reklama
Liza
Fanka BB :)
Olgadom witamy serdecznie )))
maks_olo
Kwietniowi Chłopcy :)
witam się nareszcie!!! :-)
najważniejszy temat - przedszkole... dziękuję Wam za Wasze opinie ;-) jak zadawałam Wam pytanie, to rozglądałam się po okolicy za prywatnymi przedszkolami... odwiedziliśmy jedno w prywatnym domu zaadaptowanym na przedszkole i to moje spostrzeżenia:
- plac zabaw zaniedbany
- strome schody do wejścia
- autobus nie dojeżdża
- 3 pokoje ładnie urządzone
- niezabezpieczone schody
- babeczki nie wzbudziły we mnie entuzjazmu
- koszt oddania dwójki dzieci - 900zł+ koszty jedzenia (catering)
Powiem szczerze, że nie podobało mi się i odechciało mi się przedszkola dla chłopaków.... nie podobają mi się takie "placówki" przerabiane
druga sprawa, ze nawet gdybym się zdecydowała, to są zapisy, ale na wrzesień 2011...
Zdecydowałam więc, że czekamy jeszcze rok na państwowe, ale poszłam do przychodni i zobaczyłam reklamę nowo wybudowanego przedszkola... zadzwoniłam, pojechaliśmy i ocipiałam z zachwytu!!!!
Moje spostrzeżenia:
- autobus podjeżdża wprost spod naszego domu do samego przedszkola
- jest piękne, nowe i bardzo duże - jakieś ponad 600m2
- jest plastikowy plac zabaw
- w środku jest plac zabaw z piłeczkami i zjeżdżalniami
- babeczka super
- sami przygotowują jedzenie i rozumieją, że dziecko je jedzenie pogniecione
- spełniają normy UE
- dziecko może być w pieluszce
- nie musi sam jeść, czy ubierać się
- koszt oddania jednego dziecka 500zł+wyżywanie
jedynym "minusem" jest to, że przyjmują od 2,5 roku czyli Olek się nie kwalifikuje, ale jak byliśmy z nim, aby obejrzeć przedszkole, to cały czas płakał, nie chciał zejść z rąk, także nie jest jeszcze gotowy... za to Maks szalał jak najęty i nie mogliśmy go do domu zabrać
nie myślcie, że robię reklamę, ale tu jest link do tego przedszkola O nas | Przedszkole Bajkowy Domek
stronka jeszcze nie w pełni sprawna, ale coś tam można zobaczyć
także od pierwszego września będziemy mieli przedszkolaka:-)
Black - jestem wściekła!!! jak mogłaś wcześniej nie napisać gdzie się wybierasz!!!! do Borówna to ja mam 15min ;-)
współczuję córciom :-(
Oleńko zazdroszczę, że Młoda tak szybko przesypiała noce, ale "coś na pocieszenie" - moich znajomych córka też tak szybko przesypiała noce, a odkąd skończyła 2 lata i płynnie mówi i załatwia się na nocnik, to w nocy mają akcje typu - 4razy chodzą na kibelek; Młoda kichnie i tak długo mówi dziękuję, aż jej ktoś powie na zdrowie
graz współczuje Synkowi diety, ale na pewno będzie dobrze ;-)
co do tych stosunków fora, a lekarze - w sumie im się nie dziwie, że tak reagują... pomyśl, gdyby ktoś wcinał Ci się w Twoją pracę, a Ty byś musiała spełniać wszystko... nie myśl, że Cię krytykuję, ale ja np nigdy nie mówię do lekarza, że czytałam, że słyszałam... za to moja siostra co tylko wyczyta w necie - zaraz zawraca dupę lekarzowi i pewnie nie ona jedna, więc nie dziwię się ich reakcjom
Internet i fora, to wielka księga wiedzy, ale nie wyrocznia...
ale ta Twoja córcia rośnie!!! pamiętam jak zaczęłyśmy pisać, a to już wnet panna ;-) i 4 ząbki - gratuluję ;-)
co do makaronów na obiad - moi chłopcy nie lubią, dla nich obiad, to musi być ziemniaki, sos i mięso - inaczej nie tkną
Elizko współczuję choroby dzieciaczków i cieszę się, że Maluszek nie daje w kość
Tosiaczku 3maj się - dasz radę!!!! TYLKO SPOKÓJ....... ;-)
Dominiko - łóżeczko ma standardowe wymiary 120x60, moja koleżanka też ostatnio kupiła z mojego "polecenia" i jest zachwycona (różowe)
ja osobiście odradzam dorosłe łóżko, ale na ten temat było już nie raz ;-)
gratuluję drugiego synka - zobaczysz jakie to szczęście - dzieciaki tej samej płci ;-)
Olgadom witaj!!! :-) i pisz, bo mało "wolności i spokoju" Ci zostało ;-)
a co u nas jeszcze?:
- wyniki Maksia - ma lekko podwyższone leukocyty i żelazo - poza tym wszystko ok, więc nic nie leczymy, tylko kolejna kontrola za 3 miesiące
- Maksio zaczął jeść obiady!!! i to jakie wielkie!!! :-) co prawda dziś odmówił zjedzenia, ale mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk...
- Mąż zgubił telefon - kolejny wydatek
- udaje mi się raz w tygodniu wyskoczyć z koleżanką na zakupy czy do pubu :-)
- nad jeziorem Olek napił się wody i cały wieczór strasznie wymiotował, potem całą noc płakał :-( na szczęście na drugi dzień wszystko minęło jak ręką odjął
- dziś Oluś przespał całą noc :-) wiem, wiem - nie mam się z czego cieszyć
- udaje się nam raz w tygodniu obejrzeć film na DVD
- zrobiłam ostatnio zakupy jesienne (głównie do przedszkola), na szczęście udało się nie najdrożej, ale przeraża mnie zima... ile zamierzacie wydać na kozaki, kombinezony i resztę???
- sprzedaliśmy Forda, bo dopadł nas kryzys finansowy :-(
- byliśmy z Maksiem na trampolinie, ale miał ją głęboko w poważaniu ;-)
- Oluś w poniedziałek miał pobieraną krew i tak strasznie płakał... potem gdy patrzył na plastrek, to histerii dostawał -wyniki pod koniec tygodnia
chyba tyle - POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO ;-)
najważniejszy temat - przedszkole... dziękuję Wam za Wasze opinie ;-) jak zadawałam Wam pytanie, to rozglądałam się po okolicy za prywatnymi przedszkolami... odwiedziliśmy jedno w prywatnym domu zaadaptowanym na przedszkole i to moje spostrzeżenia:
- plac zabaw zaniedbany
- strome schody do wejścia
- autobus nie dojeżdża
- 3 pokoje ładnie urządzone
- niezabezpieczone schody
- babeczki nie wzbudziły we mnie entuzjazmu
- koszt oddania dwójki dzieci - 900zł+ koszty jedzenia (catering)
Powiem szczerze, że nie podobało mi się i odechciało mi się przedszkola dla chłopaków.... nie podobają mi się takie "placówki" przerabiane
druga sprawa, ze nawet gdybym się zdecydowała, to są zapisy, ale na wrzesień 2011...
Zdecydowałam więc, że czekamy jeszcze rok na państwowe, ale poszłam do przychodni i zobaczyłam reklamę nowo wybudowanego przedszkola... zadzwoniłam, pojechaliśmy i ocipiałam z zachwytu!!!!
Moje spostrzeżenia:
- autobus podjeżdża wprost spod naszego domu do samego przedszkola
- jest piękne, nowe i bardzo duże - jakieś ponad 600m2
- jest plastikowy plac zabaw
- w środku jest plac zabaw z piłeczkami i zjeżdżalniami
- babeczka super
- sami przygotowują jedzenie i rozumieją, że dziecko je jedzenie pogniecione
- spełniają normy UE
- dziecko może być w pieluszce
- nie musi sam jeść, czy ubierać się
- koszt oddania jednego dziecka 500zł+wyżywanie
jedynym "minusem" jest to, że przyjmują od 2,5 roku czyli Olek się nie kwalifikuje, ale jak byliśmy z nim, aby obejrzeć przedszkole, to cały czas płakał, nie chciał zejść z rąk, także nie jest jeszcze gotowy... za to Maks szalał jak najęty i nie mogliśmy go do domu zabrać
nie myślcie, że robię reklamę, ale tu jest link do tego przedszkola O nas | Przedszkole Bajkowy Domek
stronka jeszcze nie w pełni sprawna, ale coś tam można zobaczyć
także od pierwszego września będziemy mieli przedszkolaka:-)
Black - jestem wściekła!!! jak mogłaś wcześniej nie napisać gdzie się wybierasz!!!! do Borówna to ja mam 15min ;-)
współczuję córciom :-(
Oleńko zazdroszczę, że Młoda tak szybko przesypiała noce, ale "coś na pocieszenie" - moich znajomych córka też tak szybko przesypiała noce, a odkąd skończyła 2 lata i płynnie mówi i załatwia się na nocnik, to w nocy mają akcje typu - 4razy chodzą na kibelek; Młoda kichnie i tak długo mówi dziękuję, aż jej ktoś powie na zdrowie
graz współczuje Synkowi diety, ale na pewno będzie dobrze ;-)
co do tych stosunków fora, a lekarze - w sumie im się nie dziwie, że tak reagują... pomyśl, gdyby ktoś wcinał Ci się w Twoją pracę, a Ty byś musiała spełniać wszystko... nie myśl, że Cię krytykuję, ale ja np nigdy nie mówię do lekarza, że czytałam, że słyszałam... za to moja siostra co tylko wyczyta w necie - zaraz zawraca dupę lekarzowi i pewnie nie ona jedna, więc nie dziwię się ich reakcjom
Internet i fora, to wielka księga wiedzy, ale nie wyrocznia...
ale ta Twoja córcia rośnie!!! pamiętam jak zaczęłyśmy pisać, a to już wnet panna ;-) i 4 ząbki - gratuluję ;-)
co do makaronów na obiad - moi chłopcy nie lubią, dla nich obiad, to musi być ziemniaki, sos i mięso - inaczej nie tkną
Elizko współczuję choroby dzieciaczków i cieszę się, że Maluszek nie daje w kość
Tosiaczku 3maj się - dasz radę!!!! TYLKO SPOKÓJ....... ;-)
Dominiko - łóżeczko ma standardowe wymiary 120x60, moja koleżanka też ostatnio kupiła z mojego "polecenia" i jest zachwycona (różowe)
ja osobiście odradzam dorosłe łóżko, ale na ten temat było już nie raz ;-)
gratuluję drugiego synka - zobaczysz jakie to szczęście - dzieciaki tej samej płci ;-)
Olgadom witaj!!! :-) i pisz, bo mało "wolności i spokoju" Ci zostało ;-)
a co u nas jeszcze?:
- wyniki Maksia - ma lekko podwyższone leukocyty i żelazo - poza tym wszystko ok, więc nic nie leczymy, tylko kolejna kontrola za 3 miesiące
- Maksio zaczął jeść obiady!!! i to jakie wielkie!!! :-) co prawda dziś odmówił zjedzenia, ale mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk...
- Mąż zgubił telefon - kolejny wydatek
- udaje mi się raz w tygodniu wyskoczyć z koleżanką na zakupy czy do pubu :-)
- nad jeziorem Olek napił się wody i cały wieczór strasznie wymiotował, potem całą noc płakał :-( na szczęście na drugi dzień wszystko minęło jak ręką odjął
- dziś Oluś przespał całą noc :-) wiem, wiem - nie mam się z czego cieszyć
- udaje się nam raz w tygodniu obejrzeć film na DVD
- zrobiłam ostatnio zakupy jesienne (głównie do przedszkola), na szczęście udało się nie najdrożej, ale przeraża mnie zima... ile zamierzacie wydać na kozaki, kombinezony i resztę???
- sprzedaliśmy Forda, bo dopadł nas kryzys finansowy :-(
- byliśmy z Maksiem na trampolinie, ale miał ją głęboko w poważaniu ;-)
- Oluś w poniedziałek miał pobieraną krew i tak strasznie płakał... potem gdy patrzył na plastrek, to histerii dostawał -wyniki pod koniec tygodnia
chyba tyle - POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO ;-)
Ostatnia edycja:
Tosiaczek
Dominika, tak Kinia była grzeczniejsza jako niemowlę ;-) Renia jest bardziej wymagająca, zwłaszcza przez ostatnie dni. Prawie nie śpi. Raczej są drzemki po 5-10 min. Jak śpi godzinkę to jestem szczęśliwa...
Momentami bardzo płacze, więc chyba ma jakieś koleczki. Na szczęście nie trwa to długo.
Maks_olo ale post! Super, że macie takie przedszkole w okolicy :-) Czyli jak Maks pójdzie do przedszkola, to np. Twoja mama mogłaby się zająć Olkiem (z 1 łatwiej ;-) ) a Ty wrócić do pracy ;-)
Witam wszystkie nowe mamy :-)
Muszę kończyć, bo dzieci wzywają...
Momentami bardzo płacze, więc chyba ma jakieś koleczki. Na szczęście nie trwa to długo.
Maks_olo ale post! Super, że macie takie przedszkole w okolicy :-) Czyli jak Maks pójdzie do przedszkola, to np. Twoja mama mogłaby się zająć Olkiem (z 1 łatwiej ;-) ) a Ty wrócić do pracy ;-)
Witam wszystkie nowe mamy :-)
Muszę kończyć, bo dzieci wzywają...
BlackWizard
Paulina my mamy swój domek w Borównie i zawsze tam jeździmy w wakacje czy na majówkę :-)
Przepraszam, że tylko tyle ale ostatnio nie mam czasu na nic.
Byliśmy na badaniach, to nic groźnego. Maluchy dostały lek, mam go podać dwa razy, pierwsza dawka teraz druga za 2 tyg i po sprawie :-)
Przepraszam, że tylko tyle ale ostatnio nie mam czasu na nic.
Byliśmy na badaniach, to nic groźnego. Maluchy dostały lek, mam go podać dwa razy, pierwsza dawka teraz druga za 2 tyg i po sprawie :-)
Olgadom
Dziewczyny, napiszcie mi proszę - te juz bardziej doświadczone - jakie akcesoria przy dwójce dziidzi będą mi przydatne. konkretnie zastanawiam się nad spaniem bo synek ma bardzo czuły sen, ale spi juz w swoim pokoju, więc może niania elektroniczna???...
A co do wózka, myslicie że warto zainwestować w podwójny???
Jejciu, przeraża mnie to wszystko.... wrrr... zaczynam panikować
A co do wózka, myslicie że warto zainwestować w podwójny???
Jejciu, przeraża mnie to wszystko.... wrrr... zaczynam panikować
BlackWizard
Co do łóżeczka to mamy mamy turystyczne dla młodszej + normalny materacyk i jestem bardzo zadowolona. Co do podwójnego wózka to był dla mnie zbawieniem i w sumie służy mi cały czas dlatego naprawdę, naprawdę polecam. My kupiliśmy używany, bo doszliśmy do wniosku, że nie wiadomo ile starsza będzie chciała jeszcze się wózkować, ale mimo to jestem bardzo zadowolona.
graz1974
Asia śpi w łóżeczku drewnianym, a Szymusia daliśmy do turystycznego z normalnym materacem, ale mamy jeszcze jedno turystyczne do drugiego pokoju, gdzie spędzamy dzień i tam leży Asia... bo z kanapy juz zleci, a na podłodze Szymuś by ją zdeptał :-)
Podwójny wózek - zbawienie. Bo tak zawsze kogoś drugiego musisz mnieć do drugiego dziecka, a tak sama możesz wyjść z dziećmi.
Niania... a po co? chyba że masz dom i dzieci śpią na górze a Ty na dole jesteś.
Podwójny wózek - zbawienie. Bo tak zawsze kogoś drugiego musisz mnieć do drugiego dziecka, a tak sama możesz wyjść z dziećmi.
Niania... a po co? chyba że masz dom i dzieci śpią na górze a Ty na dole jesteś.
graz1974
A czemu tą cukrzycę do nas przenieśli?
Zapomniałam napisać, my już po lekarzu. Na lamblie Szymuś dostał lekarstwo i ma brać to przez tydzień (choć to nie gwarantuje wyleczenia, ponoć to trudne) Leczy się tylko dziecko, nie też członków rodziny. Przyczyna - wypicie skażonej wody (to nie możliwe, zawsze gotujemy), zakażone owoce, warzywa, lub mamy w domu nosiciela. Wcale o piaskownicy nie mówiła, jak to się czyta w necie. Tego nie przenoszą psy, czy koty, tylko człowiek.
Dietę bezmleczną mamy do końca miesiąca, a bezglutenową do końca września. I mamy znów zrobic badanie kału i jak znów będą to znów kuracja, aż do skutku :-(
Zapomniałam napisać, my już po lekarzu. Na lamblie Szymuś dostał lekarstwo i ma brać to przez tydzień (choć to nie gwarantuje wyleczenia, ponoć to trudne) Leczy się tylko dziecko, nie też członków rodziny. Przyczyna - wypicie skażonej wody (to nie możliwe, zawsze gotujemy), zakażone owoce, warzywa, lub mamy w domu nosiciela. Wcale o piaskownicy nie mówiła, jak to się czyta w necie. Tego nie przenoszą psy, czy koty, tylko człowiek.
Dietę bezmleczną mamy do końca miesiąca, a bezglutenową do końca września. I mamy znów zrobic badanie kału i jak znów będą to znów kuracja, aż do skutku :-(
reklama
Liza
A ja napisze że moje dzieciaki nie były wozone w podwójnym w wózku. Daniel sie urodził to Hania juz zaczynała sama chodzic ale byla zima a ona nie chciala siedziec juz w wózku:-) wiec nie wydawalismy kasy na podwójny wózek.
Co do łóżeczek to Daniel odziedziczył łóżeczko a Hania spała na normalnym lóżku. dwa razy spadła z niego a potem juz sie nauczyla spac;-) i do tej pory spi.;-) ogólnie tak nie stresowałam sie tym ze bedzie mala różnica wieku miedzy nimi:-) predzej myslalam o tym czy dam rade itd;-)
i mysle ze wszystko dobrze ułóżyłam :-)
a tak poza tym to witam sie z wami:-)
u nas wszystko oki, mały rosnie:-) czas leci.... i juz nam niedlugo pyknie 3 miesiące
pzdr
Co do łóżeczek to Daniel odziedziczył łóżeczko a Hania spała na normalnym lóżku. dwa razy spadła z niego a potem juz sie nauczyla spac;-) i do tej pory spi.;-) ogólnie tak nie stresowałam sie tym ze bedzie mala różnica wieku miedzy nimi:-) predzej myslalam o tym czy dam rade itd;-)
i mysle ze wszystko dobrze ułóżyłam :-)
a tak poza tym to witam sie z wami:-)
u nas wszystko oki, mały rosnie:-) czas leci.... i juz nam niedlugo pyknie 3 miesiące
pzdr
Załączniki