reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hejka

agabeta a ja normalnie otworzylam tamte zdjęcia:-) super :tak:
ciesze sie ze z dzidzia wsio oki:-)
na-tuska zazdroszcze wypadów po grzyby ;/ u nas jest susza, nic nie padało, no i w okolicy brak grzybów ;/ do tego M ciagle nie ma i czasu by pojechac na nie tez brak ;]
maks_olo u mnie Hania juz wycina,klei klejem i raczej rozumie o co z tym chodzi no aole ona juz 5 latek ma ;-) potrafi zajac sie malowaniem nawet godzine :tak: co do podziwiania malych dzieci to ja mam swoją trójke i kurcze tez az mi sie oczy swiecą jak widze takie malenstwo w wózeczku :tak: :-D
Nickie to dobrze ze sie odnalazł w przedszkolu:-) a ze na wycieczce mu sie nudzilo to trudno ;-) bedzie dobrze :tak:

No nocka oki, Starszaki bez pobudek jak zwykle, a Miki sie przebudzal po godzinie od przeniesienia go do łozeczka ;P ale jest oki.
Daniel rano wstał z charczeniem :-( decyzja padla ze do lekarza z nim pojade i tak zrobilam, zawiozłam Hanie do szkoly i z danielem pojechalam... dostal antybiotyk bo sie bez tego raczej by nie obylo bo juz sporo meczyl sie z kaszlem a teraz mu sie pogorszylo...
M pojechal do brata, a do pepsi dzis nie jedzie wiec wieczór spedzimy razem... : Ja przy tv a on bedzie odsypial nocki i to ze w dzien po nich spal tylko po 2-3h :-(

reklama
Hejka.Chłopaczyska śpią,jak wstaną to obiad,czekamy na R i jedziemy wszyscy na usg bioder Wiktora.No i moze uda się wkoncu złozyc wniosek o becikowe!Punkt składania podań jest na drugim końcu miasta i nigdy nie jest po drodze,zeby tam zajechać:/A że jedziemy do poradni właśnie w tamtym rejonie to może się akurat uda.Ostatnio spóźniliśmy się 5 min. tzn.nie my się spóźnilismy tylko Pani sobie zamknęła okienko i wcześniej sobie wyszła do domu:wściekła/y:Państwówka ehhh....

na-tuska-my już las dzis zaliczyliśmy tyle,ze bez grzybów.kubę coraz mniej cieszy siedzenie w wozku,więc mknę tym wózkiem między drzewami jak najszybciej,zeby był zadowolony i zebym nie musiała go wyciągać (lubi szybką jazdę chlopak:) )Ja tam do kwiatów nie gadam(bo ich nie mam:) ),ale za to często mruczę coś pod nosem sama do siebie jak jakis oszołom!
maks_olo-a te pyzy to takie na parze czy gotowane?te na parze to za dzieciaka uwielbiałam na słodko!!!mniaaaaam:)
Rrelaksuj się kochana przy tym reddsiku ile wlezie!!!!;-)
Liza-nie dość,że masz taką śliczną córę to jeszcze taka zdolna!piękne te jesienne prace!
agabeta-Gratulacje trzeciej córeczki!przepiękne te ozdoby!!!!sprzedawać to powinnaś!myślałaś o tym?
Nickie-spokojnie!Dopiero co Kacper przyzyczaił sie do chodzenia do przedszkola a już ma się pani słuchać?Powolutku-i na to przyjdzie czas;-)Zdrówka dla Asi!
Uciekam kochane-zajrzę wieczorem.Papa

Ostatnia edycja:
maks_olo u mnie Hania juz wycina,klei klejem i raczej rozumie o co z tym chodzi no aole ona juz 5 latek ma ;-) potrafi zajac sie malowaniem nawet godzine :tak:
Zdrówka dla Danielka!!!!
Maksio to też jak się zajmie malowaniem, klejeniem to nie ma dziecka przez godziny, no ale to rzadko... zawsze jesteśmy we trójkę, nikt nie weźmie Olka na spacer, więc Maksio ma mało takich możliwości. Dziś bawili się ciastoliną i nie było źle ;)

normlanie padłam pod stół :-D:-D:-D ale u nas wyglada podobnie :-D Emila je wszytsko łącznie z piaskiem, ślimakami nawet w lesie zabrał sie za żuczka gnojowniczka :baffled::szok::eek: na spacerze jest mega pilnowanie bo najfajniejsze są... kupy :confused: takze jesli chodzi o nia to poczekam sobie jeszcze długo :-D
U nas hitem są jeszcze ptasie kupy i papierosy :p bleeee

Magdo Pyzy gotowane :) z mięsem :) parzonych nigdy nie jadłam...

Ostatnia edycja:
Hejka:)Na usg wszystko ok-bioderka ma mój synuś jak ta lala:)Becikowego znowu nie złożyliśmy,bo R za późno po nas przyjechał.W przychodni byliśmy po 17 a okienko Pani ma do 16:/Także wręczyłam mojemu szanownemu małzonkowi potrzebne papiery i ma do konca tyg.to załatwic!Niech wyjdzie pare min wczesniej z pracy i tam podjedzie.Bez przesady!No!;-)
maks_olo-pyzy na parze to takie buły na ciepło drożdzowe.niektórzy mówia na nie pampuchy czy jakos tak:confused:My w domu akurat jedlismy na słodko(z sosem jogurtowym),ale niektorzy jedzą z mięsnym,grzybowym itd
na_tuska-to ja odwrotnie.nie zbieram,przyrządzać nie umiem,kompletnie sie nie znam na grzybach,ale bardzo je lubie.ale to od niedawna,jeszcze 4-5 lat temu bym ich nie ruszyła.chyba się starzeję:/to tak jak z karpiem i flakami:)
Liza-zdrówka dla Danielka!No i miłego wieczorka z mężulkiem:)

Hehe Wy piszecie o "pasjach"Waszych dzieci w postaci ulicznych pecików a mój po prostu zakochał się w szczotce do WC!Nosz kuźwa jakby nie miał w czym!szału dostaje ,ze nie może jej dotknąć-pewnie dlatego jej tak pragnie:-)
Dobranoc kochaniutkie!

Magda dokładnie szczotka do wc rulez!

zaraz mnie szlag trafi bo Milena jeszcze nie śpi a ja mam mnóstwo rzeczy do zrobienia w domu i kiedy???? poza tym tak się walnęłam w nogę że paluch mam cały spuchnięty i purpurowy, :/ a boli jak cholera, mam nadzieję że to tylko obtłuczenie a nie złamanie :/

Hej
magda hahahah moich dzieciakow takie rzeczy na szczescie nie pociągaja ;-) :-D

U nas pada....:-) ale to dobrze bo byla susza prawie 2 mies! :no:
Z Danielkiem chyba lepiej... zobaczymy dalej jak bedzie

Witam laseczki,jak samopoczucie?Magda u mnie Kornelke ciagnie do pokarmu mojego psiaczka,jak tylko znikne jej z oczu to zaraz cały pokarm sary ląduje we wodzie:)A co do tych ozdóbek to nie zastanawiałam sie nad tym,bo wątpie aby ktoś był zainteresowany kupnem.
Liza jak Danielek juz lepiej?
Julusia jak tam palec?moje dziewczyny też wczoraj pózno poszły spać,Martyna robiła projekt moja idealna szkoła,o 21 sobie przypomniała,że to na dzis ma być:wściekła/y:i siedzieliśmy do 1 w nocy nad tym.A Kornelia chyba wyczuła,sprawe i do 24 urządzała sobie zabawy w łóżeczku,no a dzis od 7 rana juz na nogach,czasem sie zastanawiam skąd te dzieci biora tyle energi.

Hej,
Kurcze mi ostatnio na placu zabaw zwróciła na to uwagę koleżanka. Jej roczny synek zbierał i brał do buzi wszystko, co możliwe. Ona patrzy na Aśkę i mnie zapytała, czemu ona nie zbiera. I dopiero zwróciłam na to uwagę, że rzeczywiście Aśka niczego nie zbiera z ziemi. No jak znalazła plastikowego zwierzaczka to spróbowała, czasem kasztana, ale raczej nie bierze nic do buzi.
Za to Kacpra ulubionym znaleziskiem były pety. Oj jak mnie to wkurzało.

agabeta Wy to artystyczne dusze dziewczyny jesteście. Zawsze podziwiam i zazdroszczę, bo ja lewa jestem do takich prac.

julisiu ja wiem, że człowiek sam ze sobą to najchętniej w ogóle by lekarza nie odwiedzał, ale może warto iść z tym palcem. Może coś złamałaś?

Liza zdrówka dla Danielka. Uwielbiam to imię i mój syn miał tak się nazywać, no ale mąż Daniel się trafił, a nie chciałam robić Daniela juniora.

magda oj nie pomagasz mi w tej diecie. Uwielbiam takie drożdżowe wynalazki, a na słodko to już bym wpadła po uszy.

Aśka zinhalowana, śpi. Daniel robi porządki w garażu. Stawianie szlabanu musi poczekać, bo wspólnota czegoś tam nie dogadała z innymi wspólnotami. Szkoda, bo jeśli zrezygnują to przepadnie parę złotych.
Nie jest kolorowo, niestety. Widzę, że mój mąż zaczyna się dołować. On nie lubi nie mieć co robić.

Uciekam kobitki pić kawkę i robić dalszą część porządków, bo do urodzin Aśki zostało parę dni.

Miłego dnia.

reklama
Hej! Spacer zaliczony, gołąbki zjedzone ;)
i padło postanowienie - kupuję Młodemu szelki do chodzenia!!! Zawsze byłam temu przeciwna - dziwiłam się, ze nie można nauczyć dziecka grzecznego chodzenia za rączkę, no a jednak nie można... :zawstydzona/y: Dzisiejszy spacer skończył się tak, że Maks siedział w wózku, a ja z ręką wyciągniętą do ziemi trzymałam Olka na siłę, a on wył :wściekła/y: pewnie będę na językach wielu, ale wylane mam.. ważniejsze, żeby Młody nie wybiegł mi na ulicę, co już raz miało miejsce... :angry:
I znalazłam fajne zdjęcie w necie ;)

Hehe Wy piszecie o "pasjach"Waszych dzieci w postaci ulicznych pecików a mój po prostu zakochał się w szczotce do WC!Nosz kuźwa jakby nie miał w czym!szału dostaje ,ze nie może jej dotknąć-pewnie dlatego jej tak pragnie:-)
Pampuch nigdy nie jadłam :-p
O tak! Szczotka to WC też rewelacja. No i jeszcze pumeks :-D

najlepsze jest to ze uwielbiam zbierac,kocham ten zapach, oge je przyzadzac ale do ust nie wezmę - nienawidzę grzybów :-D
hehehe leżę pod stołem :rofl2:

a co do niedzieli... idziemy na Wybory?

Ostatnia edycja:
Do góry