reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

hej dziewczyny
Sorrka nie nadrabiam, za duzo stron, tylko ostatnia przeczytalam.

Witam nowa mame :)
na-tuska powiem ci ze ja tez mam male libido a przed ciazami mialam wielkie... niewiem czemu tak sie stalo ale taraz mam ciagle -100% i tez nic nie biore...

U nas bez zmian, czekamy na pismo od komornika i zobaczymy jaka jest decyzja... ehhh...
Net mam ciagle ale jakos nie mam weny pisac:-( sorrka...
Na dworze goraco i czekam az troszke popada bo od razu inne powietrze bedzie.
Dzieciaki zdrowe, łobuzują, Miki równiez, raczkuje wszedzie, dwa zabki sa nastepne w drodze, no i za 19 dni mamy roczek, znaczy sie miki konczy rok a jak to bedzie z impreza to niewiem... najpredzej tesciowa ma torta kupic a i niewiem czy tylko nie bedzie ciasto i kawa:-( zobaczymy.... ale lepsze to niz nic. Kazdemu roczek robilam to i jemu chce, nie bedzie wyjatkow, mimo trudnej sytuacji....

reklama
Cześć dziewczyny ;)
Moje dzieciaki wykąpane. Młodsza śpi a synek już leży w łóżeczku. Mogę chwilkę posiedzieć.
maks_olo super masz chłopaków. Już się nie mogę doczekać aż moje dzieci będą się razem bawić.
mamaola powodzenia na egzaminie.
MamaGdańsk jak wróciłam ze szpitala to synek był tak na mnie obrażony, że nie chciał do mnie podejść. Od razu pobiegł do Ali i od początku ją pokochał i kocha do tej pory.
W szpitalu było ciężko. Nie raz płakałam mimo, że wiedziałam, że synek jest pod dobrą opieką męża i moich rodziców.
A w jakim wieku jest Twój synek i na kiedy masz termin?
Co do wózka to ja kupiłam podwójny i używam go codziennie.

Karolina- ja mam termin wg OM na 17 lipca ale wg USG na 28 lipca.
Mój synek ma teraz 10 miesiecy i jak urodzi się drugi to Nikodem będzie mial 12:). Dokładnie taka różnica wieku będzie miedzy nimi.

Przy okazji jak kąpiecie maluchy? Najpierw młodsze a potem starsze? Czy odwrotnie?
Ja juz ustalilam ze kąpać bedzie mąż a ja bedę maluszki obrabiać pielęgnacyjnie. Tylko nie wiem w jakiej kolejnosci będzie lepiej :)

Hej,
Magda nicjeszcze nie mam na wrzesień. A kiecka tonie będzie tradycyjna ślubna, tylko może jakaś garsonka ecru, zobaczymy. Jasnaw każdym bądź razie. Teraz muszę znaleźć jakąś kreację na komunię na 5 czerwca,bo ze wszystkiego jakoś dziwnie „wyrosłam”.

MamaGdańsk witamCię. Jeśli chodzi o wózek, to mamy tu taki temat i ja stamtąd dużo siędowiedziałam. Wydaje mi się, że przy tak małej różnicy wieku to wózek bardzo Cisię przyda. W chuście zimą – jakoś bymsię bała. Ja mam podwójny i bez niego bym się nie ruszyła.
Kacper był w lekkim szoku, jak wróciłam ze szpitala.Patrzył na Asię z takim zdziwieniem i nie przestawał się do mnie tulić. Niebyło mnie w domu pięc dni i mimo, że synkiemopiekował się mąż, to ryczałam co wieczór. To było nasze pierwsze i ostatnie jakna razie tak długie rozstanie.

Maks_olo ja nadzień dziecka nic specjalnego nie planuję. Może kupię po jakimś drobiazgu,chociaż wolałabym ich zabrać do jakiegoś małpiego gaju.
Powiem szczerze, że przy takiej figurze to nie maszraczej problamu z tym, aby wyglądać dobrze.

Mamaola gratulacjedla Julusia. Dzielny chłopak.

A moja gigantka mała zaczęła stawać na nóżki. Jak tylkoznajdzie coś, na czym może się podciągnąć, to od razu jest na nóżkach. Pupciajej lata w każdą stronę, ale stoi uparciuch jeden. A jak się przy tym cieszy.Mam z nimi ubaw teraz. GDyby nie te nocki, to byłoby pięknie.
My dużo spacerujemy, biegam za Kacprem po parku, bogówniarz mały w ogóle nie reaguje na polecenia. Albo inaczej, owszem reaguje,ale w ten sposób, ze robi zupełnie coś przeciwnego od tego, o co go proszę. Wkogo on się wdał??? J

Hej dziewczyny.U mnie jak zawsze -piątek to najgorszy dzień tygodnia bo sama od rana do nocy(M w pracy a pozniej w szkole):wściekła/y:Młody zasnąc nie chce-chyba go te szczepienia biorą :/aaa no i na wizycie u dentysty dowiedziałam sie,ze te plamki to prawdopodobnie poczatki prochnicy!!!:szok::wściekła/y:mam myć mu zeby po każdym posiłku no i do picia wyłacznie woda.nie wiem jak to bedzie z tym czestym myciem,bo gówniarz sobie nie daje!!!spieprza na sam widok szczoteczki!!!moze ma ktoras jakis dobry na to patent?jedno co mi przychodzi do glowy to nagranie tej jego ulubionej,durnej reklamy,puszczanie mu jej w kółko i wtedy atak ze szczoteczka!:)
mamagdańsk-witam Cię i takż zachęcam do poczytania wątku wózkowego.naprawdę to skarbnica wiedzy.ja miałam taki sam dylemat.rodzę w polowie czerwca,bedzie 14 m-cy róznicy między chłopakami.w tym momencie mam na stanie:2 wózki pojedyncze(wielofunkcyjny i parasolkę),podwójny (jane powertwin) i chustę.zobaczymy w jakiej konfiguracji mi się ten zestaw najlepiej sprawdzi:)ja tam wolałam zakupić podwójny,bo jakoś nie wyobrażałam sobie być uzależnionym od kogokolowiek w kwestii wyjścia na spacer.ja też sie boję rozstania z małym w czasie pobytu w szpitalu.mam miec cc,wiec potrwa to co najmniej 5dni:(mam nadzieję,ze nie bedzie zadnych komplikacji i nie bedą mnie trzymac dłużej!
nickie- w sumie to do września jeszcze trochę czasu.na pewno zdazysz ze wszystkim,ale sama pamiętam ile to sie wtedy ma na głowie:szok:
mamaola-trzymam kciuki za egzaminy!daj znać jak poszło!!!
max_olo-marynareczka obłędna(nie mówiąc o figurze)!!bardzo podobaja mi się takie kolory ,ale na kimś:)sama się dziwnie w nich czuję,ale ja w ogóle dziwna jestem:)
liza-odzywaj się częściej.trzymam kciuki,zeby było dobrze!!!!

Witam porannie,
magda u nas są dwie szczoteczki. Jedną Kacper myje ząbki sam, a drugą działa mój mąż. Czasem jeszcze zabawia go jakimiś przedmiotami z szafki w łazience, jeśli jest gorszy dzień. Kacper też lubi przede wszystkimsam myć zęby.
na-tuska fajna sprawa na działeczkę ten stoliczek.
Co do naszych synów to trafia trafia. U nas też tak jest, że często nie ma żadnej reakcji. ZERO. Mam wrażenie, że rozmowa ze ścianą więcej by dała.

Mój mąż dziś jedzie na quady - to jeszcze prezent ode mnie na grudniowe imienino-urodziny. No i sama nie wiem co mam zrobić. Niebo zachmurzone, czy zebrać się i jechać na działkę. ZObaczę później, bo z tym moim czortem sama to gorzej się umęczę.
Miłego dnia

reklama
na-tuska,nickie-ok tylko problem lezy w tym,ze ona kazala myc te zeby po każdym posiłku (nawet po zjedzonym owocku) i tu zaczyna się problem a kończy zabawa.dotychczas też małemu myliśmy zęby zabawiając go i dając mu szczoteczke do łapy.było to dla niego jakąś atrakcją dopóki nie stało się częstym obowiązkiem:wściekła/y:zobaczymy,na razie kombinujemy i jakoś to wychodzi.albo się przyzwyczai i nauczy albo zrazi się całkiem:(
Wczoraj pogoda była dla mnie masakryczna.juz ledwo dyszę na tych upałach!dzisiaj ma być to samo:(

Do góry