Cześć Dziewczyny!!!
Dzisiejsza noc duuużo lepsza. Chciałam wziąć Olka do lekarza, ale w nocy w ogóle nie kaszlał, więc nie poszliśmy... Maksio szczęśliwy w przedszkolu :-) Skubany tak urósł, ze wszystkie spodnie za krótkie!!!!
Po południu zabieramy go do fryzjera - zastawiam się czy nie spróbować z Olkiem, ale trochę żal mi tych włosków, bo już kitka można robić
chcę dziś A wyciągnąć, abyśmy TV kupili, bo teraz jak chłopcy śpią razem, to do nas przydałby się telewizor, tylko trzeba sprawdzić czy w ogóle nas stać
Dziewczyny mamy moderatora - mnie ;-) będę dobrym szeryfem
dziewczyny co wsze 2-letnie dzieci jedza na obiad? bo moja ksiazniczka to zupke, do tego gotuje jej warzywa i miesio,ale koniecznie musi byc zmielona na idealna papke bo inaczej nici z obiadu, probowalam jej tego nie mielic, ale za cholere nie chce jesc " grubszuch'' kawalkow, i nie wiem czy ona juz nie powinna jesc takich'' normalnych obiadow""jak to jest z waszymi szkrabami?????????????
czytalyscie na watku -mozesz pomoc- o tej dziewczynie ktora chciala oddac 9 mies syna??"
ciesze się, że Roksance już lepiej :-)
co do obiadów - powinna już jeść normalne kawałki, a nie jakieś tam papki, ale.... mój Olek jest identyczny
wszystko musi mieć pogniecione, bo inaczej nie zje... jeszcze czasami niektóre posiłki traktuje blenderem, bo wtedy by nie zjadł. Nie martw się jeżeli córcia nie ma problemów z gryzieniem jabłka, bułki... po prostu obiady lubi rzadkie - zupełnie jak ja i moje chłopaki ;-)
czytałam ten artykuł - aż trudno uwierzyć...
maks_olo prawda jest taka, że do każdego tematu jest milion teorii i zawsze znajdzie się ktoś, komu coś się nie podoba. Wali mnie to. U nas metoda nagradzania za zrobienie czegoś dobrze jest super skuteczna. Z karami jest trudniej, bo mało co jest w stanie na razie podziałać jak kara na moje dziecko
U nas identycznie. U Maksa zdziałam cokolwiek nagrodami, a na pewno nie karą... Na 2,3latkach dziewczyny są bardzo ambitne i nie ma mowy o nagrodach - wszystko jest tłumaczone i to tak, że mi ciężko zrozumieć
nie umiałabym od 2 latka wymagać, aby zrozumiał, że załatwianie się na nocnik, to dal jego dobra...
Liza cieszę się, że u logopedy super
agato 3mam kciuki, aby Cię choroba opuściła ;-)
emila ma katar straszny i nei wiem czy cos terazpyli i dostala tam nagle czy cos ją bierz;/ w srode z filipem jade do endokrynologa wiec prosze o kciukasy
Ucałuj zakatarzoną Emilkę
kciuki już trzymam, ale jak ja mam cokolwiek robić?!?!;-)
Nickie gratulacje dla siedzącej Aśki :-)
No i trzymam kciuki za Kacpra, żeby Mamusię uszczęśliwił ;-)
magdo hehe dobre z tym chodzikiem! niech kupuje nadgorliwa Babcia i sobie sama w nim chodzi
3mam za Ciebie kciuki, aby wszystko było ok!!!
spróbuj z tym żłobkiem. Nic nie zaszkodzi, a może dzięki temu będzie Ci lżej. Lepiej zrobić to teraz, niż jak małe już będzie na świecie, bo wtedy może Młody poczuć się odrzucony.... Tak jak piszesz, zawsze możesz go zabrać....
też uważam tak jak Ty - ten wątek jest wyjątkowy. Zawsze z chęcią tu wchodzę, bo wiem, ze dziewczyny życzliwe, a nie tylko prześcigające się w osiągnięciach dzieci i bycia mamą doskonałą....