reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga w ciąży

Ja właśnie też mam skłonności do tycia i boję się bardzo... :( zawsze ważyłam tak do 58kg... jak zaczęliśmy planować dzidziusia, rzuciłam palenie i tak jakoś się zaniedbałam i przytyłam do 62kg... teraz waga pokazuje już 70kg... aż strach pomyśleć co będzie później?!?!?! Lekarz powiedział mi żebym odstawiła sól bo woda odkłada mi się w organizmie co też sprawia wrażenie że jestem gruba a to opuchlizna... hmmm...

reklama
Dziewczyny ja pilnuję ostatnio tego co jem, słodycze ograniczyłam do minimum, nie obżeram się i waga bardzo szybko idzie mi do góry- już mam 10 kilogramów na plusie

Ja na razie przytyłam 5-6 kg tak mi się waga waha i nie wiem czy to nie za mało:???Co sądzicie??

Rośniemy...:-)
Ja mam 7kg na plusie i wydaje mi się ,że jest ok. W pierwszej ciąży w 28 ty miałam 11 na plusie a do konca podwoiłam tą wagę, więc jak teraz podwoje to będzie ok.

Załączniki

• 100_2209..jpg
    100_2209..jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 91
Ostatnia edycja:
Ja od początku mam już +10 kg, jednak 5 kg to wynik z ostatniego miesiąca z podejrzeniem zatrucia ciążowego. Mam nadzieję, że się taka tendencja nie utrzyma bo wówczas to do końca ciąży mi jeszcze 15 przybędzie a to byłoby przerażające:szok:
A wcześniej się cieszyłam, że tak wolno i ładnie mi ta waga wzrasta a tu klops:no:

reklama
Po zważeniu wczoraj na wizycie przez trzy tyg 0,5kg do przodu czyli razem koło 6 nie jest żle a w poprzednim miesiącu było 2 do przodu i po ilości jedzenia którą pochłaniam myślałam że teraz będzie więcej a tu tylko pół kilo:happy2:

Do góry