reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

my już po spacerku i po obiadku ... dziewczynki śpią :tak:

Nickie, oby Kacper ładnie zniósł szczepienie !!!
Magda, gratulacje dla Kubusia !!!
a jeśli chodzi o ciuchy, to uwierz, że szybko znudziłyby Ci się różowe kreacje !!! ja już mam dość wszechobecnego różu ... ale bardzo dużo ubranek dziewczynki dostały w prezencie, więc nie narzekam ... najgorsze jest to, że jak znajdę coś ślicznego w innym kolorze, to potem nie ma tego z czym zestawić, bo 90% szafy różowe :dry:
Agata, mam nadzieję, że u Was bunt na drzemki jest chwilowy !!! ja drżę na samą myśl, że Zuzu może przestać sypiać w dzień :shocked2: na szczęście na razie się nie zanosi, bo ciągle jeszcze potrzebuje min. 2-3 godz w ciągu dnia ...

my też powoli uczymy się chodzić na nóżkach, ale tylko za rączkę i tylko na chodnikach odgrodzonych szerokim pasem zieleni ... i oczywiście w parkach :tak:
różnie z tym bywa, bo np. dzisiaj Zuzu szła pięknie, a w weekend strasznie się wyrywała ...
o puszczeniu w sklepie nawet nie myślę, bo to byłaby jedna wielka masakra ... poza tym bałabym się, że gdzieś mi się zawieruszy ...
Rusałka, zdrówka dla Mateuszka !!!

reklama
Agacior-nareszcie jakies foty!!!a gdzie mamusia na nich sie pytam sie????!!widac,ze Dominik to bajerant bedzie a Roksanka to prawdziwa pieknosc!:)zamawiam ja dla któregos syna-bedzie mogła sobie wybrac
wink2.gif

rusałka-duzo,duzo zdrowka dla synka!!!oby jak najszybciej mu to przeszlo.tez mielismy przygode z gronkowcem,ale w nosie.
JoL-z tym rozem to rzeczywiscie masz racje.az bije po oczach nim w sklepach,ale prawda jest taka,ze dla dziewczynek jest wiekszy.
na-tuska-my tez mamy taki dekoder.fajna sprawa!kuba jakos zapuscił nagrywanie swoich bajek i zapchał cała`pamiec.ja nie wiedzac o tym dziwiłam sie czemu sie moj serial nie nagrywa:/
Nickie-daj znac jak mały zniosł szczepienie!trzymam kciukasy!

Wy juz po spacerkach a u nas tak leje,ze strach wyjsc! na 17 jedziemy z małym na usg bioderek.chcielimy wziac ze soba kube,ale jak nie przestanie padac to chyba zotanie w domu z kolezanka albo ktores z nas pojedzie samo z małym.

magda bo mi nikt nie robi zdiec i mam tylko jakies stare nieaktualne, a jak juz jakies cykna to wstyd tu wkleic hehe, jak cos to moja roksane z twoim starszym synkiem spikniemy, bo z wiktorkiem za duza roznica wieku hehehe daj znac czy ok na usg!:-)

JoL jezuniu ja tez mam nadzieje ze ten jej bunt to chwilowy bo ja nie wiem jak to bylo by ! a twoja zuzu pieknie spi dlugo , moja to maksymalnie 1,5h tkze zazdroszcze;-)

Ostatnia edycja:
Jestem i ja.
Podczytuje was :zawstydzona/y:
Brak weny na pisanie co u nas bo u nas ciagle to samo....
agata swietne zdjęcia dzieci.

Miki mi juz śmiga pieknie, a niedawno butelka rozciol sobie warge... byla bez korka i bawil sie nią i nagle sie wkurzyl i ją tak rekoma niby odrzucil i ona odbila i mu w warge, i krew sie polała ehhh :] dzieci....
magda jak po usg? kurcze ja mialam dzis dzwonic i zapisac Mikolaja na usg bo juz chodzi i zapomnialam:p wrrrr

Witam

Przez te durne burze wczoraj od popołudnia netu nie miałam :wściekła/y:, no ale dzisiaj po 17 Pan naprawił :tak:

Znowu mnie nie będzie kilka dni. Jadę z moją mamą do taty na działeczkę na weekend :tak:

maks_olo i jak te wyniki męża??

na-tuska ja to teraz nie wiem po co mi wózek, tym bardziej bliźniak :szok:

Liza moja Justysia ostatnio rozbiła czoło o asfalt :-(, ale na szczęście krew nie leciała

magda gratki dla Kuby :tak:, pewnie nie długo będzie śmigać sam :-)

Nickie jak szczepienie??

rusałka zdrówka dla Mateuszka i oby Kamilka się nie zaraziła :no:

agata nauczy się chodzić przy wózku, moja Natalka zrobiła mi raz taki numer, ale tak się wydarłam że zaraz podała rękę. A teraz jak przechodzimy przez ulicę, to sama do mnie podchodzi i mówi "Daj mam rękę" :tak:

Zdjęcia super :-)

JoL a ja tam wagi do kolorów nie przywiązuję, nawet czasami ludzie się pytają czy Justysia to chłopiec bo chodzi np w szarych lub brązowych spodniach.

Przepraszam jak o kimś zapomniałam ale ja tak z doskoku :-D

A i z moim kręgosłupem lepiej. W nocy się wymęczyłam, bolało, że mąż na pogotowie chciał wieść, ale przeszło odpukać :tak:.

Mojej mamie robią jutro biopsję w szpitalu - trzymajcie kciuki :tak:

Hej! Dziś tak na szybko. Cały dzień w Gdańsku i człowiek ma dość :/ Ja oddałam krew, a A był u neurochirurga. Konieczny jest rezonans magnetyczny, ćwiczenia, masaże.... krótko mówiąc – sasakra...

Agato czekam na info o technikach teściowej ;)
umarłam ze śmiechu czytając o pomadce – z Maksem mam to samo :p
co do spacerów – Oluś w wózku, a Maks grzecznie idzie trzymając się wózka, bądź śmiga przede mną na rowerze. Nie ucieka, słucha. W sklepie nie ściąga z półek. Jak mu się coś spodoba, to pyta czy może i grzecznie sobie daje wytłumaczyć. Ale Kochana – on jest rok starszy od Roksanki. Ona jest w wieku Olka, a on też niepokorny. Jak idę z nim samym, to go opanuje, ale żeby iść sama z dwójką za rączki, to tylko raz na krótko się odważyłam... W sklepie wsadzam obu do kosza na zakupy :p
Maks zaczął grzecznie chodzić za rączkę, jak skończył 2,5roku – chyba w przedszkolu go przekonali ;)
fotki są prześliczne – najbardziej podoba mi się w baseniku ;)

Julisiu ja mam chłopców, a walka o ubrania też jest ;)

na-tuska gratuluję dekodera i kasy za samochód ;)

JoL cieszę się, że sobie świetnie radzicie :)

magdo 3mam kciuki, aby nocki się poprawiły!
Ja natomiast muszę wszystko wyjaśnić słownie, bo wtedy siedzi mi w głowie ;)
zgadzam się, ze dla dziewczynek jest dużo więcej ubranek, ale szczerze powiedziawszy mi się wiele nie podoba – za pstrokate, za bardzo udziwnione... dla chłopaków więcej mi się podoba
gratulacje dla Kubusia!!! mój 3 syn będzie miał tak na imię ;)
jak USG?

Nickie jak szczepienie?
Mnie też żal ściska i płacze oglądając takie rzeczy, ale wolę być świadoma co się dzieje dookoła...

rusałko bardzo współczuję i trzymam kciuki za Mateuszka!!! i za Kamilkę, aby nie złapała!!!!
śpisz z Małą w jednym łóżku?
Zgadzam się z Tobą w 100%, co do pieniędzy...

Lizo ucałuj Mikołaja!!!! oby tak nie dzikował ;)

Emilio trzymam kciuki za Mamę!!!! Mój brat miał 3 biopsję, mnie też pewnie to czeka...
cieszę się, ze z kręgosłupem lepiej :)

Teraz winko i spać!!!! :)

reklama
na poczatku dziewczynki dzieki za wszystkie odpowiedzi!!!!

na-tuska matko swieta jakie my mamy podobne dzieci, heheh moja ostatnio obudzila sie o 6. o do 22,30 byla tak aktywna jakby kawy sie nazlopala, ja padalam na twarz, a ona do mnie z tekstem podkreslam o 22,00 mama idziemy na spacerek??????? no kuswa myslalam ze padne sama nie wiem czy ze smiechu czy z rozpaczy!a tak jak opisujesz sytuacje ze spaceru to naprawde musialo super wygladac!zachowla sie jak przystalo na prawdziwego starszego brata!!!!! ojj super naprawde

Emilia1983 trzymam moooocno kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maks_olo ojjjj techniki mojej tesciowej przyprawiaja mnie o zwis wszystkiego, np. kiedy \s mio powiedziala ze dzieci po kapieli powinny byc nacierane spirytusem (se mysle no oki stary sposob znany od lat) ale jak mi wywalila ze dziecku trza posmarowac pod nosem spirytusem zeby lepiej spalo to mi cycki z wrazenia opadly!!!!!raz roksanie to zrobila opierdzielilam ja, obrazila sie na miesiac(tylko) nstepnym powodem i glownym przez ktorego roksana nie przebywa u babci to fakt ze babcia jest ostro walnieta w czoło, i lubi dzieciom dac sprobowac rozne procetowe napojie,no sory alkohol nie jest dla dzieci(czasami sie zastanawiam czy ona ma dobrze poukładane pod czapką)!!!! ostatnio mi powiedziala zebym na lyso roksane zgolila bo ma ''liche włosy'',albo jak roksana miala 4 miesiace i nie chciala jesc mleka wziela mnie na bok i powiedziala ''sluchaj ja w rodzinie kiedys tez taki przypadek mialam, nagotuj jej zurku wlej w butelke, tydzien poje zateskni za mlekiem, u nas tak bylo''... ehhh pisaa bym do polnocy mowie ci!!!!!!!!!!!!!!! a odnosnie tego samodzielnego chodzenia i zakupow, tak sobie mysle ze w sumie masz racje maks jest starszy a rok to kolosalna roznica, niec musze czekac i wierzyc ze zmadrzenje to moje dziewuszysko heheh maks _olo daj troche tego winka!!!!!:-)

Do góry