reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej laski.
ulalala Julisia szalejesz!!!;-):-)Kremu z pieczarek dawno nie robilam mmmmmmmm:)W nast.tyg chyba upichce.Ja zamiast ptysiów daje grzanki z serem pokrojone w małe kawałeczki (sypie je na wierzch zupy ).U mnie dzisiaj tez schab,ale pieczony w winie:tak: ,młode ziemniaczki i mizeria.
Dominika-sama się bierzesz za torta???Duza imprezka sie szykuje???
maks_olo-aqua aerobik to super sprawa.bylam kilka razy,ale rzeczywiscie jest do droga zabawa i dalam sobie spokoj.a poza tym troche za duzo "roboty" przy tym.czepek,klapki,suszenie wlosow itd.Chyba za leniwa troche jestem:eek:;-)Sernik piękny!!!!

R dziś byl z Kubą na zmianie opatrunku a ja z Wikusiem po raz enty u dermatologa.Tym razem udaliśmy sie na koniec miasta do niby najlepszej lekarki.Ona tez potwierdzila,ze jest to tradzik niemowlecy,ktory jest trudny do leczenia i albo uporamy sue z tym szybko albo bedziemy się z nim bujać kilka lat.Ku....wa!!!!:no::wściekła/y:Zlecila robic pilingi i przepisala 2 preparaty.Zobaczymy.Za m-c do kontroli.Juz mi ręcę opadają w tej kwestii.
Kuby noga z wizyty na wizyte lepiej.Jeszcze ze 2 tyg i moze juz bedzie po sprawie.Oby!
Pogoda cudna.Teraz chłopaczyska spią.Jak wstanę porywam ich na spacer a na 19 śmigam na step.Milego dnia dziewuszki!!!

A GDZIE SIE PODZIEWA PANI NA-TUSKA I PANI BUFKA SIĘ PYTAM SIĘ?????;-):-)

reklama
julisia wprawiasz mnie w kompleksy. my ostatnio jemy takie zupki jak Helenka ;) bo się nie chce więcej gotowac.
wczoraj coprawda byly ruskie, ręcznie robione ;) za to dziś makaron z sosem....no trudno, ja nie kucharz. ja matka ;)

wogole to już spada ciśnienie, bo mi już piszczy w uszach i czuje jakby mi niebo wraz z sufitem na łeb padało.

no i wyobraźcie sobie, że Panna Hesia od kilku dni wstaje mi w nocy, żeby coś przekąsić. ale co gorsza...wstaje dwa razy aaaaaaaaaaa nigdy mi dziecko nie jadlo w nocy. miala 2 miechy i przesypiała gwiazda...no i nie wiem co się stało. probowałam herbatki, wodzie, ale ona jak mleka nie dostanie, to bawic się zaczyna. no szok. ja jak zombie chodzę ;)
i przeciez daję kachę na wieczór. pyszną, zdrowy brzuszek...no nic to...myśle...myślę i wymyśliłam. kupiłam dziś mleko 3...może to to....kto wie...hu nołs jak to mowią...who knows!!!
zatem trzymajcie kciukory, zeby księżniczka się najadła i spała. bo skoro jutro u nas ma padać, to ja się raczej wogóle nie obudzę :no:

brzuszek nie doskwiera. "toto" rośnie, niedługo na USG genetyczne...ale jeszcze trochu...27 chyba...to opowiem.
dobra lece.

aha magda - moja koleżanka miala z niunią trądzik i po kilku mazidłach przeszło. trzymam kciuki ;*

FutureMummy-mój Kuba przesypiał całe noce od 3 m.ż a jak miał ok.roku to zaczął ię budzić w nocy i dopiero przy mleko zasypiał z powrotem.Trwało to chyba ok 2 m-cy i przeszlo,wiec to chyba taki etap.Tak czy siak kciukasy trzymam:)

FutureMummy moja córcia zaczeła przesypiac noce ok 3 miesiecy i też miała taki okres kilka miesięcy temu,ze się budziła w nocy i dopiero po podaniu mleka zasypiała. Zdarzyło się to kilka/kilkanaście razy i się uspokoiła. Teraz znów ładnie śpi. U nas to było chyba przy ząbkowaniu-w dzień mało jadła więc nocą nadrabiała.

Witam! :)

Coś mnie przeziębienie łapie.... :/ Dziś Andrzej bierze dzień wolnego i będziemy jeździć po wszystkich przedszkolach i zapisywać chłopaków...

Oluś non stop bez pampka!!! :) 2 razy udało mu się zawołać, a resztę muszę go "wyprowadzać", ale dajemy radę. Spacery i nocki suche, wiec mega sukces :)

Lada chwila urodziny chłopców... Dobrze, ze wzięłam się za sprzedaż na allegro, to przynajmniej mam kasę na prezenty, bo inaczej ciężko by było... Maksio dostanie hulajnogę spidermana, a Oluś laptopa edukacyjnego :) Od mojej siostry już ubrania sobie wybrałam, a od Babci jeszcze myślę - albo bajkową pościel, albo matę edukacyjną.... Raczej nie będziemy robić imprezy jak co roku, bo w urodziny chłopców będziemy w Brodnicy i nikt tu nie przyjedzie. Ale na święta wielkanocne będziemy w Stg, więc chyba tam zrobię torcik :) Oni są jeszcze mali i można ich jakoś oszukać ;)

w niedzielę urodziny Jasia, muszę wykombinować jakiś tort, a jeszcze nie mam pomysłu......
ja też szukałam i szukałam i znalazłam :) podzielę się z Tobą wiedzą ;) Wypieki na dziecięce imprezy - będzie dino albo zyg zag (albo to i to :p)

my już po spacerze, po obiedzie - śladem Maks_olo wzięłam się za porządne gotowanie i dzisiaj np. mamy na obiad krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym, dziewczyny swoją własną zupkę, kluski śląskie ze schabem w sosie i surówką, na deser ciasteczka półfrancuskie z jabłkami i koktajl truskawkowy :) dumnam z siebie ;) tylko znowu waga zamiast w dół pójdzie w górę :/
hehe gratulacje ;) ja dziś zawijańce z ziemniaczkami i fasolką szparagową i mus pomarańczowy ;)
a zeby już waga nie szła w górę, to dziś 11 dzień A6W ;)

maks_olo-aqua aerobik to super sprawa.bylam kilka razy,ale rzeczywiscie jest do droga zabawa i dalam sobie spokoj.

Ona tez potwierdzila,ze jest to tradzik niemowlecy,ktory jest trudny do leczenia i albo uporamy sue z tym szybko albo bedziemy się z nim bujać kilka lat.Ku....wa!!!!:no::wściekła/y:Zlecila robic pilingi i przepisala 2 preparaty.Zobaczymy.Za m-c do kontroli.Juz mi ręcę opadają w tej kwestii.
Tak jak piszesz - aqua aerobic droga sprawa i dlatego zrezygnowałam.... :/ szkoda, ale nic nie poradzę...
Bardzo współczuję tego trądziku! Maksiu miał jak był malutki, ale na szczęście samo przeszło...

no i wyobraźcie sobie, że Panna Hesia od kilku dni wstaje mi w nocy, żeby coś przekąsić. ale co gorsza...wstaje dwa razy aaaaaaaaaaa nigdy mi dziecko nie jadlo w nocy. miala 2 miechy i przesypiała gwiazda...no i nie wiem co się stało. probowałam herbatki, wodzie, ale ona jak mleka nie dostanie, to bawic się zaczyna. no szok. ja jak zombie chodzę ;)
i przeciez daję kachę na wieczór. pyszną, zdrowy brzuszek...no nic to...myśle...myślę i wymyśliłam. kupiłam dziś mleko 3...może to to....kto wie...hu nołs jak to mowią...who knows!!!
zatem trzymajcie kciukory, zeby księżniczka się najadła i spała. bo skoro jutro u nas ma padać, to ja się raczej wogóle nie obudzę :no:
Się ciesz, że choć trochę spałaś... moi chłopcy dopiero od niedawna przesypiają noce, a to już chłopy.... Jeść przestali w nocy po skończeniu roku....
Maks znowu do nas przyłazi o 3.... a Oluś zrobił pobudkę o 5:30 :/ Dziś oczy mi się same zamykają :/ Każda z dziewczyn pisze, że jej dzieciaczki choć jakiś okres przesypiały całe noce - mi nie było to dane ;)

Ostatnia edycja:
Witam

nie bylo mnie bo laptop padł :wściekła/y:

maks-olo czyli Olka czas na pozegnanie pieluchy nadszedł :tak: gratulacje :)

julisia normalnie przyjezdzam na obiad :tak: a najbardziej na ten koktajl :-p

magda dobrze ze nóżka juz lepiej i sie ładnie goi :tak: mam nadzieje ze Wikusia buzka szybko wroci do normy :tak:

future my Emili przebilismy uszka 1.03 :) poniewaz w lutym nie bylo 30-tego kiedy obchodziła 20 miesiecy to padło na dzien nastpny :tak: juz sie ładnie wszytsko zagoiło i wie ze cos tam ma bo ja pradzaidkowie oswiecili :sorry2: bardzo mi sie podabaja takie małe ksiezniczki z kolczykami w uszkach:) ja miałam przebijane w wieku 4-5 lat i niestety pamietam do dzis :dry: obawaiałm sie ze moze byc to niebezpieczne przy tych moich urwisach ale poki co (tfu tfu) nic sie nie dzieje :tak: a emila wygląda po prostu uroczo :) zreszta twoja córcia tez - piekna panienka rosnie :tak:

filip juz spi a emila lalki do snu układa :tak:
od wczoraj zaczelismy nauke tańca dla dzieciaków poniewaz za miesic zaczynama sie maraton weselny :tak: Emla tańcuje jakby miała to we krwi :szok: A Filip jak to chłop :p tylko na rekach chce tanczyc albo w kolku :-D

bylsimy w wekend na działce i pierwsze słowa Filipa jak sie pojawilismy:" o bozieee, mama, tu nie ma basenu" :-D

uciekam obiad robic :tak: miłego dnia u nas niestey pochmurno ale 4 stopnie są :tak:

na-tuska pokaz emilkowe ucho ;)

haha - sukces! mleczko zadziałało. spala od 19,30 do 6 rano, zjadla mleczko i jeszcze spała do 8 ;) widać głodna musiała byc. no nie chcę zapeszać, zobaczymy dzisiaj, może się uda.

aha a powiedzcie, bo wszędzie trąbią, że roczne dzieci nie powinny jesc z butelki.
moja w dzien pije z niekapka, je łyżeczką a czasem widelcem, ale jak mogę jej po kąpieli odmówić butli. jak ona taka zmęczona po kapieli, wygrzana, prawie lejąca bo już czasem taka śpiąca, ze szok. powinnam odstawić butle? a w nocy jeśli chce, to jak?

ja nie jestem zwoleniczką butelki, ale ona tą kolacje wciąga i zasypia odłożona do łózia... i widzę, że się uspokaja jak sobie pociumka troche...hmm sama nie wiem...

wlasnie zasnela na drzemkę, a ja muszę ochajtnąć chatę, bo wstyd ;)

na-tuska mam nadzieję, że Olkowi się nie odwidzi i nie zacznie lać w majtki :p
i znowu działeczka :) fajnie macie :) my mamy na nasza działkę jakieś 160km :p
Myśmy dzisiaj też tańcowali - przy Smerfach! :) Maksio to jak Panienka, a Oluś tylko w kółku :p

FutureMummy moi chłopcy pili z butli do około 2 urodzin... na noc zawsze mleczko z butelki, bo inaczej nie smakowało.... ;) potem przeszliśmy na bidony, a teraz normalnie z kubka
jak dziecko pije raz dziennie z butli, a nie łazi ze smoczkiem w buzi, to nie ma prawa mu się nic stać z zębami, tyle tylko, ze potem powinno się je umyć.... ja piłam mleko z butelki baaaardzo długo, bo inaczej nie ruszyłam... :)
Oby to chodziło o głód i Młoda Ci się już nie budziła :)

maks-olo tez sie troche boje jak zaczne sie na dobre działka czy Filip nie bedzie sikał gdzie popadnie :p w domu nie musze go prowadzac na szczescie :p dobrze ze on pamieta ze ma zrobic i leci sam bo ja zawsze zapominałam :-D daleko ta działka Wasza ale na Weekend bedzie pewnie mozna pojechac :tak:

Future moi tez pija z butli tylko wieczorem , za dnia kubki, bidony, niekapki itd a na wieczór butla :tak: tez przechodzilismy etap budzenia sie w nocy (trwało chyba tydzien) przerażona byłam ze 1,5 roczne dziecko budzi sie w nocy na butle skoro mając 3 tygodnie przesypiała całe nocki :sorry2: minęlo na sszczescie wiec u Was pewnie tez tak bedzie :tak:

moja zakolczykowana panna :) DSC_0413.jpg

reklama
Na-tuska zapraszam serdecznie na obiad, jeszcze jakieś dobre ciasto przyszykuję ;) ślicznie Emilci w kolczykach! ja nadal się waham ;-)

Maks_olo jeszcze raz wielkie brawa dla Olusia! ładnie sobie radzi! kiedyś próbowałam aquaaerobik i nie lubię, w wodzie to ja wolę pływać ;-)

Futuremummy to fajnie że nocki się uspokoiły! i zazdraszczam strasznie bo u mnie 3 pobudki norma a zdarzają się nocki że co pół godziny jestem na nogach. moje obie córki jeszcze w nocy jedzą.

jak była ładna pogoda to aż śpiewać mi się chciało a teraz znowu szaro buro :(

Do góry