reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
Obudziłam się z myślą, że to sen... a tu nadal w TV o tym mówią. Szok. Niby codziennie na drogach ktoś umiera... ale naraz same ważne osoby... tego chyba w historii na świecie nie było.
Oj... brak słów

to jednak nie był sen...
wielka strata... współczuję rodzinom zmarłym, bo to dla NICH jest najtrudniejsze...

rozumiem żałobę narodową, rozumiem, że zamknęli sklepy w niedzielę, ale nie mogę zrozumieć dlaczego nie puszczają dobranocek, czy piosenek dla dzieci...? jak mogę wytłumaczyć dzieciom, że nie leci, bo żałoba... mieliśmy swoje rytuały - inhalacja przy piosenkach czy dobranocce, a teraz krzyk i wyrywanie się... ja wiem, ze to nie ważne i błahe, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że w Polsce wszystko jest na wyrost, a za parę dni i tak wróci rzeczywistość...
psycholog dziś w TV powiedział, że Polacy jednoczą się w płaczu, w bólu, ale po wszystkim nie potrafią się do siebie uśmiechnąć, więc jaki w tym sens...?

Dokładnie... jednoczymy się tylko na chwilę

A jeśli chodzi o bajki i piosenki... to nawet nie wiem, bo my oglądamy na satelicie CBeebies a piosenki na muzycznych stronach.

zawsze na kanale vh1 od 8 do 9 leci lista przebojów dla dzieci - w tym czasie robię chłopcom inhalację, bo inaczej wojna jest... leci inna muzyka, to nie rozumiem dlaczego nie mogą poświęcić godzinki dzieciom? przecież tu nie chodzi o imprezowanie.... ehhh jak zawsze przesada w którąś stronę...
my oglądamy bajki na mini mini - tu na szczęście nic nie zmienili, ale chrześniak skarżył się, że dobranocki nie ma...

No dobranocka powinna być moim zdaniem.
My oglądamy JimJam, ale Kinia bez tv się obchodzi. Nie mamy rytuału z bajkami. Niekiedy sama wyłącza tv ;-) nauczyła się naciskać przycisk z boku telewizora.

Oj, fajnie że nie uzależniła się od TV. Mój Szymuś uwielbia Teletubisie i taki program co tańczą. Nieraz uda mi się że niewłączamy TV.. ale to rzadkość, Już niedługo zrobi się cieplo, więc będzie dwór a nie TV

moi chłopcy oglądają bardzo dużo TV, ale nie widzę w tym nic złego... :-)
jak chcą to oglądają, jak nie, to telewizor wyłączony. Nie rozumiem jak ktoś panikuje, że dziecko oglądało TV przez 10min... U nas bardzo często TV gra od 7 do 19!!
jak dla mnie - nie widzę minusów oglądania TV przez dzieci...

cześć:)jestem mamą 15 miesięcznego Jacka i jestem w 5 miesiącu ciąży. Macie może jakieś pomysły na dźwiganie starszaka?Bo ja mojego Jacka w wielu sytuacjach muszę nosić, waży już 11,5 kg. martwię się, że to zaszkodzi Maluszkowi..:(

reklama
Witam. No, mogę ci tylko doradzić... nie wolno Ci już nosić Jacusia. Staraj mu to już tłumaczyć, że masz dzidzia w brzuszku, że nie wolno, że boli... mój Szymuś to rozumiał. Były płacze, ale tylko chwilowe

Do góry