Hej Dziewuszki!!!!
Cały Weekend upłynął nam na spacerach i placach zabaw oczywiście
Mamy małą rewolucję w domu – Oluś zrezygnował z drzemki dziennej.... Ogólnie mi to nie przeszkadza, bo dzięki temu nie jest takim wariatem i po południu jest trochę spokojniejszy
Maksio był dziś na przedstawieniu pacynkowym - był bardzo grzeczny i zadowolony :-)
Jutro czeka nas wizyta z chłopcami u okulisty – o Maksia się nie martwię, ale czy Oluś da się zbadać – wielka niewiadoma ;-)
Janadam jak tam ząb? Chłopaki poradzili sobie we trójkę?
Julisiu mój pierwszy synek, gdy przez pierwszy miesiąc karmiłam go piersią, to nic nie przytył!!! od razu przestałam go karmić i dałam mieszankę. Potem był czas, że miał nadwagę... Teraz już jest w normie, ale za to muszę drugiego pilnować, bo klopsik się z niego robi
Mojej koleżanki córcia, która ma 3 latka tez jest bardzo chudziutka i drobna. Je wszystko, wyniki w normie... Nie stresuj się - będzie dobrze :-)
Co do przedszkoli – od zawsze wiedziałam, że dzieciaczki wyślę do przedszkola, ale jak przychodzi zderzyć się z rzeczywistością, to nie jest łatwo...
Ostatnio spotkałam dziewczynkę 2,5letnią na placu zabaw, która na widok innych dzieci od razu krzyczała „ty nie możesz tu przyjść”, „zostaw, to jest moje itp” (nie chodzi do przedszkola) – i utwierdziłam się w przekonaniu, że przedszkole uczy dzieci bycia ze sobą, dzielenia się i ciesze się, że mój synek nie jest taki jak ta dziewczynka...
graz gratulacje dla Szymka :-) ja podcieram Maksia mokrą chusteczką na stojąco (wypina mi pupę
), bo papierkiem go bolało... a jak postępy z pisianiem? Dobrze, że sam ściąga spodnie, bo Maksio stawał w rozkroku i łzy w oczach...
Nickie współczuję ząbkowania! I 3mam kciuki, abyś wreszcie się wyspała!!!!
na-tuska zazdroszczę działeczki!!!!
Eliza współczuję rewolucji!
Co do zmiany czasu – ogólnie to się cieszę, choć moje dzieciaczki nigdy nie reagowały na zmianę czasu, ale na pewno będą się cieszyły dziewczyny, których dzieciaczki chodzą spać o 22, bo powinny spać już o 21 ;-)
aga 3mam kciuki za zdrówko dzieciaczków!!!