reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Bry :-)

My już od 5.30 na nogach :dry:kolejne zęby się pchają !!! ale na szczęście w nocy mała śpi bez zarzutów ... tylko pobudki wcześniejsze :tak:

Julisia, &&& żeby samo się zaczęło !!! a o miejsce w szpitalu się nie martw !!! jak się uprzesz, to Cię nie odeślą ;-)
ja jutro idę do ginki po 'wyrok' i mam nadzieję, że usłyszę, że coś się powoli rusza !!!

Nikolajda, witam i gratuluję kolejnego maluszka !!!
Emilia, :szok::szok::szok: to poszalałaś z porządkami !!!
Nickie, &&& żeby nocki się poprawiły !!!

miłego dzionka dla wszystkich ... my zmykamy na spacer - może 'wychodzę' jakieś skurcze ;-)

Hej laski.Melduje się i ja i składam Wam najlepsze życzonka z okazji naszego świeta!!!:-DMój skarbeczek tak bardzo chciał jak najszybciej mamusie zobaczyc w dniu jej świeta,ze pobudkę urządził o 5 zwarty i gotowy do rozrabiania:tak:I tak urzęduję z nim od świtu odgrzewając już trzeci raz kawę w mikrofali:)
Nickie-ja ducana też przerabiałam.w ciągu paru dni spadło mi 4kg,ale musiałam przerwać gdy się dowiedziałam o tej ciazy,ale mój M zrzucił na niej 12kg.O dziwo waga mu się utrzymuje.Fakt jest taki,ze żeby na niej odchudzić faceta trzeba stracić kupę kasy!ja się zadawalałam jogurtami ale on wciągał non stop pieczone mięso a to tanie nie jest:/Po porodzie znowu się za nią wezmę.Wezmę też pod uwagę dietę kopenhaską.Jest bardziej restrykcyjna,ale namawia mnie do niej koleżanka,która jest jej wielką fanka.zobaczymy:)
Julisia-w moim szpitalu jest to samo!podobno jest tyle rodzących,ze po porodach kładą dziewczyny na ginekologii,ale bez dziecka:szok:tam to dopiero nikt nie chce trafić!mam nadzieję,ze fakt,ze mam tam "swojego"lekarza jakoś mi pomoże.a wypisać to na pewno bym sie bez dziecka nie dała!!!!
Nikolajda-witam serdecznie!:)ja będę miała taką samą róźnice wieku między chłopakami:)
Emilia-to narobiłaś wszystkim smaka tymi krokietami!!:)Ja też dosyć częto robię,ale w wersji ruskiej(nadzienie jak na pierogi) lub meksykańskiej(z mięsem mielonym i czerwoną fasolą na ostro).
Agata-ja na chrzciny miałam ołówkową spódnicę do kolan i do tego tunikę.kup coś praktycznego,zeby nie wisiało bez sensu w szafie.nie patrz na modę tylko na to co Tobie się podoba.fotkę jeździka wkleję jak już do nas dojdzie.Dominik może jeszcze jest za malutki,ale tak za 2-3 m-ce na pewno by się zakochał.na roczek kuby pożyczyłam go od koleżanki i wszystkie bachorki (w wieku od roku do 3 lat)były nim zachwycone:)nowy jest cholernie drogi(ponad 300),ale udało mi się złapać używany za 100.

czesc dziewczyny
jako nowa i jakby nie bylo wczoraj rozpoczynajaca u Was postaram sie w miare szybko zaklimatyzowac u Was:tak:

widze, ze pelno wkrotce rodzacych mam tutaj:-D powodzenia na porodowkach:-D
Julisia na pewno znajdzie sie miejsce!!

ja wlasnie z drugim tak planowalam by miejsce sie jakies znalazlo bezstresowo, bo u mnie wysyp dzieci trwa od kwietnia do sierpnia i wtedy jest najgorzej czekac w poczekalni na wolna sale;-) wiec na szczescie mala przychodzi w styczniu i moze nawet na rodzinny pokoj sie zalapiemy:-)

JoL zycze by corci jak najszybciej zebale wyszly:tak: mojej wlasnie poszla wczoraj druga jedynka. Smiesznie tak troche, bo pierwsza wyszla w dniu gdy robilam test a druga jak bylam u gina sprawdzic mojego groszka;-)

Nikolajda zdrowie Ty masz:-D trzecie w drodze:tak:ja w sumie chcialam czworke, ale kiedy ja te dzieci bym wychowala?:-D

ja rozpoczelam 7 tydzien, ta ciaza jest gorsza niz poprzednia, bo juz mnie mecza te mdlosci, w poprzedniej mialam w sumie najgorzej tylko miedzy 9 a 13 tygodniem. A teraz juz sa:-p ciekawe do dalej sie szykuje

Na początku serdecznie witam wszystkie nowe mamusie:-)
U nas ząbkowania ciąg dalszy na szczęście bezobjawowy ,może poza tą podwyższoną temperaturą....
Kamilce wczoraj wyszła druga dolna jedyneczka :-)
Nickie trzymam kciuki za te nocki.Mam nadzieję ,że to się wkrótce zmieni....
Julisiu i Jol życzę wam szybkiego porodu . Na pocieszenie mogę powiedzieć ,że drugi poród trwa naprawdę krócej. Jestem pewna ,że u was będzie podobnie:tak:
Emilio nie kuś , nie kuś tymi krokietami bo zaraz możesz mieć niepodziewanego gościa ...mówię o sobie;-)
Agata ja na chrzciny miałam wąską spódnicę za kolana i bluzkę . Starałam się kupić coś takiego co jeszcze będę mogła na siebie włożyć...
MamaGdańsk ja mam pojedyńczy wózek dla Kamili x-yumpera i spacerówkę dla Mateusza , ale mam też w domu moją mamę , która zawsze chętnie towarzyszy nam na spacerach:-)
Kochane mamusie chciałabym wam wszystkim złożyć najserdeczniejsze życzenia w dniu naszego święta. Przede wszystkim dużo spokoju, zdrówka i cierpliwości:-)

czesc mamuski:-) wszystkiego naj naj z okazji naszego swieta:tak:

na poczatku dziekuje za rady odnosnie ubrania na ten caly chrzest, i wiecie macie racje kupie cos praktycznego zebym ponosila sobie jeszcze , na roksany chrzcie nie mialam problemu, ubralam sie najzwyklej jak moglam biala bluzka czarne spodnie na kant, z 2 powodow 1 bo to byl luty w dodatku 14 hehe, a po 2 bo bylam najzwyczajniej w ciazy i ubralam sie w to w co sie zmiescilam:-D

madziu ale ten jezdzik drogi, faktycznie, ciekawa jestem tak bardzo tego cuda ze pogrzebe na allegro,i obejrze sobie, ja uwielbiam zabawki z FP ale moj maz to jest przeciwny, bo one jakby nie patrzec tanie nie sa a wiadomo dzieciaki niszcza zabawki przeokrutnie!!! ma racje nie zaprzeczam ale... i tak sam i kupi, na gwiazdke przyleciaz z gazetka carrefoura ze krzeselko uczydelko jest w promocj 2 jezyczne i co... pojechal po nie jeszcze w ten sam dzien,ehhh te chlopy:-D

rusalko ojjj jak ty masz dobrze z tym bezobjawowym zabkowaniem, nic tylko zazdroscic!!:tak:

aha i witam nowe mamusie oczywiscie!!!!!

i widze ze nie jedna z nas miala dzis wczesna pobudke, ja tez, i z racji tego za dzieci dopadl katar, dominik co chwila wybudzal i tak oto sobie jestem padnieta kolejny dzien z rzedu:-)

to znowu ja,zajrzałam,zeby ponarzekać:)dziewczyny nie chcę wyjśc na jakąś jęczącą zrzędę,ale mam już po uszy tej ciąży!wszystko mnie boli!wyszłam pół godz temu z małym na spacer i musiałam wrócić bo nie daje rady nawet wózka pchać.nie wiem co się dzieje!w tamtej ciąży tego nie było(a przytyłam wtedy dużo więcej).mam do pokonania wózkiem kilka schodów po klatką i już na nich wymiękam.bolą mnie wszystkie kości(zwłaszcza żebra).ryczeć mi się chce:-(mam nadzieję,ze M się zlituje i zabierze Kubę później na spacer.
JoL,Julisia-jak ja Wam zazdroszczę,ze tak mało Wam juz zostało!!!ja jeszcze ze 3 tyg pewnie się będę kulać:(
Agata-http://allegro.pl/fisher-gadajacy-chodzik-jezdzik-jezyk-polski-i1614249591.html -to ten jeździk.jezeli chodzi o zabawki FP to moim zdaniem są nie do zdarcia i śmiało można kupować używaną.tym bardziej,ze łatwo je później odsprzedać.
livastrid-co Cię wywiało aż tak daleko?:)

Hej dziewczyny.
Ja tylko wpadam napisać ze nie mam neta juz niestety, niezaplacony i zablokowali... Teraz pisze z tel. Z komornikiem tez nic ciekawego powiedział ze ciagle bedzie zabierał całą wypłatę czyli napewno w czerwcu tez bedziemy bez kasy bo zanim dojdzie decyzja zanim sie założy sprawe w sądzie to sie zejdzie:( rachunki jestem zmuszona zaplacic z rodzinnego bo zaraz nam umowy rozwiążą bo to po dwa rachunki nie zaplacone. A dla dzieci i na zycie niewiele zostanie... Jestem załamana i zmeczona tym wszystkim:(
Witam nowe mamy.

wszystkiego najlepszego z okazji dnia matki...
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
reklama
Liza-współczuję i zaciskam mocno kciuki!!!!na pewno sytuacja się niedługo ustabilizuje!!!
mam pytanko:co byś powiedziała jakbym chciała Twoim maluchom przesłać co nie co?(np.jakieś słodycze?).jeżeli nie masz nic przeciwko to prześlij mi adres.mam nadzieję,że Cię nie urażę tą propozycją!trzymaj się kochana!!!!

Do góry