reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasza waga- rośniemy :)

reklama
Ja się od kilku dni nie ważyłam i wszystkim mówiłam, że dopiero mam 4 na plus, a tu nagle staję na wadze a tu kolejne 1,7!:szok: nie wiem kiedy to się stało:confused: No ale bilans nie jest zły- w końcu rośnie z nami maleństwo w środku. Mimo to czuję, że za bardzo sobie folguję- zawsze uważałam, że będę się zdrowo odżywiać w ciąży i zero słodyczy, a teraz najchętniej jecchałabym na pierogach, lodach i czekoladzie :-D

Tiramissu, Iśku - to tak jak ja, cały czas pamiętam żeby jeść rozważnie, nie opychać się, nie jeść słodyczy itd. Tylko niestety o wszystkim zapominam jak zobaczę pizzę albo makarony - zupełnie głupieję i najadam się po uszy, tak, że czasem kończy się to "zwrotką".

Iśku wahania wagi nawet do +/-2kg są zupełnie w normie (tak mnie kiedyś pani dietetyczka uświadomiła). Chociaż dla tych co pilnują wagi to taki nagły wzrost 2kg z dnia na dzień to niezły szok jest :szok:

A mi według wagi u lekarza wychodzi +4 :szok:, myślałam, że 40 a to marne 4 :-D Dobrze, że moja waga się zepsuła, ona pokazywała więcej :-D:-D

Dziewczyny ja też planowałam i dalej planuję zdrowe odżywianie, a ochota jest niestety na zupełnie inne jedzenie ;-)

Karenka-dieta cukrzycowa jest najlepsza na Świecie i piszę całkiem powaznie:p po pierwsze jesz zdrowo zdarzaja sie grzeszki ale sporadycznie:p,jesz w małych porcjach co 2-4h nic smazonego wszystko gotowane lub pieczone bez oleju:) a waga leci w dół a maluszkowi napewno to nie przeszkadza:) Pamietam jak dzis jak jadłam chlebek na zakwasie, chudziutka wedlinka i pomidorkiem a teraz phiiii:)i troszke zaluje z przymruzeniem oka ze ta cukrzyca mnie ominela bo bym chociaz prowadzila zdrowy tryb zycia:cool2:a teraz nie mam zadnego powera:shocked2:napewno nie zaszkodzilas dzidzi ze schudlas;)ja tez chudlam:)

reklama
To ja normalnie jem przeciwcukrzycowo, po prostu jak zaczynam jeść coś co ma wysokie IG to usypiam, źle się czuję:baffled: Po obiedzie u mojej mamy lub teściowej to dosłownie muszę się zdrzemnąć:-D mięcho (najczęściej z sosem) w połączeniu z ziemniakami to dla mnie zabójcze połączenie:baffled:

Do góry