reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Hej.Dzis Kuba pobił swoj własny rekord:spiewajac jakies dziwne piesni zarzadził pobudke o 4:20 i nadal nie spi!!!!!!nie mowiac o tym,ze po 2 uspiłam wiktora,bo tez nie bardzo mial na to ochote.ZWARIOWAC MOZNA!!!!!!jak tak dalej bedzie to przysiegam,ze skoncze w wariatkowie:tak:
Nickie-mozemy sobie przybic "5" z tym brakiem snu.nie chce Ci nic radzic w sprawie KP,bo jak wiesz calkiem inaczej do tego podchodze,ale wspomne Ci o mojej kolezance.strasznie ciezko jej bylo odstawic corke od piersi.mała miala 14 m-cy,nie chciala pic butli itd.kompletnie nie wychodzilo im odstawienie,bo mama miala jakas wewn.bariere mimo tego,ze wiedziala,ze to najwyzszy czas.zadne metody nie dzialaly.w koncu lekarz jej poradzil wziecie leku na zahamowanie laktacji,po ktorym juz dziecka nie mozna przystawic.łyknela wiec tabletke i juz nie bylo odwrotu.o dziwo okazalo ie,ze mała przyjela to calkiem spokojnie-duzo łatwiej niz jej mama,ktora beczala przez to kilka dni:)

Liza-miłego wyjazdu!!!odpocznij tam sobie kobitko:
)

reklama
Liza pewnie, że jedź. Rozumiem, że z dzieciaczkami?

magda no to niezłą nockę miałaś. Z tym odstawieniem to pewnie też tak będzie, że to ja będę bardziej płakać, że już dziecko mamusi nie potrzebuje. Nie chciałam tego długo przyznać, ale tworzy się taką wyjątkową więź z cycowym dzieckiem. Może ma wpływ na to fakt, że mamusia jest niezbędna do wielu czynności. Przypomnijcie mi te słowa, jak będę narzekać, że nigdzie wyjść nie mogę...

Idę uśpić małą marudę. Do napisania

Nickie tak z dziecmi jade...
Co do karmienia, wiem ze to ciezkie, ja mialam moralniaka przez tydzien ze przestalam karmic a mlody mial juz przeciez ponad rok... ale teraz juz jest oki i najwaniejsze ze nocki super z jedna pobudką.. mam nadzieje ze u siostry bedzie tak samo i ze nic mu sie nie odmieni.... :no: bo tego troszke sie boje......
magda wspolczuje zarwanej nocki.....

Lece obiad szykowac poki mlody spi a starszaki w piasku siedza.....
i jeszcze czeka mnie pakowanie.... ehhhhhhhhh

Ostatnia edycja:
Na-tuska ale Wam zazdroszczę tego słoneczka u nas ciągle deszcz :baffled: mam już serdecznie dość podawali że od środy i u nas ma się poprawić mam nadzieję bo szału dostanę z tymi moimi dziewczynami. wyspaceruj się za nas też ;-)

Magda współczuję serdecznie nocki, dobrej i mocnej kawki się napij i jak się uda (wiem ze to bardzo cięzko) to też prześpij się jak będzie dwójeczka spała, trzymam kciuki by się udało&&&& śliczne zdjęcia Kubuś jest boski i ja tam dziewczynki w nim nie widzę tylko milusiego chłopaczka, a Wituś taki słodziudki :-)

Liza miłego wypoczynku u siostry zawsze to jakaś rozrywka, a jak jeszcze do tego po powrocie pomalowany pokoik zastaniecie to już w ogóle bomba.

Nickie też nie zazdroszczę nocki, a ile jeszcze planujesz karmić piersią? mądra i dobrze wychowana ta Weronika, cieszę się że udało się trafić z prezentem bo to rzeczywiście zawsze wielkie wyzwanie.

pomimo paskudnej pogody mieliśmy bardzo udany weekendzik. całą sobotę siedzieliśmy na tarasie pod daszkiem u rodziców bo ciągle mżawka była, a w przerwach dziewczyny - Mili i moje siostrzenice, 4letnia Zuzia i 6Emilka biegały po ogrodzie i chyba z 10 razy ją przebierałam bo po każdym takim biegu to była calusia mokra. a w niedzielę najpierw rodzinny obiadek a później pojechaliśmy do znajomych i tam Mili szalała a 3letnia Hania która nas zaprosiła obserwowała jak nasz szogun przewraca jej pokój do góry nogami ;-) po takim dniu pełnym atrakcji laski pięknie przespały nockę z małymi przerwami na karmienie i Liza wstała o 7 a Mili o 9 więc dzisiaj nie narzekam na brak snu :-)
ale dziś znowu leje i ze spacerkiem kiepsko.

Hej,
U nas dziś też słoneczko cały dzień było. Nawet spiekłam się trochę niespodziewanie, a że ja blada i piegowata, to szybko mnie wzięło. Dziś ruszyłam z Aśką do koleżanki, która ma 14-miesięcznego synka. Dzieciaki się pobawiły, mamusie pogadały, ponarzekały, pośmiały się. Także udany dzień, tylko nogi mnie bolą, bo ponad 5 godzin spacerowania. Odkąd jest Daniel w domu, to się rozleniwiłam. Zdarzało mi się i podwójnym tyle spacerować, a dziś z pojedynczym i zmęczona...

na-tuska ten rowerek to świetny pomysł, bardzo mi się podoba. Planuję ten zakup, jak tylko Aśka będzie gotowa.

Julisiu chciałabym karmić do roku, ale patrząc na Aśkę, to chyba zejdzie nam się dłużej.

Kochane, siedzę przed komputerem, bo obok znowu imprezka i łapię doła i nerwa. Staram się nie denerwować, bo znowu do północy nie zasnę, ale się nie da. Cholera jasna by to wzięła. Jutro będzie rozmowa z szanownym zarządem wspólnoty, bo tak się nie da mieszkać. Jeszcze na złość dudni akurat między 20 a 21 kiedy usypiamy dzieciaki.

reklama
Jestem.
Wyjazd narazie pod znakiem zapytania, bo Olivka wróciła po tygodniu od ojca swojego i ma jakies krostki, a do lekarza jutro dopiero idą, wiec czekamy nadecyzje lekarza co to i czy zaraźliwe... :dry:

Pogoda super!
Choc przed chwila przelotnie popadało, ale tak to w sloneczku jest bossko :)
Julisia fajny weekend:)
Nickie wiesz co wazne jest nastawienie, jak chcesz do roku to rób wszystko by tak wyszlo. ile razy dziennie teraz mloda pije cycusia?

Do góry