reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Nickie-fajne byty ma firma DAWID.Podobno to spora konkurencja Bartka-i naprawdę nie róznią się prawie w ogóle!Mój Kuba ma wysokie podbicie i ciezko mu dobrac buty.Ostatnio na nie trafiłam i sa naprade super!Kosztowały ok120 zł,ale trafiłam akurat na jakąs promocję i mamy je za niecałe 90zł.

Nickie buty firmy SUGUS (w necie nie znalazłam) kupiłam w jakimś sklepie bez znaczącej nazwy. Są ocieplane, na rzepy i zamek z boku. Wyglądają porządnie, zobaczmy czy się sprawdzą. Wyjścia nie miałam - nie stać mnie na droższe buty...

na-tuska 3majcie się!!!

Olek dostał mniej syropu i znowu 2 pobudki w nocy - nie wiem o co chodzi ;/

hejka
na-tuska kciuki zaciśnięte!!!! mądrego masz synka :tak:
maks_olo kurcze wspolczuje nocki, a jak mlody sie przebudza to az tak zle jest ze tan syropek dajesz? mam nadzieje ze minie mu to!

U nas nocka oki, Miki jedna pobudka kolo 2, Starszaki to spią juz cale nocki;-)
Ja zjadłam sniadanko a jak Miki pojdzie spac za godzinke to zrobie wątróbke na obiad :-)

maks_olo moi rodzice wiedzą, że u nas to różnie z kasą i nie robią już prezentów dzieciakom w postaci zabawek czy innych duperelek, tylko dają kasę. Stąd mam na choćby buty Ecco, które mi się cholernie podobają. Choć nie powiem, mąż pracował w zeszłym tygodniu trzy dni, a zarobił dobrą miesięczną wypłatę w byłej firmie. Gdyby była pewność zleceń, to naprawdę ta własna działalność byłaby rewelacyjna. A tak, to jednego miesiąca zarobi super, a drugiego nic. Dlatego bardzo chciałabym, aby od stycznia wyszło tak, że pójdzie na etat, tylko na województwo mazowieckie.

na-tuska dzielna mama jesteś. Kciuki niezmiennie zaciśnięte.

Liza Twoje dzieciaki zjedzą wątróbkę???

Dzięki za podpowiedzi co do butów. Ja u siebie pod nosem mam taki sklep z różnymi rzeczami da dzieciaków i tu właśnie w zeszłym roku kupiłam Kacprowi buty na zimę. Pamiętam, że na biegiem leciałam po jakiekolwiek buty, bo dzieciak nie miał a spadł pierwszy śnieg. Kupiłam mu wtedy takie ocieplane na miśku, na dwa rzepy i dodatkowo na suwak. Takie byłam w stanie mu wcisnąć na nogę. I chyba w tym roku kupię mu takie same tylko większe, bo nie chce mi się jeździć i szukać. A w zasadzie przelatał w tamtych całą zimę i było ok.

Lizo Oluś dostaje syrop, bo potrafi obudzić się o pierwszej w nocy i nie chce spać, chce się bawić, włączać wszędzie światła - zacząć dzień....

Nickie u nas też pieniądze jako prezent, co nie zmienia faktu, ze wolę za to kupić: 2 pary butów, 2 swetry, 2 komplety: czapka, szalik, rękawiczki, kilka ciuchów z lumka niż 2 pary Ecco... jak mnie było stać to kupowałam, a teraz rozsądniej wydaje pieniądze. Takie buty za 60zł wcale nie muszą być gorsze od tych za 300zł - zresztą to się tyczy wszystkiego...
Właśnie takie wypłaty doprowadziły nas do długów... Jednego miesiąca wypłata 6000zł, a drugiego nic.... :/

Słońce świeci, a mnie się nie chce nic.... :(

Nickie nieee, dzieciaki maja na obiad rosołek i mięsko z kurczaka:-) choc Danielek wątróbke lubi ;-)
maks_olo kurcze to niewiem.... moze ma taki okres poprostu? wspolczuje :dry:

Ja buciki mam dla Hani (dostala), Danielek tez ma (dostal w paczce uzywane ale stan bd), Miki ma takie jesienne i zastanawiam sie czy bede miala za co kupic jakies mu... a jak nie to w jesennych bedzie chodzil z rajstopkami i skarpetą ;/ niewiem... ale moze po rodzinnym lub wyplacie cos upatrze tanszego...
Ale u mnie wieje:szok: sloneczko swieci ale az nie chce sie wychodzic z domu brrrr

Ostatnia edycja:
reklama
Maks_olo no właśnie jeśli się ma rodzinę, dzieci to nie można sobie pozwolić na taki sposób zarobku, żeby nie mieć stałych wypłat. Dlatego Daniel pracuje na swój rachunek, ale jednocześnie trzyma rękę na pulsie jeśli chodzi o etat, na który czeka. Mam nadzieję, że to wypali. A najlepiej byłoby gdyby mógł tą swoją działalność prowadzić dodatkowo - w soboty i niedziele, wolne dni, popołudniami itd. No ale to już byłoby chyba za dobrze.
Co do butów to mam parcie co do Ecco z takiego swojego kaprysu (tak, tak miewam miewam jak dziecko). One mi się zajebiście podobają. Wiem, że kupno butów dla dziecka za prawie 300 zł to przesada, zwłaszcza, że będą służyły pewnie jeden sezon no i ich nigdy nie kupiłam. No ale gdyby Kacpra noga w nie wchodziła, to może bym się skusiła. Zwłaszcza, że obkupiłam dzieciaki na zimę naprawdę za bezcen, a udało mi się kupić dobre jakościowo rzeczy. Moje dziecko rozwiązało problem drogich butów swoim wysokim podbiciem, więc dylematu już nie mam. Kupię takie, jak w zeszłym roku...

Liza no właśnie mój Kacper na sam widok wątróbki się krzywi i robi bleeeeeeee

Do góry