reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Witam

Ja na razie melduję, że żyję :tak:. Dziewczyny śpią, a ja zabieram się za siebie. Muszę zrobić paznokcie u nóg i rąk, wydepilować nogi i w ogóle zadbać o siebie :tak:

Czytałam, ale później poodpisuje

maks_olo PW napisałam :-)

reklama
rusałka 29 super, że Wam tak te zęby bezproblemowo wychodzą :tak:

magda2591 no tak to już jest na końcówce, że wszystko boli :confused2:. Ja też jęczałam, do tego miałam bóle biodra, że jak mnie złapało to ruszyć się z bólu nie mogłam :-(

Liza trzymaj się, będzie dobrze :tak:. A bierzecie jakieś pieniążki z MOPSu?? Może oni pomogą??

Nickie niestety i u nas meszki są :wściekła/y:, nawet na placu zabaw. I co najgorsze, jest ich coraz więcej :angry:

agata1985 też miałam bezsenność w ciąży :sorry:, i w pierwszej i w drugiej. Przeszło od razu po porodzie :rofl2:

na-tuska :-D:-D:-D ale ktoś pomysłowy z tym listem :cool:
Ile osób będzie na roczku??

Julisia a ja myślałam, że może Cię już zostawią w szpitalu lub pod Oxy podepną :confused2:

maks_olo haha mówisz ciasta wolał :-D:-D:-D. Ja jak znajdę zdjęcia to wstawię kilka naszej :tak:

Doczytałam dokładniej :-)

U mnie problemów nie ma z wyjściami. My raczej się nigdzie nie ruszamy, no chyba, że z dziećmi. Raczej odpada by się nimi ktoś zajął na dłużej. Moi rodzice pracują, teściowie daleko (znaczy 25 km ale dla nich to szmat drogi :crazy:)

Choć nie powiem, moi rodzice bardzo się starają :tak:, np wczoraj przyjechali do mnie o 18 na plac zabaw. Kupili Natalce pełno soczków w kartonikach, Justysi kaszki mleczno ryżowe, a Danielowi kawę. I tak prawie za każdym razem :tak:.

Zrobiłam wczoraj wieczorkiem bigos z młodej kapusty :tak: - pyszniutki wyszedł. Nawet Natalka sporo zjadła :-).

I nie wiem czy się chwaliłam, ale Justysia już robi samodzielne kroczki :tak:, moja zdolniacha. I wyszła nam górna jedynka (to już 3 ząbek :-))

livastrid jutro imprezkę mamy w domku, a raczej taki grill urodzinowy ;-)

I jeszcze sobie przypomniałam

na-tuska
gdzie kupowałaś takie opaski od meszek, komarów??

Ostatnia edycja:
Hej, melduje sie ze jestem juz.
Emilka biore rodzinne z Gops-u, nic wiecej nie dadza, polskie prawo i wogole....
to z rodzinnego musialam opacic rachunki, bo juz windykacja straszyli ehhh....

Sorrka ze nie pisze nic wiecej ale naprawde nie potrafie sie wbic, za duza produkcja, do tego wy piszecie wsio optymistycznie, itd, a u mnie juz optymizmu braklo, sytuacja sie u nas poprawi moze w lipcu, bo od czerwca M ma dostac umowe o prace, i wtedy komornik tylko 50% moze zabierac... to wszytsko jest takie glupie, skomplikowane i niesprawiedliwe... Do tego czasu jakos musimy zyc.... w miedzyczasie roczek Mikusia:-( Ehh

Hello.A tu co takie pustki????Pewnie siedzicie gdzieś na działkach,placach zabaw:)Ja dziś miałam dzień dla domu tzn jechałam na mopie pół dnia)ale jak czyściutko teraz!!!muszę się napatrzeć,bo jutro wieczorem już pewnie nie będzie znaku po tym błysku:-DSiedzę więc i odpoczywam czekając na cherry colę,po którą wysłałam mego mężusia.taka mnie jakas dziwna ochota na to świństwo naszła:)
Emilia-Justynka już robi pierwsze kroki???!!!nieźle:)mój to jednak megaleń (po ojcu!),bo dalej chodzi tylko trzymając się czegoś.
Julisia-dawaj znaka jakiegoś jak po KTG!!!
Liza-jak już Ci pisałam-będzie dobrze,to chwilowe!Musicie tylko to przetrwać!
na-tuska-ja też chcę namiar na taką opaskę!
livastrid-a jak u was z pogodą????chyba trochę chłodniej co?
max_olo-ja też bardzo lubię fitness.swego czasu(bezdzietnego) byłam nawet uzależniona.szkoda,że nie widać już tego efektów i trzeba bedzie wszystko zaczynać od poczatku:-(mam nadzieję,że da się jakoś dzień zorganizować z dwójką,żebym mogła wyskoczyć chociaż na godzinkę do klubu.

Hej dziewczynki :)
Ja mam dzisiaj ochotę roznieść moje księżniczki :) Zuza marudna, walczymy juz tydień z pleśniawkami, jeść nie chce a ja dostaje furii:( Niko jakby się uwzięła ! Broi że ho ho ho, dzisiaj przyszła do mnie że ma dziurę w skarpetce do zszycia. Ale temat ma drugie dno tzn, znalazła taki mały przybornik z igłami i nićmi, miała nowe skarpetki i nożyczki pod ręką :))) Więc... ciach skarpetkę, później próbowała to zszyć ale nie dała rady. Mówię wam siódme niebo z tym zbójem!!!
Mąż cały dzień po za domem a ja z rabanem na głowie.

na-tuska ja też poproszę namiar na opaskę :)
magda 2591 ja też dziś z mopem, a wieczorem już nie widać pracy:(((

hej dziewczyny

ja tez dzisiaj caly dzien na mopie jezdzilam, i tak jak nikolajda juz efektu nie widac:dry:
ogolnie padam,zmeczona jestem do tego stopnia ze przysypiam na filmie hehhheh
z ciekawostek dnia dzisiejszego to,,, roksana zgubila moje klucze, naszczescie znalazly sie, i kupilam dominikowi stroj na chrzest zjezdzilam chyba pol swiata bo nic mi sie nie podobalo, ale wreszcie trafilam na to co chcialam,zadowolona jestem, nie powiem

dobra spadam pod prysznic

Witam z rana,
Chciałam dodać a propos ducana, że mój mąż był na tejdiecie i schudł prawie 20 kg. Tylko u nas to raczej on gotuje. Robi to lepiej iszybciej.
Maks_olo jasobie uświadomiłam, że za rok to jest szansa, że dostanę laurkę od syna naDzień Matki.
Co do chudnięcia, to już chyba pisałam, że ja całe życiezmagam się z kilogramami. Nigdy łatwo nie chudłam, za to szybko tyję. Co dowymagających dzieci, cóż mogę powiedzieć. Moja Asia, oprócz nieprzespanychnocek, to złote dziecko. Kacper to już wiesz, jaki jest, bo masz w domu Olka.
Za czasów bezdzietnych to chodziłam na fitness 5x wtygodniu na co najmniej 2 godziny. Uwielbiałam ćwiczyć, a szczególnie jak były zajęcia ze stepem. Tylkowtedy pracowałam w Warszawie i miałam blisko do Gimnasionu, a tam są najlepszezajęcia ze stepem. U mnie w miasteczku to już zupełnie nie to – nudno i monotonnie.Ale jak tylko Aśka się odessie, to wrócę chociaż tu.

Emilia gratulacje dla Justysi. Mi ostatnio znajomy uświadomił na placu zabaw,że jeśli Aśka w takim tempie będzie siępięła na nóżki, to jeszcze w to lato będę biegać za dwójką. Jest większa szansana schudnięcie J

U mnie sprzątanie było w piątek. Dziś chyba ruszymy nadziałkę.

Nikolajda jateż mam często dosyć powtarzania mojemu synkowi czegoś, co i tak wiem, że jak grochem o ścianę. Zostaw,nie rusz, nie wolno…….A on i tak swoje zrobi, na dodatek z głupim uśmiechem natwarzy.

Jutro idziemy zrobić wpis do ewidencji działalnościgospodarczej i zaczynamy działać. Ulotki już wydrukowane, plan działaniajest. Dobrze, gdyby coś ruszyło, bozaczynamy sięgać po oszczędności na „czarną godzinę” L

Dziewczyny śpią, a ja zabieram się za siebie. Muszę zrobić paznokcie u nóg i rąk, wydepilować nogi i w ogóle zadbać o siebie :tak:
może zbyt intymnie, ale używasz depilatora? bo ja mam tak bardzo niski prób bólu, ze nowy depilator nadal leży w pudełku... :(

I nie wiem czy się chwaliłam, ale Justysia już robi samodzielne kroczki :tak:, moja zdolniacha. I wyszła nam górna jedynka (to już 3 ząbek :-))
gratulacje!!!!! :)

Liza 3maj się Kobietko i wiedz, ze 3mamy za Was kciuki!!!!

max_olo-ja też bardzo lubię fitness.swego czasu(bezdzietnego) byłam nawet uzależniona.szkoda,że nie widać już tego efektów i trzeba bedzie wszystko zaczynać od poczatku:-(mam nadzieję,że da się jakoś dzień zorganizować z dwójką,żebym mogła wyskoczyć chociaż na godzinkę do klubu.
Ci powiem, ze ja mam tak zorganizowany dzień, ze mogłabym chodzić wieczorami, ale zwyczajnie nie chce mi się... :((( pewnie jakbym raz poszłą, to poszło by dalej, ale nie mogę się zmobilizować :(((

Zuza marudna, walczymy juz tydień z pleśniawkami, jeść nie chce a ja dostaje furii:(
A smarujesz jej czymś te pleśniawki? bo ja znam bardzo dobry płyn - Flumycon - 2 dni i od razu poprawa!!!! :)

kupilam dominikowi stroj na chrzest zjezdzilam chyba pol swiata bo nic mi sie nie podobalo, ale wreszcie trafilam na to co chcialam,zadowolona jestem, nie powiem
a fotka gdzie? ;)

Jutro idziemy zrobić wpis do ewidencji działalnościgospodarczej i zaczynamy działać. Ulotki już wydrukowane, plan działaniajest. Dobrze, gdyby coś ruszyło, bozaczynamy sięgać po oszczędności na „czarną godzinę” L
3mam kciuki, aby się Wam udało!!!! :)))

a my? A my kupiliśmy działkę!!!!! Już wczoraj byliśmy z chłopcami, ale trzeba ją bardziej dostosować do Olka - zakryć beczkę z wodą, bo pił :/ jaką piaskownicę zaadaptować, domek ogarnąć i pomalować, skosić trawę... roboty masa, ale tak Wam pozazdrościłam, że aż Męża nakręciłam ;)
Tylko... z Maksiem nie ma problemu, bo słucha, a Oluś: pił wodę z beczki, jadł piasek, uciekał na inne działki, wbiegał pod zraszacz sąsiadom.... ehhh muszę go trochę utemperować ;)

Dziś też na pewno pojedziemy, ale najpierw mamy blisko domu festyn strażacki, a ze Maksio zapalony miłośnik straży, to trzeba iść :)

Miłego dnia Dziewuchy ;)

reklama
czesc dziewczyny

u nas poki co niedziela spokojna, sprzatam sobie z nudow heheh!!!!

cos julisia nie pisze hmmm....:rolleyes2:

maks_olo wkleje zdiecie mlodego w ubranku, ale moze bys kiepskiej jakosci bo tel zrobiony, gratuluje zakupu dzialeczki, super sprawa!!!zwlaszcza dla dzieci

Nickie ja tez jak bylam panna, to chodzilam na fitnes, na areobic, boze jaka jja wtedy mialam sylwetke wysportowana, teraz tez by sie poszlo chetnie ale czasu, i sily brak niestety:confused2: odnosnie ducana moja szwagierka schudla w szybkim tempie, 15 kg, i nie dopadl ja efekt jojo,co najwazniejsze, teraz je co chce, ma tylko jakies proteinowe czwartki i jest ok!!!!

liza kochana trzymam najmocniej jak potrafie kciuki, zeby wam wszystko poukladalo sie!!!! glowa do gory!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry