reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasza waga- rośniemy :)

reklama
satyna fajny ten kalkulator. Co prawda "powiedział" że mam wagę powyżej normy no ale to już sama się domyśliłam:-)

Satyna ja tego samego kalkulatora wagi używam, głownie dlatego,że mówi mi że jest OK i jestem środek normy ;-).
A na poważnie to podoba mi się, że bierze pod uwagę właśnie bmi sprzed ciąży. I w ogóle mi odbiło w tej ciąży na pilnowanie wagi i sprawdzam co chwila czy aby już nie za dużo. Za to mój ulubiony mąż mnie zdołował, mowiąc, że co za różnica czy ja 10 czy 15 kg przytyje - i tak będzie trzeba zrzucić.

Bardzo fajny ten kalkulator, nigdy wcześniej na niego nie natrafiłam. Martwię się szczerze swoim przybieraniem, choć lekarz twierdzi, że nie mam się czym niepokoić. Na wykresie jestem nieco ponad maksymalnym poziomem wagi, a boję się jak będzie dalej... Jestem w 25 tygodniu ciąży, a od początku przytyłam już 8kg... :no:

katarinna mąż się nie zna :p ja w poprzedniej ciąży przytyłam 10kg i już w szpitalu 3 dni po porodzie się ważyłam i zniknęło całe 10kg od razu:D

No widzisz satyna u mnie na odwrót, 15 kg zostało po porodzie i za chiny ludowe nie chciało sobie pójść. Dlatego mam teraz postanowienie pilnowania wagi - jak na razie jest OK (tako rzecze kalkulator wagi;-)).

Ja miałam :

Start - 62kg
7tc - 62kg
10tc- 62kg
14tc -63,5kg
16tc - 64kg
22tc - 66kg
25tc - 71kg aaaaaaaaaaaaaaaa!!

:)
w poprzedniej ciazy przytyłam 10 kg

a tu juz prawie 10kg a gdzie tam koniec hahaha

reklama