reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

anek jak juz wpadlas w nałóg allegrowy to nie wyjdziesz szybko ;) Jak ci przyjdzie siedziec w domu z dzieckiem to sama zobaczysz ze tak wygiodniej i taniej robic zakupy niz w sklepach ;)
Dla dziewczynek jest jeszcze wiecej ciuszkow niz dla chlopcow wiec masz sporo pole do popisu ;)

Madzia mnie tez sie wlasnie myslenie wylacza bo zaobserwowalam aukcje kurteczki i sweterka na 0-3msc i mnie bardzo kusi zeby to kupic, tylko kurcze to takie niepraktyczne i zdaje sobie z tego sprawe ze dla niemowlaczka to raczej kombinezon i kaftaniki bez kaptura bede zakladac, czyli ciuszki wygodne, ech,.... Czasem sama siebie nie rozumiem ;)

reklama
Z tymi rozmiarami ciuszków to się troszkę podszkoliłam, tzn.
0-3mce 62,
3-6-68 -
pow.6mcy 74
i tak sobie liczę jaka Zosia będzie duża w danym miesiącu, jak mi jakiś ciuszek wpadnie w oko na Allegro. A tak się jakoś złożyło, że to co mi się najbardziej spodobało to na wiosnę i lato. Wychodzę z założenia, że wato to już teraz kupić skoro mi się tak podoba, bo przecież na wiosnę muszę wracać do pracy i obawiam się, że z czasem na buszowanie po necie, czy sklepach będzie krucho. Sama wyprawka dla noworodka i w ogóle na te pierwsze 5mcy życia (czyli okres macierzyńskiego) to są głownie śpiochy, pajacyki i kaftaniki a tu niestety nie ma w czym szaleć. Ja na razie tego nie mam, bo cały czas w domu, w łóżku uziemiona jestem i do szmateksu nie mam nawet jak iść lub do zwykłego sklepu :-( Więc jak już podremontuję swój pokój i zrobię miejsce na "dzieciowe ciszuki", to pewnie kupie przez net jakieś używane paczki dla noworodków plus kilka nowych, ale też z neta.

Dziewczyny sliczne zakupy zrobilyscie,ciuszki wygladaja slicznie :tak::-)
Ja teraz czekam na pajacyk welurowy a i na ten moment na razie robie stop bo byly wydatki na inne rzeczy no ale jak na razie poluje na dalsze pajacyki welurowe i pod koniec miesiaca pewnie znowu zaczne kupowac :-D

Bylam dzis w sklepie gospodarczym zakupic kilka potrzebnych rzeczy i wpadly mi w rece te pojemniczki z misiami. Nie moglam przejsc obojetnie :-) Zwlaszcza ze maly tylko 4zl a wiekszy 6zl :sorry2:
Od razu wyobrazilam sobie jak świetnie beda wygladac w nowym pokoiku dzieciecym moich dwóch malych misiaczków :-)

Cos mnie wzielo na zakupy do domu. Zwlaszcza takie pojemniczki do przechowywania mi sie podobaja i na zabawki, bo juz mnie denerwuje jak drobiazgi plataja sie gdzies na półkach. wole miec je w zamknieciu ;-)

Załączniki

• Zdjęcie1242.jpg
    Zdjęcie1242.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 39
Dziewczyny piękne zakupki zrobiłyście;)
Nimfii pudełka fajny pomysł i są słodkie;)
Ja już bym też chciała robić zakupy ale jeszcze się wstrzymuję bo chce te wszystkie ciężkie wydatki opanować i dopiero na spokojnie kupować dla mojej Wiki.

Angun ja tez na nie poluję :-)
Nimfii oj u mnie od dłuższego czasu rządzą pudła :-) teraz muszę kupić takie jedno wielkie,aby pomieścić wszystkie auta zdalnie sterowane ;-)

Cos mnie wzielo na zakupy do domu. Zwlaszcza takie pojemniczki do przechowywania mi sie podobaja i na zabawki, bo juz mnie denerwuje jak drobiazgi plataja sie gdzies na półkach. wole miec je w zamknieciu ;-)

My też do większości rzeczy mamy różne pojemniki - i rewelacyjnie sprawdzają się. U Maksymiliana w pokoju mamy plastikowe kufry na zabawki i to rozwiązuje wiele problemów :)

nimfii śliczne te pudełka :) , chciałam zrobić u młodego w pokoju taką drewnianą skrzynię żeby można było na niej usiąść jak w amerykańskich filmach (pod oknem) ale to dopiero jak kupimy łóżko bo nie wiemy jakie szerokie będzie

reklama
mycha, Anek - super ubranka.

nimfii - ja jestem wielką fanką pojemników, koszyków, moje szafy i małego pokój tak są właśnie zagospodarowane. Jak dla mnie super rozwiązanie na ład i porządek.

Do góry