reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Liza, moge spytac, ile podreczniki kosztuja? Ja sie nie znam na polskich "szkolnych realiach", ale z ciekawosci pytam.

Wrocilam do pracy juz 5 czerwca, taki macierzynski tu krotki...

reklama
Veroneczko mila, Liljanka jest u opiekunki, a starsze chodza juz do szkoly, odprowadza je moj maz. Szkola w Holandii jest od 4 roku zycia :) ale zupelnie inaczej wygalda, niz szkola polska :)

Sencilla w tym roku na taki zestaw ksiazek "bawię sie, ucze itd" na dwójke z dodatkową ksiazką dałam 260zl plus ksiazki dwie do religi 40zl i plus teraz dwie ksiazki do angielskiego to 117zl... i to na zerówke poszlo plus ubezpieczenie, zeszyty, bloki itd itp. :no: 600zl tu poszlo na bank... :eek:
Veronka nie myśle ze Hania za rok do 1 klasy pójdzie a Danielek rok drugi zostanie w zerówce tak jak Hania teraz;-) jeszcze mamy wybór, no ale zobaczymy moze sie on ogarnie i pójdą razem?
niewiem sama jak to rozwiązac....:baffled:

Dzieciaki spia od 20, a ja mam czas dla siebie :-) cisza, spokój :-)
O i gram sobie :-D hehehe zabijam czas ;-) niech leci szybciej :tak:
Ciekawe jak tam reszta mamus multimam, nie odzywaja sie ostatnio...

Liza a czemu czas ma szybciej lecieć ;-)?
Kurde przeginka z tymi książkami :crazy:
A z posłaniem dzieci razem to też o tym myślałam, ale bałabym się chyba, że bardziej pilne będzie się uczyło i lekcje odrabiało a większy leser będzie przepisywać :cool: Chociaż bliźniaki chodzą razem i jakoś wychodzą na ludzi hehe :tak:

Sencilla to super, że dobrze radzicie sobie na obczyźnie :-)

Ciekawe jak tam reszta mamus multimam, nie odzywaja sie ostatnio...

No własnie, dziewczyny wracajcie
biggrin.gif

Ostatnia edycja:
Veronka a no żeby mi sie w życiu ulozyło/poukładało to niech leci ten czas ;-) teraźniejszy stan jest wkurzający...:dry: chcialabym wiedziec juz wsio co i jak :-)

co do dzieci to mozliwe ale u mnie byloby odwrotnie ze Hania by pisała a Daniel spisywał :-D zreszta Ona jest taka ze wolniej a dokladniej a Daniel odwrotnie - szybko i byle jak :eek: :-D

Ide ubrac Mikołaja i na 8 dzieciaki do szkoly trzeba zawieźć niewiem czy ja czy rdzice beda jechac.... :baffled: i niewiem czy z Mikim wtedy czy bez heh... :confused2:
dzien jak codzien prawie :tak:

Cześć dziewczynki,
wpadam się tylko przywitać i mykam się szykować do pracy...

ostatnio zalatana jestem, jednak wakacje to dla n-la inna sprawa :-p:-D dziś pracuję do 16, w piątki do 16.45, więc w domu ok. 17 dopiero, ale dobrze, że praca jest, bo ostatnio miałam niecały etat :-( u nas nic nowego, w sobotę byliśmy na weselu, potem z dziećmi na poprawinach, fajnie było, dzieciaki w przedszkolu, choć ostatnio Natasia ma lekki kaszel, ale walczy dzielnie bez anty, więc jestem dobrej myśli, a Mati dostał bronchowaxon i też mam nadzieję, że choroby go w tym roku choć trochę ominą

dobra, kawkę idę wypić, papa:-)

Veronka a no żeby mi sie w życiu ulozyło/poukładało to niech leci ten czas ;-) teraźniejszy stan jest wkurzający...:dry: chcialabym wiedziec juz wsio co i jak :-)

Liza a o to chodzi. Myślałam, żeby dzieci rosły, ale Twoje już przecież pewnie całkiem fajne. No to fakt niech czas leci. Trzymam kciuki, żeby poukładało się tak jak byś chciała:-)
A truskawki posadzone? dużo ich? W przyszłym roku bedziesz z nich miała trochę kaski :tak:

pysia nooo latem zawsze mówię, że chciałabym być nauczycielem :-D Zdrówka dla dzieciaków.

My juz po pierwszym katarze, tzn starszak miał. Oby następny szybko nie przyszedł.:no:

Dziewczyny a Wasze maluszki chorowały jak starszaki coś załapywały?

Cześć dziewczyny, przygarniecie kropka ;-) wieki mnie tu nie było...

u nas całkiem dobrze. właśnie skończyliśmy malować mieszkanie, teraz sprzątanie i będzie miodzio. od poniedziałku znowu zostaję sama, znaczy się z dziewczynkami, bo mąż w delegację (nasiedział się w domu niesamowicie bo aż 2 tygodnie :/)) i znowu będziemy tęsknić ... poza tym przedłużyłam urlop wychowawczy do września 2013, więc odpoczywam ;-)

reklama
veronka no dokładnie moje to juz odchowane i "szkolniaki" bo Hania z Dnaielem do zerówki chodzą ;-)
A truskawek troszke wsadzilismy dla siebie mamy 5 rządków teraz. :tak: nie na sprzedaz bo czasu nawet na to nie bedzie bo mamy inne warzywa do ogarniecia na sprzedaż ;-)

Julitka witaj, jasne ze przygarniemy :-)

Do góry