reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej
magda wspolczuje tego rygoru z myciem zabkow, niewiem co poradzic....
No i wiem co czujesz w taka pogode w ciazy... sama w zeszlym roku tak chodzilam jeszcze z brzucholem do 8 czerwca.... a ty na kiedy masz termin? jeszcze troszke i bedzie po ;-)

Noc srednia, miki marudzil nad ranem, jeczal, wiercil sie myslalam ze zwatpie... :dry:
Jakies cisnienie jest chyba dupne bo spac mi sie chce...
A tak to posprzatalam juz, zostalo mi tylko ciuchy ulozyc i podlogi umyc... :-p

reklama
Hej Liza.Ja będę miała cc gdzieś w połowie czerwca,więc jeszcze sie trochę pomęcze:(ja też spać nie mogę,ale to nie z powodu ciśnienia tylko róznych,dziwnych myśli.czekam az mały zaśnie i też sie biore za sprzatanie.

No to juz niedlugo ;-) a czemu cc?
Ciesz sie teraz poki jeszcze masz jednego brzdaca :-p ja w sumie ten czas w ciazy z Mikim rok temu pamietam jakby to bylo wczoraj... tak ten czas szybko leci, zaraz roczek bedzie... potem meza urodziny 10ego a 13 ego moje :-D tak sie zlozylo :-p

cc ze względu na krótki okres czasu od poprzedniego cięcia.generalnie gdybym bardzo chciała to mogłabym spróbować rodzić sn,ale wolę nie ryzykować.już bym chciała to miec za sobą,ale jednocześnie zdaję sobie sprawę,ze jeszcze nie raz będę wspominać z utęsknieniem te w miarę spokojne chwile z kubą:)

czesc dziewczynki

nie mam czasu na nic,

madziu krcze masakra z ta prochnica, nie wiem co mam ci doradzic, bo moja roksana uwielbia myc zeby, dlatego ze wcina paste jak opetana, uwilbia smak mietowy!ale moze z ta reklama to nie jest glupi pomysl!albo jak lubi bajki, to na bajkach atakuj ze szczoteczka! co do ciazy i uoalow wiem co czujesz jeszcze rok temu meczylam sie takze kochana arbyzy, lody wodne i przezyjesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak:

maks_olo marynarka super, i bardzo podoba mi sie kolor, lubie takie zywe kolory! ladnie ci w niej:tak:(kurcze zreszta ladnemu we wszystkim ladnie):tak:

na-tuska zdiatka super, dzieciaczki poprostu do schrupania:tak:

witam nowa mamusie pisz smialo:tak:

co do chrzcin, to chcac nie chcac robimy u tesciowej, poprostu ona ma lepsze warunki wiec, musielismy usmiechnac sie do niej, impreza mala ze 18 osob z dziecmi bedzie takze szalu nie bedzie!

moja roksana sikanie opanowala do perfekcji, kupy nadal nie robi na nocnik, ale tak jak pisala maks_olo dam jej czas!

dobra spadam na rynek po warzywka,

milego weekendu dziewczynki

Hej mamusie:)
U nas piękna pogoda ,więc jak tylko dzieciaki się pobudzą to uciekamy na spacer. Od kilku dni podjęliśmy próbę odzwyczajenia Kamili od suszarki .A tak naprawdę zmobilizował nas do tego rachunek za światło , normalnie włosy mi dęba stanęły jak go zobaczyłam:szok: , wiec walczymy i jak na razie odpukać idzie nam całkiem nie zle....
Madziu współczuję walki z próchnicą u nas też nie jest łatwo z myciem ząbków , ale najczęściej jest tak , że Paweł go zabawia , a ja w tym czasie myje:-)
Maks olo ty to kochana prezentujesz się jak modelka :) super marynareczka...
Na tuska dzieciaczki są przesłodkie i jaki piękny prezencik w sam raz na działeczkę:-)
Agatko trzymam kciuki za przygotowania do imprezy na pewno wszystko wyjdzie super:-)
MamoGdańsk serdecznie witam cię na forum. Widzę ,że różnica między dzieciaczkami będzie taka jak u nas:-) . Jak wróciłam z małą ze szpitala to Mateuszek jedyne co to był bardzo ciekawy chciał dotknąć Kamilkę obserwował ją i to trwało jakieś dwa dni ,a potem przeszedł nad nią do porządku dziennego ,aaaaaaaa i na początku jak mała płakała to on też , ale to trwało jakiś tydzień ,pózniej się przyzwyczaił do płaczu Kamili bo mała miała kolki więc płakała prawie cały czas:)
A jeśli chodzio wieczorne rytuały to najpierw kąpię Kamilę , potem wykonuję zabiegi pielęgnacyjnę i przekazuję ja mężowi ,on ją usypia, a ja w tym czasie biorę się za Mateusza i podobny schemat:-)

Karolina jaki masz wózek? Masz w nim gondole dla córeczki?

Ja mam bliźniaczy Hawana. Była miękka gondola ale już z niej zrezygnowałam i mała leży na płasko w spacerówce.
WYPRZEDAŻ SERII KATALOGOWEJ -40% - SUPER OKAZJA!! (1625166516) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Przy okazji jak kąpiecie maluchy? Najpierw młodsze a potem starsze? Czy odwrotnie?
Ja juz ustalilam ze kąpać bedzie mąż a ja bedę maluszki obrabiać pielęgnacyjnie. Tylko nie wiem w jakiej kolejnosci będzie lepiej :)

Ja kąpię córcię i idę ją karmić i usypiać, później mąż kąpie synka no i jak ja jestem wolna to idę go smarować i ubierać a jak nie to mąż się tym zajmuje.

dziewczyny mam pytanie

dominik byl szczepiony 28 kietnia, dzisiaj znalazlam na jego prawym ramieniu ogromna grudke pod skora, nie ma zaczerwienienia, ani sladu po ukaszeniu, poprostu jest guzek pod skora, czy to od tego szczepienia???? dodam ze nie mial tego wczoraj na bank bo wyczulabym!!!! czy to mozliwe ze po miesiacu od szczepienia wyskoczylaby ta gulka?? aha i to nie byla szczepionka na gruzlice, bo po niej wiem ze wystepuja takie odczyny!!! kurcze spanikowalam troche

reklama
Do góry