reklama
makitoza
Fanka BB :)
Dziewczyny to wszystko zależy od przedszkola.
U nas w roku szkolnym 2006/2007 była tylko grupa 3-4 latków.
Moja 2,5 letnia córka zaczęła chodzic do takiej grupy.
W nowym roku większość dzieci pójdzie do 4-5 latków.
Grudniowe zostaną w grupie 3-4 latków, do grupy 4-5 latków dołączy kilkoro nowych dzieci.
Plus dla takich debiutantów- mało płaczu w grupie bo to będzie 2 rok.
Minus -większość dzieciaków już się zna.
Chodzenie wygląda tak 2 tygodnie przedszkole 1 tydzień choroba.
Teraz bo we wrześniu było 1:1.
U nas w roku szkolnym 2006/2007 była tylko grupa 3-4 latków.
Moja 2,5 letnia córka zaczęła chodzic do takiej grupy.
W nowym roku większość dzieci pójdzie do 4-5 latków.
Grudniowe zostaną w grupie 3-4 latków, do grupy 4-5 latków dołączy kilkoro nowych dzieci.
Plus dla takich debiutantów- mało płaczu w grupie bo to będzie 2 rok.
Minus -większość dzieciaków już się zna.
Chodzenie wygląda tak 2 tygodnie przedszkole 1 tydzień choroba.
Teraz bo we wrześniu było 1:1.
makitoza
3, 5 letnia
nikita33
Fan(ka)
martaglo, to prawda, że teraz w przedszolach panują rózne "zwyczaje". U nas jest tradycyjnie - grupy wiekowe też. A czy Twoja córeczka zaczynała razem z całą grupą, czy trafila do niej w trakcie roku przedszkolnego? Bo w naszym przypadku chodziło głównie o to, że grupa już "działała" ładnych parę miesięcy. To chyba duża różnica, czy wszystkie dzieci, nawet jeśli są to i 3, i 4-latkowie startują w przedszkolu w tym samym momencie ( wtedy moim zdaniem nie ma problemu), czy młodsze dziecko dołącza do grupy starszych dzieci już później. A czy Wasze przedszkole jest prywatne , czy państwowe?
pozdrawiam
nikita
pozdrawiam
nikita
nikita33
Fan(ka)
minka, słusznie, ja też nie jestem zwolenniczką skracania dzieciom dzieciństwa, a jak się da przedłużyć, to jeszcze lepiej;-).
Mam jeszcze jedno pytanko - zbliżają się pierwsze przedszkolne zebrania (a może gdzieś już takie były) - o co będziecie pytać na pierwszym spotkaniu w przedszkolu? O co wogóle Waszym zdaniem warto zapytać? Ja mam już parę pomysłów, ale czlowiekowi czasem najprostsze rzeczy nie przyjdą do głowy, więc chętnie się skonsultuję;-).
pozdrawiam
nikita
Mam jeszcze jedno pytanko - zbliżają się pierwsze przedszkolne zebrania (a może gdzieś już takie były) - o co będziecie pytać na pierwszym spotkaniu w przedszkolu? O co wogóle Waszym zdaniem warto zapytać? Ja mam już parę pomysłów, ale czlowiekowi czasem najprostsze rzeczy nie przyjdą do głowy, więc chętnie się skonsultuję;-).
pozdrawiam
nikita
makitoza
Wesołych Świąt wszystkim przyszłym i obecnym przedszkolakom oraz ich rodzicom. Dużo zdrówka.
Moja córka chodzi do przedszkola państwowego ale bardzo trudno się do niego dostać. W przedszkolu jest 90 a podań ok.200.
Chodziła od początku roku szkolnego. Tylko że te chodzenie wyglądało tak
wrzesień 2 tygodnie potem chora
październik 2 tygodnie potem zabrana do grudnia z powodu zapalenia ucha.
Styczeń po 10 wróciła chodiła tydzień.
Luty tydzień potem ospa.
Marzec wróciła 10 dni chodzenia przeziębienie potem zaczęła chodzić.
Kwiecień wróciło ucho siedzi w domu jedziemy do laryngologa ????
Nikita ja uczuliłam Panie że mają małą gonic do uikacji bo po pierwszym tygodniu jakś zaczerwieniona była.
Zobaczymy w jakiej grupie będzie w nowym roku bo mają dużo sześciolatków a te muszą przyjąć.
Moja córka chodzi do przedszkola państwowego ale bardzo trudno się do niego dostać. W przedszkolu jest 90 a podań ok.200.
Chodziła od początku roku szkolnego. Tylko że te chodzenie wyglądało tak
wrzesień 2 tygodnie potem chora
październik 2 tygodnie potem zabrana do grudnia z powodu zapalenia ucha.
Styczeń po 10 wróciła chodiła tydzień.
Luty tydzień potem ospa.
Marzec wróciła 10 dni chodzenia przeziębienie potem zaczęła chodzić.
Kwiecień wróciło ucho siedzi w domu jedziemy do laryngologa ????
Nikita ja uczuliłam Panie że mają małą gonic do uikacji bo po pierwszym tygodniu jakś zaczerwieniona była.
Zobaczymy w jakiej grupie będzie w nowym roku bo mają dużo sześciolatków a te muszą przyjąć.
reklama