciążą ok 49 - 50. Teraz też widzę wahania... 2 tyg temu szłam do gina i miałam ok 55,5. W ubiegłym tygodniu spadło do ok 54, a teraz znów wracam do 55,5. Wydaje mi się, że część płynów wypociłam podczas tych upałów... A teraz znów zaczynam powoli tyć, ale głównie w moim przypadku widać brzuch. Mama twierdzi, że jak stanę tyłem, to wogóle nie widać ciąży. Najbardziej martwi mnie cellulit, ale po ciąży zaraz (w miarę możliwości) wskakuję na rowerek stacjonarny i zapisuję się na basen. Po 8 miesięcznym odpoczynku trzeba zacząć walczyć o kondycję. Czasem się zastanawiam jak ja urodzę z tą moją minimalną kondycją, ale wiele kobiet leży całą ciążę i jakoś rodzi, więc i pewnie mnie się uda. ;)

Hanus78 mam podobne obawy co do mojej kondycji w listopadzie :) :D leżę od 18 tygodnia i zastanawiam się jak to będzie skoro zamiast mięśni bedę miała nie wiadomo co :D ale głowa do góry!!! może nastąpi cudowny przypływ siły i energii i damy radę bez problemu :)

ja mam do przodu 15 kg. Co tydzień mi przybywało 1 - 1,5 kg - teraz przystopowało ale zobaczy sie co bedzie dalej - podobno teraz tyje sie najwiecej ;/
jak sie dowiedziałam, że jestem w ciąży to miałam 46 kg przy wzroscie 170 - czyli chuda szkapa :-( U mnie był problem z przytyciem :-(nerwus jestem :-(
teraz mam już 61 i wszyscy mi mówią, że zaczynam wyglądac podobnie do ludzi :-) tylko piłeczkę przed sobą noszę.
Poszło mi w uda, tyłek no i brzuszek - zaczyna byc widac biusta z czego Tatusiek sie cieszy ale widzę jego niepewnosc jak zobaczy kropelki siary :zawstydzona/y:
No i jeszcze ten cholerny celulit na tyłku :crazy:

Brzuszek ma 100 cm a przed to było jakies 65 cm - czyli powoli zamienia się w piłeczkę lekarską.

pozdrawiam
Clue

Ja przed ciaza wazylam 54 kilo, teraz juz 70 i jestem straszliwie tym przerazona... Ale ostatnio badanie wykazalo, ze moja Julia wazy miedzy 1090-1200g, a to dopiero 27tydzien. Duza dziewczynka juz z niej jest, rosnie razem z Mama :p

Hej, u mnie sporo bylo na poczatku bo 70 kg przy wzroscie 170 cm, no i przytylam jakies 9 kg. Wlasnie sie zmierzylam w brzuszku i mam caaale 106 cm.
Mam nadzieje ze duzo bardziej nie urosne bo jakis tydzien temy zaczelam chodzic jak kaczka- w ta sobote zaczne 31 tydzien takze szanse jeszcze sa.

reklama
teraz ja....waga sprzed ciazy 54 w pierwszych 3 miesiacach schudlam 2 kg a teraz mam 58,5kg, wiec mozna liczyc ze mam 6,5kg na plusie liczac od schudniecia. obwod brzuszka 91cm

Do góry