reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

może cos o nas?

Marthusia pisze:
a mi zawsze wydawało sie, że tabletki sa najlepszym środkiem antykoncepcyjnym...
Marthusia, tabletki antykoncepcyjne generalnie są najskuteczniejsze poza wstrzemięźliwością oczywiście ;D
jakie tabletki brałaś?

Paula pisała o środkach wczesnoporonnych, a to zupełnie co innego niż tabletki antykoncepcyjne, które zawierają hormony i przez to w ogóle cykł wygląda inaczej, przede wszystkim nie ma dni płodnych

nic się nie martw, bo nic nie dzieje sie bez przyczyny, z jakichś powodów Maluszek wybrał, że chce teraz przyjść na świat i teraz to jest najważniejsze  ;D

reklama
silvanca ja bralam Logest... a ciaza sie nie martwie..nie teraz(no moze czasami, jak zostaje sama i dolinke zlapie)naprawde ciesze sie,dla takich chwil, kiedy moge ogladac serduszko Maluszka naprawde warto zyc:)

Matrusiu logest to tabletki zawierajace bardzo mala dawke hormonow.sa one polecane przedewszytskim dla mlodych dziewczyn.ja mam kolezanke ktora tez wpadla biorac Logest.Teraz ma slicznego zdrowego synka.

silvanca pisze:
Paula pisała o środkach wczesnoporonnych, a to zupełnie co innego niż tabletki antykoncepcyjne, które zawierają hormony i przez to w ogóle cykł wygląda inaczej, przede wszystkim nie ma dni płodnych

Dokladnie tabletki antykoncepcyjne to hormony ktore zastepuja prace jajnikow .Powoduja ze nie ma jajeczkowania wiec nie mozna zajsc w ciaze.Niestety nie raz sie zdarza ze jest za malo tego hormonu i jajniki pracuja.Wtedy wlasnie mozna zajsc w ciaze bo jest jajeczkowanie.

To Ja tez skrobne cos o sobie bo przeciez po to chyba byl ten temat ;)
Mam 25 lat i jestem z mezem po slubie 3 miesiace :) Z zawodu jestem pielegniarka i pracuje na oddziale Hematologii Dzieciecej , niestety to bardzo ciezka i przygnebiajaca czasem praca.Mam plan zeby po urodzeniu naszego sloneczka zmienic oddzial na jakis inny dzieciecy(bo jednak kocham pracowac z dziecmi) na ktorym nie umiera tyle dzieciaczkow.Teraz siedze w domku i leniuchuje bo u nas ze wzgledu na szkodliwosc dla zdrowia (rozpuszczanie i podawanie chemii) nie mozna u nas pracowac w ciazy :) W domu oprocz meza mam jeszcze kotka Filemonka, ktory jest strasznym urwisem (jak ten bajkowy) ale ma dopiero 6 m-cy wiec mamy nadzieje ,ze troche wydorosleje zanim przyjdzie na swiat dzidzia.to chyba z grubsza wszystko o mnie ;D

widze, ze mamy ozywiona dyskusje na temat tabletek antykoncepcyjnych...

ja mam tylko nadzieje, ze moje Malenstwo urodzi sie zdrowe, ze tabletki, ktore nadal bralam bedac w ciazy w zaden sposob miu nie zaszkodza..to teraz moje jedyne marzenie...

Marthusia nie martw sie, nie po to Bog dał ci szczeście zeby zaraz odebrać wszystko dzieje sie z jakiegoś powodu dlatego nie martw sie na zapas, wiem ze to ciezko bo sama sie martwie o swoją płodność ale musimy wierzyć ze bedzie dobrze i musimy dostrzegać w tym wszystkim jakiś sens nawet jesli sie czasem wydaj ze go nie ma. pozdrawiam

staram sie nie martwic i myslec, ze wszystko est dobrze z Maluszkiem, ale czasami mam takie chwile, ze siedze w domu i placze, wydaje mi sie, ze cos jest nie wporzadku, nawet nie wiem dlaczego:(bo placze bez zadnego konkretnego powodu...

reklama
niestety hustawka nastroju to normalne u kobiet w ciazy jednym slowem hormony szaleja :D ja tez potrafie sie smiac cieszyc a za chwile popadam w jakis taki dolek ze wlasnie placze bez powodu,to raczej normalne marthusia;))pozdrawiamy

Do góry