reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

FutureMummy, ale córcia słodko spała... ja już zapomniałam, jak chłopaki w takich fotelikach spali ;)

Powiedzcie mi Dziewczyny, czemu służą te opaski na główkach Niuń? Domyślam się, że za ozdobę, ale mi niestety nie podoba się taka prawie łysa główka w opasce :(
U nas znowu choroby dały o sobie znać:-(
Mateuszek w drugi dzień świąt miał 39,7 stopni gorączki dałam mu paracetamol i lipomal , na szczęście pomogło i wieczorem nie było już śladu po chorobie . Wydaje mi się ,że wszystkiemu winne są szóstki , które ma pod wierzchem ...
Zdrówka!!! To chyba o 5tki chodzi co?

fajne te sukienki w kappahl zwłaszcza ta mi się podoba Sukienka - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci
moje gwiazdy mają trochę sukieneczek ale wszystkie te balowe to podostawały w prezencie i są i falbanki i koronki ale fajnie wyglądają od czasu do czasu w takich, sama to im jedynie takie letnie pokupowałam np ostatnio Mili dostała taką i tego typu właśnie uwielbiam dla nich Product Detail | H&M PL :D
kiedyś się zapierałam ze w róż nie będę ubierać ale mi przeszło bo i trudno inną kolorystykę dla dziewczyn a i świetnie w nich wyglądają

o sobie myślałam nad tą sukienką ale kiedyś była żółta i mi się najbardziej podobała FIGL - Sukienka kontrafałda roz.S(36) (2241314331) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. teraz ewentualnie ta niebieska ale jeszcze przejdę się po mieście i zobaczę
ta niebieska, to ta sama, która mi się biała podoba ;)
No ale to tak samo jak ja zakładam chłopakom gajerki i krawaty - pewnie jakieś 2,3 razy do roku ;) najbardziej lubię ich w jeansach i kangurach ;)
Ta letnia super!!!! gdybym miała dziewczynkę w rodzinie, to na pewno w prezencie dostałaby taką sukieneczkę Sukienka - KappAhl, Moda & Ubrania w sieci :)
ja uwielbiam dziewczynki we fiolecie :) pamiętam, ze jak chodziłam w ciąży z Maksem i 50/50 miała być dziewczynka, to powiedziałam, że nie będzie nosić różowego.... ale potem jak chodziłam w ciąży z Olkiem i na 90% miała być dziewczynka, to 3/4 rzeczy kupiłam różowe :-D tak chyba hormony powodują :-p no i tylko krowa poglądów nie zmienia ;-)

sukienka dla Ciebie super :tak:, ale ten niebieski średnio na mnie działa... chociaż ty jako blondynka, to jak najbardziej w niebieskim, bo żółta to raczej dla brunetek.... choć ja nigdy takich rzeczy nie kupuję przez neta, bo muszę przymierzyć....

PS. FutureMummy mój Mąż zobaczył zdjęcie Helenki i mówi "ale słodko wygląda"... ale mam zniewieściałego chłopa :p

Ostatnia edycja:
reklama
Zobacz załącznik 456115Zobacz załącznik 456116Zobacz załącznik 456117Zobacz załącznik 456118

ehh wklieo mi sie z przodu :p tak bedą chyba ubrani na slubie :) uwielbiam ich w takich strojach :)

Witam
a ja lubie takie wyszukane sukienki z masą ozdóbek i innych bibelotów :p

maks-olo taka opaske jest duzo łatwiej załozyc na łysy łepek,teraz jak emila jest juz owłosiona to zanim jej załoze, tak jak byc powinna, to ona juz ja dawno zdejmie :sorry2: tak samo jak Ty zakładasz krawat do koszuli chłopcom tak samo dziewczynki mają opaski :p takiemu maluchowi przeciez nie załozysz łańcuszka, a do takiej wytwornej sukienki ładnie wyglądajak jest jakis duperelek dodany :)

rusalko niech szybko ząbki wyskakuja i bedziecie miec spokoj na jakis czas :)

Julisia piękne fotki :) slicznie wyglądałyscie :) a Mili taka nie podobna do siebie :)

Futur normalnie do wycalowania ta Twoja córunia :-)

my byłismy dzisiaj w starym zoo :p spotkanie mimo niezbyt sprzyjajacej pogody sie odbyło :) bb mamuski sie deszczu nie boja:-D Mila spi a potem ruszamy na zakupy:)

Załączniki

• SLO_7572.jpg
    SLO_7572.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 32
  • SLO_7578.jpg
    SLO_7578.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 40
  • SLO_7582.jpg
    SLO_7582.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 43
  • SLO_7592.jpg
    SLO_7592.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 40
Ostatnia edycja:
Witam niedzielnie dziewuszki.Widzę,ze dyskusja o suknienkach rozgorzała:)Ja gdybym miala córcie to był ubrała w cos takiego : Ubranka do chrztu Abrakadabra lniane ubranka do chrztu bawełniane ubranka do chrztu Wyjątkowe ubranka do chrztu
I jeszcze lnianie mi sie bardzo podobają kiecki.
Ja tam lubię muszki,krawaty,opaski,kamizelki.We wszystkim dzieciaczki bygladaja przesłodko!!!
Kuba na chrzcie był w minigajerze a Wiktor w bialych ogrodniczkach i obaj wygladali super:)

Sencilla-hehe.Jezeli chodzi o patenty na płeć to chyba powinni sie ze sobą skontaktowac nasi męzowie;)

maks_olo-z hello kitty na chrzest???eeeeee tam;)Ma się wyrózniać niunia w swój wielki dzien.To tak jakby chłopiec poszedł w dresach.
Mnie jakoś kaphall dzieciecy nie przekonuje choc Kuba ma z niego 1 koszule z krawatem,ale za to lubie ich bieliznę;-)
na-tuska-dzieki za patent z domestosem.Dziś go wlasnie zastosowalam i działa!!!!Pieknie wygladają twoje dzieciaczki na tych fotkach!!!!Jak z reklamy:tak::-D
rusałka-jezeli chodzi o neurologa to zalezy z jakim problemem idziesz.Kuba byl od urodzenia pod jego kontrola ze wzgl.na problemy w zyciu plodowym i zaraz po urodzeniu.Teraz juz go nie odwiedzamy.Pewnie przeprowadzi z Tobą \wywiad,zeby stwierdzic na jakim Mateusz jest etapie rozwoju.Jezeli chodzi o logopedę to są to zajecia na zasadzie zabawy (przynajmniej te z Kuba).Pokazywanie roznych obrazków,granie,spiewanie itd.
Futurre-bosko Hesia wygladała:)
Julisia-Mili tez miala sliczną sukieneczkę.Taki skromne tez sa fajne.A Ty jaka lasia!;-)Ta sukienka z allegro jest super.Poszukaj gdzies w miescie.Teraz pelno ich w takim fasonie.Ja ostatnio widzialam taką malinową-cuuudna!!!!Gdybym miala w zanadrzu jakąś imprezę to bym ją wziela.

A my z R od rana wzielismy się za ostre porzadki w chacie i wygrzebac sie nie mozemy.Z tego wszystkiego rano odpuscilismy spacer a teraz pada:baffled::angry:

Ostatnia edycja:
maks olo - a wlasnie o to chodzi, ze łysa głowa i jakaś ozdóbka. a skoro spinki nie mozna przypiąć, czyba, ze gwoździkiem...to zostaje opaska.

ja uwioelbiam opaski a hesia ma ich z milion.

bedziesz miala dziewczynkę to sama zobaczysz haha. tzn nie namawiam, ale kto wie ;)

dzięki dziewczyny. ja wychodzę z tego założenia, ze takie imprezy robimy jak jest cieplo, to byl sierpien, wiec nie trzeba bylo ubierac barchanów. w tej sukience i tak bylo jej gorąco, pozniej przebraliśmy. i opaska tez byla. zaraz znajde ;) a my zazwyczaj wszystkie takie imprezy robimy u siebie w ogrodzie, bo jest się gdzie rozpędzić. a przynajmniej nie place za sale. no wiadomo jedzenie kosztuje, no ale czy tu czy tu, to kosztuje. juz nie pamiętam ile nas chrzciny wyniosly, ale wiem, ze roczek jakies 600zł no i nasz praca oczywiscie. ale na roczku bylo 18 osób. a na chrzcinach chyba 16.

DSC02920.jpg

edit

natuska super foty, już takie duze dzieciaczki...no no......

Ostatnia edycja:
Hej,
Dziewczyny, jakiś czas mnie nie będzie.
Zupełnie mnie od zeszłego poniedziałku powaliło. Obejrzałam Zmierzch na TVN i od tygodnia nie robię nic, jak tylko czytam. Przeczytałam pierwszą część, obejrzałam pierwszą część, przeczytałam drugą Księżyc w nowiu, dziś będę oglądać film. I tak do czwartej będzie, nie wykluczone, że potem powtórka. Mówię Wam - jak taka durna nastolatka się zachowuję, ale mnie wzięło. Nie śpię, nie jem, tylko czytam i oglądam.

No nic spadam. No i niezmiennie pozdrawiam Was wszystkie. Jak mi przejdzie to się odezwę.
No albo wcześniej, jak mi się uda trochę ogarnąć sama ze sobą.

Zobacz załącznik 456115Zobacz załącznik 456116Zobacz załącznik 456117Zobacz załącznik 456118maks-olo taka opaske jest duzo łatwiej załozyc na łysy łepek,teraz jak emila jest juz owłosiona to zanim jej załoze, tak jak byc powinna, to ona juz ja dawno zdejmie :sorry2: tak samo jak Ty zakładasz krawat do koszuli chłopcom tak samo dziewczynki mają opaski :p
Ale Dziewczyny, ja nic nie poradzę, ze mi się to zwyczajnie nie podoba. SORRY, bo chyba Was to zdenerwowało :baffled:
PS. jak chłopcy byli tacy mali, to nie zakładałam im krawatów.....

Ja gdybym miala córcie to był ubrała w cos takiego : Ubranka do chrztu Abrakadabra lniane ubranka do chrztu bawełniane ubranka do chrztu Wyjątkowe ubranka do chrztu
maks_olo-z hello kitty na chrzest???eeeeee tam;)Ma się wyrózniać niunia w swój wielki dzien.To tak jakby chłopiec poszedł w dresach.
Sukienka piękna :tak:.... a nie chodziło mi o hello kitty, tylko o taki TYP sukienki.... na chrzest albo biała albo niebieska z kappAhl.
Tak jak Wikuś miał ogrodniczki, tak dziewczynka mogłaby mieć bardziej "zwykłą" sukienkę... chłopcy na chrzest mieli pluszowe wdzianka, które później wykorzystałam na co dzień.... i tez wyglądali wyjątkowo... po prostu nie podoba mi się takie "strojenie" i nie bedę za to przepraszała... :-p

bedziesz miala dziewczynkę to sama zobaczysz haha. tzn nie namawiam, ale kto wie ;)
jak już pisałam - tylko krowa poglądów nie zmienia... ;-)

Zupełnie mnie od zeszłego poniedziałku powaliło. Obejrzałam Zmierzch na TVN i od tygodnia nie robię nic, jak tylko czytam.
Hehehe też się czaję na te książki w bibliotece.... ;)

Ale do tyłka dzień.... :-(

Futuremummy czyli można się od tego uwolnić???? Ja mam wrażenie, że to nie minie.Mam taką jazdę, miewałam takie jak miałam 18 lat.
Mi koleżanka w pracy już od dawna zachwalała i polecała, ale stwierdziłam, że to nie moje klimaty. Wampiry i te sprawy... Ale wystarczyło obejrzeć 5 minut filmu no i wpadłam. Sama jestem w szoku, że tak mnie wzięło.

Maks_olo mi na szczęście właśnie ta koleżanka, co mnie namawiała do czytania, pożyczyła te książki. Chłonę je w tempie jedna na dzień prawie, wszystko robię z książką w ręku, martwię się już, co będę czytać, jak skończę czwartą część.
Chyba fiksuję....

A i doczytałam. magda ja swoim dzieciakom ubranka do chrztu kupowałam w Abrakadabra. Piękne, skromne i urokliwe ciuszki. Moja Asia była ubrana w zwykłą prostą białą sukieneczkę. Mam córeczkę, ale do falbanek, wstążeczek i tym podobnych trzymam się z daleka. Nie lubię i wydaje mi się, że to niewygodne.

Ostatnia edycja:
Ale Dziewczyny, ja nic nie poradzę, ze mi się to zwyczajnie nie podoba. SORRY, bo chyba Was to zdenerwowało :baffled:
PS. jak chłopcy byli tacy mali, to nie zakładałam im krawatów.....
nie zdenerwowalo :tak: skoro jest okazja aby wyglądali wyjsciowo- elegancko, to dlaczego nie mam z niej skorzystać ? skoro my -kobiety- chcemy sie wystoic czasami nawet na głupi spacer ( juz nie wspomne o innnych okazjach), to dlaczego dziecka na okazje tak nie ubrac? ;-) przecieciez nie trzymam ich w garniakach i wypasionych sukienkach 5 dni w tygodniu, bo to jakies moje widzimisie:tak: za kazdym razem jak jest mozliwosc, jakies wyjscie imieniny cokolwiek to Filip idzie w koszuli (bo mi sie w tym podoba) a Mila w sukience :tak: dresy mają na co dzien , a od eleganckich stroi rece i nogi im nie poodpadają :tak: chyba :-D to tak samo jak ja nie rozumiem dlaczego ludzie puszczają dzieci w rajstopach po domu, czy w gosciach skoro mozna dziecku dres załozyc lub cos podobnie wygodnego? :-p kazda z nas ma swoj gust i ubiera dziecko według własnego przekonania, ze tak własnie jest dobrze :tak:

magda ciesze sie ze pomogło :tak: oby tylko ptaszory nie wrociły :tak: widziałam dzisiaj ten rowerek co zamówiłas, przyglądałam sie i jest sliczny :tak: duzo nizszy od tego z decathlonu, zapytałam mamę tego chłopca (zasuwał jakby motorek miał) ile dziecko ma... 16 miesiecy :szok::tak:

Nickie miłej lektury, zaciekawiłas mnie ta ksiazkę, musze spozyczyc, alb najpierw film zobaczyc :-p

Future
zazdorszcze imprez w ogrodzie,my w czasie roczków, chrzcin nie mielismy mozliwosci zrobinia na działce, a knajpa troche kosztowała :sorry2: ale nie zaluję, przyszłam, wyszłam i jeszcze jedzenie mi spakowali do domu :-D chyba jedeyny plus :-p

my po urodzinach u mojej siostry :-) dzieciaki dostaly swira na punkcie kota :sorry2: dobrze ze sie schował i nie wychodził bo by chyba trupem padł od tego głaskania, całowania, przytulania :-D chodzili i wiecznie wołali, Filip"Lelon" a Mila "leo" (Leon) :-D

miłego wieczorku

reklama
Nickie-to miłej przygody z wampirami zycze!Mnie jakos ta tematyka nie wciagnela w przeciwienstwie do mojej mamy (ma prawie 60lat!!!).Ma wszystkie tomy tej powiesci i przeczytala kazda czesc chyba ze 2 razy;)
maks_olo-ale wcale nie musisz przepraszac.Jak to Julisia napisala: o gustach sie nie dyskutuje;-)Ja np nie ubrałabym dzieci w nic co z pluszu.
na-tuska-rowerek nie doszedl w pt.Bedzie jutro to bedziem probowac:)Taki fajny wlasnie jest malutki.Jak dla duzych lalek:-)I leciutki bardzo.Ptaszorów nie widac póki co;)Choc mam troche wyrzuty sumienia jak mi mama nagadala,ze moze gołębica chciała jaja zlozyc a teraz biedna nie ma gdzie.On ato mi potrafi wjechac na mózgownice:tak::-D

Padam na pysko po dzisiejszym dniu.Az wstyd sie przyznac co my wyprawialiśmy w chacie przy niedzieli:szok:

Do góry