reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

reklama
Ja się od kilku dni nie ważyłam i wszystkim mówiłam, że dopiero mam 4 na plus, a tu nagle staję na wadze a tu kolejne 1,7!:szok: nie wiem kiedy to się stało:confused: No ale bilans nie jest zły- w końcu rośnie z nami maleństwo w środku. Mimo to czuję, że za bardzo sobie folguję- zawsze uważałam, że będę się zdrowo odżywiać w ciąży i zero słodyczy, a teraz najchętniej jecchałabym na pierogach, lodach i czekoladzie :-D

Tiramissu, Iśku - to tak jak ja, cały czas pamiętam żeby jeść rozważnie, nie opychać się, nie jeść słodyczy itd. Tylko niestety o wszystkim zapominam jak zobaczę pizzę albo makarony - zupełnie głupieję i najadam się po uszy, tak, że czasem kończy się to "zwrotką".

Iśku wahania wagi nawet do +/-2kg są zupełnie w normie (tak mnie kiedyś pani dietetyczka uświadomiła). Chociaż dla tych co pilnują wagi to taki nagły wzrost 2kg z dnia na dzień to niezły szok jest :szok:

A mi według wagi u lekarza wychodzi +4 :szok:, myślałam, że 40 a to marne 4 :-D Dobrze, że moja waga się zepsuła, ona pokazywała więcej :-D:-D

Dziewczyny ja też planowałam i dalej planuję zdrowe odżywianie, a ochota jest niestety na zupełnie inne jedzenie ;-)

Karenka-dieta cukrzycowa jest najlepsza na Świecie i piszę całkiem powaznie:p po pierwsze jesz zdrowo zdarzaja sie grzeszki ale sporadycznie:p,jesz w małych porcjach co 2-4h nic smazonego wszystko gotowane lub pieczone bez oleju:) a waga leci w dół a maluszkowi napewno to nie przeszkadza:) Pamietam jak dzis jak jadłam chlebek na zakwasie, chudziutka wedlinka i pomidorkiem a teraz phiiii:)i troszke zaluje z przymruzeniem oka ze ta cukrzyca mnie ominela bo bym chociaz prowadzila zdrowy tryb zycia:cool2:a teraz nie mam zadnego powera:shocked2:napewno nie zaszkodzilas dzidzi ze schudlas;)ja tez chudlam:)

reklama
To ja normalnie jem przeciwcukrzycowo, po prostu jak zaczynam jeść coś co ma wysokie IG to usypiam, źle się czuję:baffled: Po obiedzie u mojej mamy lub teściowej to dosłownie muszę się zdrzemnąć:-D mięcho (najczęściej z sosem) w połączeniu z ziemniakami to dla mnie zabójcze połączenie:baffled:

Do góry