reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Na imię mi BUNTOWNIK

U nas takim karnym jezykiem jest siedzenie w samotnosci w przedpokoju, raz sie sprawdza raz nie, ale to chyba dlatego ze jeszcze nie dokonca rozumie ten system. Choc jak cos mocno przeskrobie i ostrzegam ze zaraz moze byc kara to sie obraca i wychodzi do przedpokoju:-D

reklama
U Nas karnym miejscem jest ściana na przedpokoju między łazienką a drzwiami wejściowymi :tak:, niestety ostatnio Nikuś urządza sobie komedię z kary i czołga się po przedpokoju, muszę go chyba z 50 razy sadzać i tłumaczyć, że to kara :dry:.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
sory geperty ale nie moge normalnie z Nikusia:-D:-D:-p

u nas karny tez by sie przydal, musze nad tym pomyslec bo 'diabel' wrocil:dry:

Jak widze wiele sposobow czerpiecie z Superniani niestety u nas nie ma tego programu (nieliczac angielskiej wersji ale tego sie nia da ogladac) Nie wiecie czy to mozna dostac na DVD. Chetnie bym to poogladala a moze by sie czlowiem czegos nauczyl?

My wyciągnęliśmy szczebelki Witkowi z łóżeczka, więc to by nic nie dało :no:;-):-D A ma ostatnio fochy na wszystko :szok::crazy: Jest wrzask, pisk i ryk :crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Nie wiem czy to jakiś etap czy co, ale strasznie mnie to irytuje. Jak pokazałam Witkowi, że ma iść do swojego pokoju i się uspokoić, dopiero wtedy może wyjść z niego, to podziałało. W szybkim tempie się uspokajał :tak::-D
Nie ważne jaki to sposób mamy na nasze dzieci, ważne, że na nie działa :tak:;-):-D No, na niektóre, przynajmniej :-D:-D:-D:-D

Monia do tych wrzasków, pisków i rykow musimy sie chyba niestety przyzwyczaić:crazy: co nie znaczy ze należy je bezgranicznie tolerowac. Julka ostatnio jak nie dostaje tego co chce to tupie nogami i wrzeszczy co mnie doprowadza do strasznej furii zwłaszcza to tupanie:wściekła/y:

A ja baaaaardzo cicho powiem, że mój synek jakby sie uspokoił. Wiadomo, ma swoje zagrywki, jak kazde dziecko, ale w furie juz nie wpada i nawet sie tak nie buntuje.
Dobra juz nie chwale, bo sie przechwale i znowu rogi mu urosną;-)

reklama
U nas też wrzask pisk i to tupanie, dzisiaj mnie mało szlag nie trafił, jak mi taki cyrk odstawiła. na szczęście się nie złamałam i poczekałam, aż mnie ładnie przeprosiła:tak:

Do góry