reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Dziś znów upał, Szymuś dostał od chrzesnej basenik i tam spędził popołudnie. Ale był szcześliwy. Jest cały w kropki, tyle potówek. Chodzią w samym pampersie, a nieraz i bez, a i tak są całe mokre. Biedactwa, te nasze dzieci

reklama
Maks_olo- wreszcie ktos kto podziela moje zdanie!! ja tez wozki, lozeczka materace musze miec nowe!! a ubranka mam w wiekszosci uzywane, jak milo spotkac kogos kto ma takie same poglady, jak do tej pory to rodzina mnie prawie wyklela, a znajomi patrza sie dziwnie

Ale dziewczyny napisałeyście :-D
jutro postaram się coś poodpisywać, bo dziś już jestem potwornie zmęczona, więc tylko życze dobrej nocki :-)

hej Dziewczęta ;-)
ale skwar!!! mam już dość!!! kiedyś nie przeszkadzały mi upały, a teraz nie tylko ze względu na mnie, ale jeszcze i na dzieci...:-( wszystko się klei, chłopcy marudzą, kąpie ich 3 razy dziennie :-D
Oluś był dziś u fryzjera i elegancko ostrzyżony :-) Maksio oczywiście się nie dał, ale w domu dałam mu mleko skondensowane i trochę dał sobie tył podciąć :-)
poza tym to odebrałam dziś moją spódniczkę od krawcowej po 3 tygodniach!!!! ale warto było:-p
mamy dziś z A rocznicę zaręczyn :tak: kupiłam mu płytę, rano spacerek, a teraz oczywiście w pracy:-(

graz moi chłopcy też w kropki :-( nic nie pomaga :-( a najgorsze, że się drapią:-(
rozmawiałam dziś z naszym pediatrą i ostrzegała mnie, aby uważać na to, aby dzieciaki nie piły wody z jeziora, bo o jakieś paskudztwo bardzo łatwo...

ladygab miło mi :-) już się bałam, że zaraz zostanę posądzona o chwalenie i wywyższanie się, a ja po prostu wolę dmuchać na zimne i nie mam zaufania do rzeczy używanych...

ladygab mam chustę, ale na minutę schodzenia po schodach nie chce mi się 5 minut motać :p
Jeszcze na te upały uff, gdyby nie ten skwar, to już dawno byłaby w łaskach...
Wszystko schnie :-( moje biedne warzywka :-( mąż podlewa codziennie, ale to kropla w morzu :-(

Maks_olo ja kupilam Kini leżaczek używany z Fisher Price i cała rodzina myślała, że to nowy, żadnych śladów użytkowania. Używamy go już 1,5 roku intensywnie i jest ok. Lepszy taki firmowy używany niż jakieś tanie nowe dziadostwo ;-)
Ale czasem też wolę coś nowego kupić niż używane, np. pralki lodówki itp. to bym nie kupiła używanej ;-) także Cię rozumiem.

A słyszałyście w wiadomościach o wodzie, że lepsza jest kranówa (bo przebadana przez sanepid itp.) niż mineralna z butelki (bo żadnych badań i producenci mogą różne dziadostwo lać) :szok:

Jak to się wszystko naukowcom itp. zmienia... :-/

Moja Kinia spała dzisiaj w dzień tylko 30 min. i ani myśli spać :-/ za jasno na polu, zasłony nie wyciemniają dobrze pomieszczenia, a nie wymyślono jeszcze rolet do skośnych okien ;-)

Wczoraj nie mogłam się patrzeć na te kropki u Szymusia. Jak był mały i miał "niby"alergię, lekarz kazał smarować Elocomem i szybko schodziło - więc posmarowałam go i.... dziewczyny zeszło, znów ma skórę gladziutką.
Ja też kupuję używane - przykład wózek - i jestem zawsze zadowolona. Tylko fotelik samochodowy kupiłam ze sklepu - ale też na Allegro.
A o wodzie też wiele się nasłuchałam. I wiem z własnego doświadczenia. Szymuś pije tylko z butelem. I próbowałam kilka, oj, jakie nieraz miał rozwolnienie... a Żywiec to porażka, za dużo ma żelaza i dzieci robią zielone kupki, a tak reklamują.
Używamy z Biedronki 5 litrową za 1, 50 i jest ok
Nasza z kranu to sam chlor... nie da się pić

Witam.
Oj dawno mnie tu nie było ponad miesiąc albo i więcej.
Gratuluje dziewczyna które maja już swoje pociechy na rączkach a nie w brzuszku.Fajnie macie nie musicie męczyć się z brzuszkami w tym upale.Już mężowi powiedziałam że nigdy więcej latem w ciąży nie będę.
U nas sprawy maja się dobrze miałam usg połówkowe i dzidziuś jest zdrowy.Okazało się że będzie chłopiec a nie jak na poprzednich usg że będzie dziewczynka.Miny mieliśmy niezłe jak lekarz powiedział że jednak chłopak.
Obecnie jesteśmy chore ja i córeczka.Wiec mam dość.Te upały i gorączka dobijają mnie.
Teraz to już częściej będę tu zaglądać.

witam wieczorem i cieszę się z posiadania tlenu :-D

ja nawet nie pomyślałam o zakupie chusty - jakoś nie mogłam się do nich przekonać, ale jeśli będziemy mieć trzeciego dzidziusia, to spróbuję chustę :-p

Tosiaczku my kupujemy rzeczy firmowe, ale z rozsądkiem... i jak mam kupić używany leżaczek FP za 100zł, to wolę dołożyć 100zł i mieć nowy, tym bardziej, że nasi chłopcy bardzo zużywają wszystko... ;-) no i bardzo ważna jest dla mnie gwarancja - nie raz ratowała :-D

ja jednak nie uwierzę w takie "nowości" i nie dam dzieciom kranówy... sama nie piję i tym bardziej dzieciom nie dam... nasi chłopcy piją Dobrawę i Kroplę Beskidu, a my Żywiec

a myśleliście o roletach zewnętrznych? my mamy rolety wewnętrzne i jeszcze zasłony, bo inaczej Olek o 4 się budzi :wściekła/y:

graz akurat posiadam tę maść i też jutro spróbuję :-) dzięx

oleńko - gratuluję chłopczyka do parki :-)

idę prasować miliony rzeczy... :-(

u mnie znów cała sterta prasowania, w tym upale nie dam rady, normalnie ze mnie leci... ponoć jutro będezie chłodniej, to się wezmę... to nic że niedziela ;-)

Duchota niesamowita, coś tam się chmurzy, ale pewnie tak jak przedwczoraj aż 5 kropli spadło na mnie i tyle.

Wczoraj dostałam okres, chyba, bo boli mnie brzuch tak jak na okres, wczoraj miałam lekkie plamienie, a dzić znów tylko boli mnie brzuch. No, ale przeszło 2 lata była bez, więc może tak się zaczyna :-)

A to dla ochłody:
Wrzuta.pl - Basenik

reklama
oleńka gratuluję parki! :-)

graz ja też nie dam rady prasować na ten upał... u nas tylko postraszyło i ani jedna kropla nie spadła :-(

maks_olo rolet zew u nas też się nie da zamontować z tego samego względu. Mieszkamy pod samym dachem na poddaszu i stąd skośne okna, wnajniższym miejscu mamy 1,30 m a w najwyższym 2,40 m i "krzywy" sufit (tzn. skośny przez całe mieszkanie).Nikt nie planował mieszkania na strychu w tym domu...
Nie powiem jak się mieszka na te upały na poddaszu...

Do góry