reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witaj. Różnica wieku moich "Bobo Frutów" nie jest o wiele większa, ale radzimy Sobie ;-) Jeśli chodzi o pomoc rodziny to powiem szczerze że przy pierwszym dzieciątku była o wiele większa. Nie będę czarowała, że jest łatwo bo czasmi wieczorami nawet nie pamiętam jak się kładę, tym bardziej że oboje to bardzo żywe nie przepadające za spaniem dzieciątka.
Gdy rodzina dowiedziała się, że jestem drugi raz w ciąży tylko teście nic nie powiedzieli. Cała rodzina ....:-( szkoda mówić. Ale wierzę że nie wszyscy muszą tak reagować.
Jestem zdania, że każde maleństwo to prawdziwy i największy skarb rodziców :-p:tak::-D mimo że czasami nie ma czasu nawet spokojnie zjeść.

reklama
Witam wszystkie mamy które mają dzieci rok po roku.Ja się dowiedziałam że jestem w ciąży kiedy moja córka miała3m-ce siedziałam i płakałam a mój mąż się cieszył.Przyznam że jest ciężko bo nie mam pomocy babcie nie żyja starsza córka jest bardzo żywa czasami mam dosyć dzień tak szybko mija że nie wiem kiedy.Jest między nimi 11.5m-ca różnicy bo starsza ma 14.5m-ca a młodsza 3m-ce i :-(mam nadzieje że będzie lepiej kiedy młodsza skończy 6m-cy bo narazie nie jest za kolorowo.

roznica miedzy moimi ''blizniakami'' to 10,5 miesiaca :-)
nie jest lekko,ale jestem szczesliwa ze los tak zadecydowal ;-):-)

J też się cieszę :-D że je mam nie wyobrażam sobie już życia bez nich tylko że narazie jest ciężko ale mam nadzieje że za niedługo będzie lepiej.:tak:

Sencilla :)
Karolina7933 moja kruszyna tydzień temu skończyła pół roku i z nostalgią wspominam gdy była noworodkiem. Teraz w ciągu dnia prawie w ogóle nie śpi a w nocy się jeszcze 2 razy budzi. Uff...

witam:

AREWENA jakk miło Cie widziec :)daaaaaaawno sie nie "widziałyśmy" MOje maluszki juz nieco podrosły Zuzia ma juz 3 miesiące........jak ten czas leci:)

No cóz mnie na poczatku tez nie byko lekko róznica to rok i 4 miesiące .Teraz sie dotarliśmy mamy swoje upodobania i przyzwyczajenia jest jest fantastycznie nawet jak mi dadza popalić to za nic w swiecie nie zamieniłabym mojej dwójeczki i tak samo jak pisała LILKA jestem szczesliwa ze los tak zadecydował:)

DOSICA mam nadzieje ze wszytsko będzie w porzadku :))

SONIKA u mnie wszyscy byli bardzo szczesliwy oprócz mojej tesciowej która do dzis dnia nie uznaje Zuzi

Arwena8 moja mała się budzi raz nad ranem około 5 na jedzonko a zasypia o 22.30 także z tym nie jest źle chciałabym aby umiała sobie posiedzieć bo w dzień prawie cały dzień na rękach dlatego tak myślę że kiedy skończy 6m-cy to będzie lepiej .No a moja starsza córeczka jest straszny rojber i do tego jeszcze zazdrosna .Ale ogólnie jest fajnie i z dnia na dzień coraz lepiej.Malutka zaczyna się uśmiechać i gaworzyć także zaczyna się robić super.

Sonika08 u mnie rodzina zareagowała ok. choć teściu sam miał dzieci po 11m-cach i pytał męża co nam się tak spieszyło z tym drugim dzieckiem.A poza tym każdy mówił że za jednym razem odchowamy i będzie spokój z pieluchami.

reklama
Witajcie kochane mamuski,

my nie planowalismy tak szybko 2 dzidziusia, zwlaszcza ze mieszkamy za granica i jestesmy tu kompletnie sami.. Moj maz pracuje od 7 do 19, wiec bylam troche zalamana.. Ale tylko przez pierwszych 5 minut ;) POzniej sie naprawde cieszylam! I tak jest do dzis, choc czasem niezle daja mi popalic... Bardzo sie ciesze, ze tak los zdecydowal, to sa najpiekniejsze chwile teraz, jak patrze, jak miedzy nimi rosnie milosc siostrzana!
Trzymajcie sie kobitki, milego popoludnia!

Do góry