reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Ja sie melduje. U mnie sajgon bo Julia raczkuje na calego z szybkoscia swiatla, w kojcu max usiedzi 30 sek. Patryka jak zwykle energia roznosi i ogolnie stwierdzam ze teraz jest mi naprawde ciezko. Poki Julia sie nie poruszala to byl luz:-D
Z drugiej strony z Patrykiem jest juz latwiej bo sam chodzi po schodach, nie musze go trzymac za reke i odrobine sie slucha.

kati NJ jeszcze troszkę................. przez jakiś czas marzyłam czy nie mogło być tak jak kiedyś .............obie leżały i patrzyły się w sufit :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:spały 20h/ 24 :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: ale było fajnie wtedy ...............ups muszę zmykać ............Emilka ugotowała obiad dla całej rodziny i nie wypada nie zjeść:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

SENCILLA, KERRY - gratuluje rozdwojenia....:-) Wracajcie do nas szybko i zdawajcie relacje jak sobie radzicie :tak:

Hhihih....widze, ze podwojne mamy sie rozkrecily :-p
Fajnie sie czyta o tym jak radzicie sobie z dwojka maluchy.....
Jesli moje drugie dzieciatko bedzie takie jak pierwsze......to nie poodpoczywam sobie zbytnio.....:confused:
Kuba zaczal raczkowac i wstawac na nogi w 6 m-cu.....samodzielnie chodzi od 9 m-ca :-p.....nie usiedzi w miejscu ani chwili, spanie to zlo konieczne.....przespanych w caloscinocy mielismy kilka od jego urodzenia......
Hmmm.........ale jestem optymistka....mocno wierze, ze natura bedzie laskawa i kolejny maluszek bedzie spokojniejszy :-D;-) Ot tak dla rownowagi :laugh2:

MADZIA - tez mnie to zastanawia o co pyta AGATHE.....po avatarze wyglada faktycznie ze masz maluszka parotygodniowego i ok. 10 miesieczniaka....:confused:
To jak.......zostal poczety w czasie pologu :szok: Sie pospieszyliscie na maxa :-p Odwazna jestes :confused:

Pozdrawiam Was mamusie :-)

Aneta23, u mnie Patryk jest strasznie zywym dzieckiem za to Julia jest grzeczna, sama zasypia od zawsze, odkad ma miesiac przesypia cala noc, zero problemow. Teraz zaczela raczkowac i dreptac przy meblach wiec jest gorzej.
Dasz rade bo... nie masz innego wyjscia. U nas od ponad tygodnia jest tesc, Patryk zrobil sie niemozliwy, nie chce spac,przenieslismy mu lozko, pozatym przeprowadzamy sie i dom jest przewrocony do gory nogami a wiem ze on tak reaguje na wszytskie stresy, zmiany,ze staje sie nieznosny, uparty i robi wszystko na przekor. Nie moge sie doczekac az wszytsko wroci do normy.

Tynka, a co Emilka podala na obiad/:-)

no wlasnie czyli jak jedno ma 1,5 miesiaca, a drugie 10 to wychodzi na to ze zaszla w ciaze prawie po porodzie;-)

napewno ciezka jest taka ciaza tak szybko, ale z drugiej strony to odchowa i beda sie bawic ze soba:-)

melduje sie ;-)
3 h siedziałyśmy na placu zabaw :baffled:.......Emilka grzecznie sie bawiła a Natalka tylko goniła za chłopakami i "papugowała"ich wyczyny ...........typu podciąganie się na barierce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:................normalnie zbój a nie dziewczynka :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Kati na obiad chyba była zupa z kluseczkami :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie jestem pewna ale jak zawsze było dobre :-p;-):laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Moja Malutka właśnie się rozkręca. Coraz mniej śpi, ze względu na brzuszek. Okazało się że tak jak braciszek ma refluks - przez to wymioty, częste bóle brzuszka itp.
Malutki żywe sreberko biega po całym domku wszędzie się wspina. Bardzo ciężko Go upilnować. Aktualnie najtrudniej jest wieczorem przy usypianiu. Często gdy Malutki mi już zasypia Malutka mi go wybudza. Ale cieszę się z tej różnicy wieku. I chciałabym aby bawili się już razem. Najbardziej podoba mi się gdy Marcinek biegnie do łóżeczka Ewuni gdy ta zaczyna płakać i ją kołysze, albo gdy ją karmię a On daje jej buziaki :happy2:. Czasem gdy siedzi w jej łóżeczku chce ją na rączki i siedzi z taką dumną minką starszego brata. Cudowne momenty!
:-D

reklama
Pochwalę sie moimi dziewczynkami ;-):-p
Emilka
dziendziecka008iv1.jpg

Natalka
dziendziecka033xe6.jpg

Opieka nad siostra :baffled: 3 dziecko nie moje :rofl2::-p
ciuszki062ka1.jpg

Do góry