reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej

Dominika no to naprawde ta kolezanka ma ciekawie ale w sumie ja bym tez tak chciala ;) ciekawe jakie trzeba miec predyspozycje...
Bufka super piszesz o dzieciaczkach:-) ciesze sie ze jestes teraz szczesliwa i oby tak dalej :tak:

Ja ciągle wyczekuje @... :no: zaczynam sie bac cóż... z danielem tez nie bylo opcji bym zaszla a zaszlam... :dry: pod koniec tyg test zrobie jak nie przyjdzie a w nast tyg do gina pojde... ;] mam nadzieje ze to przez odstawienie, bo popadne w paranoje... Kocham dzieci ale nie stac nas na nastepne, ciezko mamy z tą naszą:-( trójką a co mówic o czwartym...... :-(

reklama
Cześć dziewczyny!

Sencilla współczuję kolek małej i życzę szybkiej poprawy i dużo cierpliwości! my bardzo długo się z tym męczyliśmy i niestety wiem ze nie ma żadnych cudownych środków pomagających, ale mimo wszystko warto próbować bo zawsze jakaś tam ulga dla dziecka jest, nam np. najbardziej sprawdzała się "gripe water".

Natuska jak tam Filip? mam nadzieję że już mu przeszło i możecie szaleć. wędrówki na działeczkę macie niezłe, fajnie tak. a powiedz mi jak dzieciaki siedzą Ci w tym wagoniku rowerowym to grzeczne są czy co chwilę słyszysz jakieś szturchania i "bójki'? napaliłam się mocno na ten wagonik ale już sobie wyobrażam jak te moje tam siedzą same i co wyprawiają to się zaczynam zastanawiać?

Maks olo jak na niechcenie się pisać to całkiem niezły post strzeliłaś ;) główka do góry!!!

Liza to mam nadzieję że okres zaraz dostaniesz a to tylko poprzez odstawienie tabletek takie zawirowania.

Magda to trzymaj się dzielnie dziewczyno sama z chłopakami. my tez od jutra same w domu ale tylko dwa dni.

Dominika podziwiam takich ludzi jak twoja znajoma, oby więcej takich dobrych duszyczek! Nicki mam nadzieję że uda Ci się spełnić swoje marzenia o takim domu rodzinnym. też się nie raz zastanawiałam nad tym ale raczej nie dałabym rady, także podwójnie podziwiam takie osoby. a wyobraźcie sobie że moja młodsza siostra (ma 15lat) od jakiegoś dłuższego czasu męczy moich rodziców właśnie o to żeby zaadoptowali/zaopiekowali się innymi dziećmi a najlepiej takimi w jej wieku ;)

Bufka super ze tak cieszysz sie macierzyństwem :D ja też uważam ze to iż mam dwójkę jedno po drugim pozwoliło mi się dłużej cieszyć macierzyństwem na 100% tzn. to ze jestem z nimi w domu.

zapomianiałam ostatnio napisać ze podziwiam was ze tak zorganizowane jesteście. pamiętam jak czytałam wasze rozpisy dnia jak jeszcze Elizka była w brzuszku i myślałam ze przy dwójce to już się zmobilizuję i będę taka poukładana, ale jednak nie. poza tym że pilnuję pór żywieniowych to nasz dzień jest w ogóle niepoukadany :D ale jak narazie sprawdza się to i dla mnie i dla dziewczyn więc chyba nie jest źle.

troszkę przeziębione były dziewczyny ale wczoraj lekarz był i powiedziła ze jak już nie będą gorączkować to możemy iść na spacer więc dzisiaj już mykamy :D

Ostatnia edycja:
Witam tak na szybciutko bo szpitalnw chacie;/

młodzi maja silne zapalenie krtani ;/ goraczka, gile do pasa, ;/ na sczescie oskrzala czyste :)

bufka chodziałm pieszo i pojednycznym wozmiem ,(w ciazy z emila) zajmowało mi to ok 1,5 godz do 2 :p podwojnym wozkiem chodziałm bardzo czesto, prawie codziennie jak nie bylo przyczepki :p moj rekord, (oczywiscie nie biegłąm :p) to godz i 5 minut :):):) na koncu drogi mam taka swietna górke na dobicie ;/ pod katem ok 60 stopni, i nie idzie jej w zadne sposob ominąc takze cała drogą jest ok a na koncu jestem dobita wchodzeniem , wjezdzaaniem pod gorke :p peg perego bym mogła chodzic non stop , dziekikierownicy :p pcham jedną reką :p ja lubie chodzic wiec dla mnie te 10 km to taki spacerek, zreszta jak ruszam na spacerkolo domu to robimy ok 6 km wiec dlamnie to bez roznicy czy ide na dzialkę czy "koło domu" :-D

julisia tez sie bałąm czy sie nie pozabijają w przyczepce, ale.... nie :) patrza sopbie prze okienka, dostaja zabawki, i wiecznie krzycza ze mam jechac szybciej :-D wojna jest tylko o pieluche do przytulania a tak spokoj ale w razie co kupiłam i mam lusterko przy rowerze zeby ich podglądac :) przyczepke naprawde polecam :) powonni mi płacic za reklame :p jak macie jakies pyt to chetnie opdpowiem :tak:

ucikam obiad robic poki emila jeszcze spi a Filip nie znudził sie bajką :p

witajcie - i ja postaram się dołączyć do waszego grona

mam 6 letnią córę, 8 miesięcznego syna i jestem w 11 tygodniu ciąży - przyznam że nas to zaskoczyło

mam 27 lat :)

Na-tuska zdrówka!!! dzięki za odpowiedź a propo wagonika chyba się na niego zdecyduję, ale najpierw jeszcze rower muszę kupić ;)

wiecie co Milena uczy Elizę wejść na fotelik do karmienie przez tackę :/ ale z pozytywnych nauk to Eliza potrafi już schodzić sama tyłem z łóżka :D siostra mocno dopingowała!!

Magda ty się ciesz i korzystaj ze spokoju, że Wiki Ci jeszcze nie wstaje bo to jakaś masakra przy dwójce, już zaczynam się bać jak to będzie jak zacznie chodzić :szok:

Ardhara witamy i spokojnej ciąży życzymy! rozgość się u nas ;)

Hej

No @ przylazła... ufff

Julisia sobie wyobraz jak ja mialam przsrane jak mlody zaczynal chodzic a starszaki myslaly z eon juz taki kumaty jak oni, niechcacy popychali, i mały plakal.... dobrze ze to juz za nami... :tak: u was tez szybko zleci
Adhara witaj milo, pisz czesto :-) gratki trzeciej ciazy :)

Hani katar migiem przeszedl nawet mocno nie zlpal a dzis Mikolajowi sie ujawnil :dry: taka pogoda widac ehhh....
Ale popoludniu na dwór wyjdziemy 12 stopni juz i mniejszy wiatr :tak:

Ostatnia edycja:
no hej

liza - Ty to masz rodzinke jak widac po zdjęciach. każdy dzien to nowe wyzwanie ;)

bufka - tak, masz racje, niebawem prezencik bedzie. ciekawe czy się Hesiua ucieszy ;)

maks-olo - chyba każdy musi to przejsc zanim zrozumie. na pewno nie bedzie juz takich urodzin. noł łej ;)

Ardhara
no Witaj kochana. to się porobiło ;) ja podobnie, tylko bez pierwszego dziecka u ciebie ;)
Hesia ma rok, a ja w 13 tygodniu. się zabrałyśy do roboty ;)

ja planowałam 3 za kilka lat a tu suprise ;) Mam pełno obaw z tym związanych bo w końcu mały dopiero zacznie chodzić ( teraz raczkuje ) i ogólnie będzie przylepa - nie wiem czy nie będzie zazdrości wielkiej

reklama
Do góry