reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

maks_olo gratuluję zakupu działeczki. U nas niby moi rodzice mają działkę i Daniela ojciec ma ale.....
Z moją mamą nie jestem w stanie wytrzymać godziny, a co dopiero dnia. Jak jedziemy do teścia, to zabieramy ze sobą Daniela babcię. No bo ona ma 83 lata, siedzi sama w domu i jej żal. Tylko, że babcia jest bardzo mobilna i szlag mnie trafia, kiedy uczę Kacpra, że nie wilno zbliżać się do dołu (który jest na działce), a ona co??? Bierze dziecko za rączkę i z nim schodzi. Potem dzieciak cały pocięty przez meszki i komary. Albo zabiera go na sąsiednią działkę, żeby obejrzał sobie, jak Pani kosi trawę. Tylko potem, jak niedopilnuję, to KAcperek poleci tam sam i może stać się nieszczęście. Są zasady: nie wychodzimy poza działkę, nie wchodzimy do dołu, ani do piwnicy - bo schody strome. Tylko, że babcia ma to w dupie, a na koniec i tak to ja jestem ta zła. Więc tam też nie lubię jeździć, no chyba, że bez babci.

agata ale przystojniaczek!!!!! I widać, że mu wygodnie w tym stroju, bo cały uśmiechnięty.

reklama
Hej dziewuszki.Mój Kuba nadal nie śpi(wstał przed 6)-bez komentarza....No wlaśnie coś się Julisia nie udziela-może ja po tym KTG zostawili?
agata-JAKI PRZYSTOJNIAK!!!zaj....ste są te kaszkiety.mój miał podobny zetsaw.teraz trzymam go dla młodszego.mam nadzieje,że w przyszłosci nie będzie miał do mnie pretensji,ze w dniu swego chrztu wyglądał tak samo jak starszy brat:)
max_olo-a kupiliście tą samą działkę,o której pisałaś wcześniej czy inna znaleźliście?my byc może w nast.roku też się pokusimy na taki dobytek.
nikolajda-to Ci się szykuje mała krawcowa albo projektantka mody:)ciesz się-będziesz miała w przyszłości pożytek:)ja tam mam nadzieję,że jeden z mym synów zostanie fryzjerem co by mamusię uszcześliwiał:)
nickie-ja też lubiłam step.a fioła totalnego miałam na punkcie spinningu.i także 5-6 razy w tygodniu się tam meldowałam na 2godz.Boże jaka ja miałam wtedy figurę!aż mi się ryczeć chce jak ogladam zdjęcia z tamtego okresu!ja mam rodzinną tendencję do tycia.muszę się bardzio napracowac,zeby schudnąć a jak już się uda to jeszcze bardziej muszę sie wtedy pilnować.2-3 dni folgowania i już "puchnę".ehh-szkoda gadać:(
Spadam się trochę ogarnąć,bo na 15 do mamy na prozony obiadek jedziemy (z okazji moich imienin mi urządzą ucztę:-)) a później z M do galerii wybrać sobie prezent od niego;-)do wieczorka dziołchy!!!!:)

Hej...
Dziekuje wam za wspacie, nie tylko psychiczne...

Niestety u mnie dzieciaczki chore... Jestem załamana... Ehhh... :sad:
Ciagle cos....:/
M pojechal do swojej mamy zlozyc zyczenia na dzien matki a ja zostalam z ferajna w domu... Hania spala i wstala dopiero, wczesniej miala goraczke , bylam u brata na komunii ze starszakami by odpoczac od mikiego chwilke, M z nim zostal w sumie od 10 do 14;45., brat powiedzial ze mimo braku kasy mam byc wiec pojechalam bo to w sumie 7km, ale i tak szybko wrocilam przez stan zdrowotny dzieciakow.. :(

Jedyne co mnie pocieza to to ze Miki spi u siebie w lozeczku kilka nocy juz... tylko nad ranem zaczol go kaszel meczyc i zobaczylam ze ma goraczke to wzielam go do nas... Ehhh... :-(
Staram sie wmawiac ze bedzie dobrze, ale wszystko jakos idzie nie w ta strone...:wściekła/y::no::sad:

Witam

Moje dzieci już dawno śpią. A Natalia to nawet zasnęła o 18 :cool2:, no ale wczoraj grilla mieliśmy, nie spała dzisiaj i wczoraj w dzień i do tego poszła spać gdzieś po 21 wczoraj, to i padnięta dzisiaj. Justysia zasnęła przed 20, także spokojny wieczór miałam :-)

Jutro idę na spotkanie z Klubu Aktywnych Mam :tak:, ale się cieszę. Oczywiście dzieciaczki zabieram ze sobą :-)

maks_olo wy kupiliście taką działkę na ogródkach działkowych??
Depilatora używam :tak:, mnie tam jakoś nie boli szczególnie :cool2:

magda dla mnie to wcale nie już, że chodzi. Natalka zaczęła jak miała nie całe 8 miesięcy. A jak była w wieku Justysi to już śmigała na dworze, że hoho :-D

Liza jeju jakie to prawo w Polsce jest beznadziejne. Trzymam kciuki za szybką poprawę sytuacji :tak:

Nickie nieźle mąż schudł :szok:. Nie wiem jak wyglądasz, ale nie każdy może być szczupły. Ja mam tyłek spory i nie da rady schudnąć. Ale po woli przestaje się tym przejmować. Ubieram się tak, by widać tego nie było

agata ale przystojniacha w tym stroju ;-)

Julisia urodziłaś??

Emilia gratulacje dla Justynki!!! zdolna dziewczynka! i powodzenia tobie zyczę w bieganiu za dwójeczkę ;-)

magda ja tez wczoraj wieczorem miałam dzień sprzątania, łącznie z szorowaniem podłogi na kolanach z nadzieją że coś się ruszy ale nic :sorry: a dzisiaj znowu podłogi do mopa się nadają - never ending story:no:

Nickie powodzenia w załatwianiu działalności! z pewnością wszystko się uda a i biznes szybko się rozkręci &&&&

maks_olo no proszę kolejny "posiadacz ziemski" nam się pojawił ;-) fajnie z tą działeczką, jeszcze zrobicie tak jak chcecie i mały raj na ziemi do szaleństw dla chłopaków!!! ekstra!

agata ale przystojniak! czaderski jest ten strój!

Liza zdrówka dla całej rodzinki i żeby jak najszybciej wszystko się poukładało &&&&

niestety nic się jeszcze nie ruszyło, ciągle w dwupaku, we wtorek mam się zgłosić do szpitala i zobaczymy co wymodzą :confused2:

wczoraj cały dzień zabiegani, a wieczorem jeszcze pokłóciłam się z mężem więc nie miałam siły, ani humoru zaglądać :-( ale dzisiaj jest już dobrze. kupiliśmy nowy dywan do pokoju żeby dziecko miało więcej wygodnej przestrzeni do zabawy bo nie mogłam patrzeć jak siadała na panelach :sorry: takze trochę przemeblowaliśmy pokój jest teraz super plac zabawowy :-) poza tym na nocy zabawek kupiliśmy małej taką dosć sporawą ciężarówkę/wywrotkę i dziewczyna oszalała na jej punkcie :-D układa wszystko na pakę, miśki, ludziki duplo wsadza za kierownicę i oczywiście sama tez do niej wsiada :-D po prostu boska jest

dobra lecę jeszcze ogarnąć kuchnię po kolacji a wy trzymajcie kciuki żeby w końcu ruszyło!

Ostatnia edycja:
witajcie

jakos nie mam weny by pisac

maks_olo gratuluje dzialeczki:-) teraz to wlasna hodowla pelna para i grill co tydzien;-)

Julisia
jak tam szkrab wyszedl?;-)

na-tuska o jak ladnie

Liza
zdrowia dla dzieciaczkow

magda mieszkam na poludniu, czesto mam cieplej tu niz w rodzinnym Sopocie

Witam ...

nadrobiłam po łebkach, więc z góry przepraszam ...

Julisia, &&& żeby ruszyło !!! i współczuję chłopa na diecie ... rzeczywiście jego marudzenie, to ostatnia rzecz, jakiej teraz potrzebujesz !!!

u mnie po piątkowej wizycie dobre wieści :tak: szyjka krótka, miękka i rozwarcie na 2 palce :-) to oczywiście nic nie znaczy, ale jutro idę do ginki na dyżur na KTG i badanie i jeśli rozwarcie się powiększyło, to jest szansa, że wrócę już z małą ...
a jeśli nie, to max za tydzień :tak:

Liza, zdrówka dla dzieciaczków !!! i mocne &&& żeby M jak najszybciej dostał umowę i sytuacja się poprawiła :tak:
Maks_olo, gratuluję zakupu działki !!! i straaaasznie zazdroszczę !!!
co do Duplo, to już prawie kupiliśmy ... ale zaczęłam się zastanawiać, czy na razie nie lepiej drewniane :confused: ... nie ma to jak zdecydowanie baby w ciąży :-D
na-tuska, mi sie jedno zdjęcie pokazuje :tak: kawał dobrej roboty odwaliliście i teraz macie super miejsce na odpoczynek i zabawę ...

reklama
Hej! Ale upał!!!! Mąż dziś 4 godziny kopał na działce i plecy spalone...
Wczoraj był pod naszymi oknami festyn strażacki. Maksia oczywiście z wozu nie można było ściągnąć ;)
Dziś byłam u chirurga, dostałam skierowanie na USG łydki...
Nie wiem czy wiecie, ale w reserved jest promocja – 30% z kodem promocyjnym. Do jutra. Ja kupiłam chłopcom wiatrówki za 40pln i swetry :)

agato Młody wygląda prześlicznie :)
działeczka była kupiona głównie z myślą o chłopcach, ale nie mówię, że o nas też nie myślałam ;)
co do ducana, to ja nie jestem przekonana do jego plusów. Nie wątpię, ze ludzi chudną itd., ale tak naprawdę to nie jest udowodnione, jak naprawdę odbija się ona na organizmie....

Nickie jak ja Cię rozumiem!!! Ludzie nie rozumieją, że zasady dla dziecka powinny być nigdy nie naginane... Oluś też zwiewa na inne działki ;) Co do zasad – uwielbiam jak raz na ruski rok przyjeżdża Teściowa i zaraz słodycze dla chłopaków i muszę ją zawsze z****ć, że nie ma słodyczy, póki nie zjedzą obiadu.... "no ale jak - przecież babcia przyjechała..." :wściekła/y:

magdo – moi chłopcy w dni chrztu w tym samy kubraczku byli ;) (fotki) chyba się nie obrażą ;)
działka, to ta sama o której pisaliśmy, bo zauroczyła nas ;) jest na końcu, więc ludzie tamtędy nie przechodzą, domek jest porządny, fajne drzewka...
najlepszego z okazji imienin! Ja miałam imieniny w dzień matki ;)

Liza współczuję choroby dzieciaczków. Mam nadzieję, ze choć trochę Ci ulżymy i pomożemy...

Emilio jak tam na spotkaniu?
Działka na ogródkach działkowych. Zawsze o tym marzyłam, ale nigdy zapału nie było, bo mieliśmy te ziemię w Semlinie i bez sensu dwie, ale teraz jak sprzedaliśmy, to działka jak znalazł :D
Zgadzam się z Tobą, ze nie każdy może być szczupły, a raczej, że niektóre części ciała nie są w stanie zeszczupleć... ja mam grube uda i choćbym nie wiem ile ważyła uda zawsze będą nie pasowały do reszty... a najgorzej wkurza, że w tyłku rozmiar 38, a u góry 36 albo i 34... no i kup tu sukienkę!!!!

Julisiu już się nie mogę doczekać nowego forumowicza ;) 3mam kciuki :)

na-tusko ta działka jest jakieś 6 km od domu, dla mnie to pikuś, ale Maksio nie da rady na nogach tyle... autobus też jeździ, ale jeszcze kawałek zostaje do przejścia, więc jak na razie autem jeździmy.
super sobie to wszystko zrobiliście :) a domek nie do poznania ;)
Na fotkach nasza działka, mam nadzieję, że za jakiś czas będzie piękniej :)
jak na razie też nic tam nie kupiliśmy – kanapa i dywan będzie z domu, stół mamy od sąsiadów ;) jakoś będzie :)

livastrid do hodowli zapału nie mam – jak na razie sama trawka będzie rosła, ale grill jak najbardziej :D

JoL mamy klocki drewniane i duplo – bawią się jednymi i drugimi, ale duplo starczą na dłużej
w ogóle obaj są zachwyceni farmą :)
Na fotce Oluś konstruktor :)

Do góry